Semesterbostäder & hotell i Monte Gelbison

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

En vandringstur till Monte Gelbison är en upplagd utflykt när man väljer Cilento reservatet som resemål. Pilgrimmer från hela området har för kristendommen vandrat på detta heliga bergs stigar upp till det grekiska tempel som pryder bergstoppen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Berget kallas Monte Sacro eller Monte Gelbison men betyder egentligen det samma. Gelbison är nämligen en italiensk omskrivning av "Det heliga berget" på arabiska. Denom tiderna har området varit under många olika civilsationer styre men berget har alltid förblivit en symbol för övernaturliga krafter och i generationer har lokalborna gått hela vägen från kusten upp till toppen.

Läs mer om Monte Gelbison

Man kan välja att köra till bergets fot och gå hela vägen upp till toppen på en bra stig som går genom skog och öppna marker. Turen tar ca en halv dag och kan göras i lugn och ro med pauser av alla som ej är gångbesvärade. Har man inte lust att gå hela vägen så är det möjligt att köra bil ända upp till toppen och beundra det vackra landskapet. På toppen finns ett litet matställe och ett kaffé som sköts av nunnor och här kan man köpa sig en lätt måltid och något att dricka. Öppningstiderna är dock inte fasta och det kan vara en god idè att redan ha med sig något att dricka.Vi har varit uppe på bergstoppen flera gånger och till och med varit så tursamma att kunna ha sett Sardinien i horisonten vid solnedgång en klar afton i slutet av oktober månad.

Dölj texten
 
 
search map