Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Napoli

Napoli är huvudstad i regionen Campania i sydvästra Italien. Staden är, med sina ca. 1 miljon invånare (4,4 miljoner om vi räknar med hela storstaden), den tredje största staden i Italien, endast Rom och Milano är större. Trots sitt läge i den generellt fattigare delen av Italien, och sitt rykte som en fattig och farlig stad på grund av styret av mafian, är staden bland de fyra största ekonomiska städerna i Italien, tillsammans med Milano, Rom och Turin.

När det är sagt, är det viktigt att tillföra, att man som besökare ska vara uppmärksam på, vilka kvarter man färdas i. Det betyder dock inte, att du ska hålla dig borta helt och hållet från staden, för det är en storstad på gott och ont, och rymmer lika delar syditaliensk skönhet och fulhet, ordning och kaos.

Till den vackra staden hör dess historiska stadskärna, som är Europas största historiska stadskärna på hela 1700 hektar. På grund av sitt enastående historiska arv, har den blivit erkänd som världsarv av UNESCO. Andra sevärdheter inkluderar Museo Archeologico Nazionale, som är stadens mest besökta museum, och Museo e Gallerie Palazzo Reale di Capodimonte, som är ett av Italiens största museum och bland annat bjuder på en rad betydelsefulla verk inom den italienska målerikonsten och romerska skulpturer. Det kan också rekommenderas att gå på en operaföreställning på Teatro San Carlo, som är en av de finaste operahusen i världen. På Napolis största torg, Piazza del Plebiscito, kan du uppleva den imponerande kyrkan Basilicata di San Francesco di Paolo och kungapalatset Palazzo Reale.

Från Napoli finns det dessutom många möjligheter att åka iväg på utflykter till södra Italiens största sevärdheter, såsom den berömda vulkanen Vesuvius, ruinerna i Pompei och Herculanum, öarna Ischia, Capri och Procida, Amalfikusten och den romantiska staden Sorrento.

Och så bör du naturligtvis dra fördel av att du är i pizzans hemstad - enligt ledenden är denna runda delikatess uppfunnen här, och därför hittar du ett hav av bra pizzerior i Napoli.

>>> Få mer information om en semester i Napoli här

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 

Rekommendationer till dig

L'Anfiteatro

Monforte d'Alba, Piemonte

Residence Da Felicin

Monforte d'Alba, Piemonte

Populärt i Kampanien

search map