Omdömen från Grand Hotel Excelsior
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Härlig balkong och god mat

Som ni skrev så var maten bra och riklig. Varje dag fanns det 3 rätter att välja mellan, så även den mest kräsne kunde hitta något gott.

Frukosten var utmärkt, men vi saknade lite nyttigare mat: mager yoghurt eller upplysning om fetthalt. Istället fanns det massor av kakor och godsaker.

Vårt rum var fantastiskt och närmast obeskrivligt. Fin stor balkong, med utsikt över havet och Amalfi. Rummet var unikt och med lila klinkers.

Personalen var trevliga, roliga och vänliga.

Personalen i receptionen var vänlig, men som några av de tidigare gästerna skrivit, lite stel, ja närmast oflexiblel. T.ex. skulle man betala kontant för biljetter till stranden (2X10 Euro). Vi hade inte så mycket kontanter och frågade om de inte kunde sätta det på rummets räkning eller om vi kunde få betala med kort. Men nej, det fick vi inte.

Internet fungerade endast i receptionsområdet, i gengäld var det gratis, som det ju brukar vara på de flesta ställen nuförtiden. Och vi hade ingen täckning för 3, eller de partners som 3 använder sig av. Vi väntade ett viktigt samtal som inte nådde oss.

Poolområdet vid hotellet är trevligt, rent och fint. Det fanns inga solbäddar, bara solstolar (såna man sitter upp i och bara får sol på framsidan av kroppen).

Stranden var inte passande för den som lider av klaustrofobi: Först en resa med buss från hotellet i 10 minuter. Därefter en stängd hiss ner till stranden. Alternativt 550 trappsteg ner. Jag föredrog trappan. Men annars var det ok. Vi kan rekommendera att man har badskor, då stranden är en stenstrand.

Vi gick massor och njöt av att förbättra konditionen. Hotellet ligger ca 230 meter ovanför Amalfi Stad, så vi gick nerför trapporna (ca 30 minuter) och besökte det enormt turistiska men mycket vackra Amalfi. Turen hem (uppför) tog ca 45 minuter, men då var vi totalt genomblöta. Kom ihåg att ta med vattenflaska, annars är det för tufft.

Annars njöt vi av att sitta på balkongen om kvällarna i den ljumma tropiska natten. Drinkarna är inte så våldsamt dyra på hotellet och minibaren är inte heller så dyr som den brukar vara i Danmark. Men vi har alltid med oss vår minivattenkokare och ett par muggar, så att vi kan göra en kopp te, eftersom te och vattenkokare inte är standard på rummen i Sydeuropa, och det var det heller inte här.

Allt som allt ett härligt ställe, med få minus.Rekommendationer till andra gäster

Utflykter i området:

Vi besökte Pompeji på väg mot Amalfi. Spännande men mycket, mycket varmt. Det var mitt på dagen i juli månad och solen stekte. Så någon skugga fanns inte. Kom ihåg att ha med vattenflaska, den kan man lyckligtvis fylla på vid någon av de många dricksfontänerna i ruinstaden.

Vesuvius besökte vi på hemvägen norrut. Enkelt att hitta. Man tar A3 mot Napoli och tar av mot Porto Antico och sen är det skyltat mot Parco Nazionale del Vesuvio.

Det var nog den bästa utflykten, för berget låg på 1200 m över havet och det var svalare. Det låg ett par moln över toppen. Man kunde gå längs kraterkanten på en av världens farligaste vulkaner, med en vacker utsikt över miljonstaden Napoli. Tankeväckande, för om katastrofen inträffar igen kommer förödelsen att överstiga Pompejis.

Vi såg flera italienare med badskor, men vi skulle rekommendera något som sitter fast, då vandringen nedåt var lite "hal" på grund av grus.

Grand Hotel Excelsior
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Grand Hotel Excelsior
Dubbelrum med balkong och havsutsikt
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Visa alla omdömen från Grand Hotel Excelsior
 
search map