Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

När du reser till Neapel får du äventyr för alla pengarna. Staden vid bukten med samma namn, har i århundraden varit en av sitt slag - en stad av arbetare och invandrare från många folkslag runt Medelhavet som landat i denna naturliga hamn, och som lever med den stora vulkanen Vesuvius vid sin sida (en vulkan som av vulkanologer betraktas som en av de farligaste i världen - senaste utbrott skedde 1944).

Populära semesterbostäder i Neapel

Som stad är Neapel ett förträffligt resmål, då den är något mindre besökt av turister än t.ex. Rom, och den bjuder på ett mycket aktivt stadsliv, framförallt på kvällen under sommarmånaderna, när temperaturen faller och de väldigt sociala syditalienarna går ut i stan för att äta middag. Neapel bjuder också på världens äldsta operahus, toppfotboll på San Paolo och en stor hamn, med förbindelser till både Sicilien, Sardinien och Afrika.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Resor till Neapel med In-Italia

Den naturliga ingången till storstaden är naturligtvis Neapels flygplats - officiellt Aeroporto Internazionele di Napoli - som ligger i utkanten av stan. Du kommer in till staden på några få minuter, utan en lång transfer. Av övriga flygplatser, ligger Rom närmast, och även om det är över 200 km dit, går det snabbtåg som gör att du kan ta dig mellan de båda städerna på en timme. Alternativet är naturligtvis att hyra en bil och själv ta turen längs med kusten, t.ex. med ett besök i historiska Anzio under vägen.

Det är också perfekt att använda ett besök i Neapel till att besöka både vulkanen Vesuvius, ruinstaden Herculaneum och utgrävningarna i Pompei, samt för att besöka Sorrento och Amalfikusten. Vi rekommenderar därför alltid att du hyr en bil, så att du har frihet att ta dig runt när och hur du vill. 

När du bokar en resa till Neapel, som kom ihåg att du kan hitta biljetter med reguljärflyg och flexibla datum, handplockade semesterbostäder och billiga hyrbilar direkt här hos In-Italia. Börja med att hitta din semeterbostad, så hjälper vi dig att hitta flyg och hyrbil, så är du reda att bege dig iväg.

Boka en hyrbil när du reser till Neapel

Om du endast ska besöka Neapel stad, ska du helst undvika en hyrbil, då trafiken är stökig och de lokala transportmedlena är goda - även till Pompei och Sorrento. Men om du vill utforska Amalfikusten på egen hand, rekommenderar vi, att du hyr en bil och beger dig ut i det blå.

Hos In-Italia kan du hyra en bil så många dagar du vill, och till nätets bästa priser. Väljer du att hyra bil under hela reseperioden, kan du få bilhyran med som en del av paketresan, tillsammans med flygbiljetten och boendet, och därmed täcks den av resegarantin - en fördel som du inte får om du bokar på nätet, eller vid ankomst.

Mer information till din resa till Neapel

Neapel är huvudstad i regionen Campania i sydvästra Italien. Staden är, med sina ca. 1 miljon invånare (4,4 miljoner om vi räknar med hela storstaden), den tredje största staden i Italien, endast Rom och Milano är större. Trots sitt läge i den generellt fattigare delen av Italien, och sitt rykte som en fattig och farlig stad på grund av styret av mafian, är staden bland de fyra största ekonomiska städerna i Italien, tillsammans med Milano, Rom och Turin.

När det är sagt, är det viktigt att tillföra, att man som besökare ska vara uppmärksam på, vilka kvarter man färdas i. Det betyder dock inte, att du ska hålla dig borta helt och hållet från staden, för det är en storstad på gott och ont, och rymmer lika delar syditaliensk skönhet och fulhet, ordning och kaos.

Till den vackra staden hör dess historiska stadskärna, som är Europas största historiska stadskärna på hela 1700 hektar. På grund av sitt enastående historiska arv, har den blivit erkänd som världsarv av UNESCO. Andra sevärdheter inkluderar Museo Archeologico Nazionale, som är stadens mest besökta museum, och Museo e Gallerie Palazzo Reale di Capodimonte, som är ett av Italiens största museum och bland annat bjuder på en rad betydelsefulla verk inom den italienska målerikonsten och romerska skulpturer. Det kan också rekommenderas att gå på en operaföreställning på Teatro San Carlo, som är en av de finaste operahusen i världen. På Neapel största torg, Piazza del Plebiscito, kan du uppleva den imponerande kyrkan Basilicata di San Francesco di Paolo och kungapalatset Palazzo Reale.

Från Neapel finns det dessutom många möjligheter att åka iväg på utflykter till södra Italiens största sevärdheter, såsom den berömda vulkanen Vesuvius, ruinerna i Pompei och Herculanum, öarna Ischia, Capri och Procida, Amalfikusten och den romantiska staden Sorrento.

Och så bör du naturligtvis dra fördel av att du är i pizzans hemstad - enligt ledenden är denna runda delikatess uppfunnen här, och därför hittar du ett hav av bra pizzerior i Neapel.

>>> Få mer information om en semester i Neapel här

 
search map