Kampanien Mit smultronställe i Italien: Amalfikusten

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Av Mette Møller Hansen, In-Italia

Jag har verkligen besökt många härliga ställen runt omkring i Italien men en plats som jag gärna återvänder till gång på gång är Amalfikusten. Jag är i förväg galen i regionen Campania med alla dess guldklimpar som bl.a. storstaden Napoli, de många små mysiga kuststäderna, Pompei, Vesuvius, templena i Paestum, solrika Sorrento, turisttomma Salerno, öarna Ischia, Capri och pittoreska Procida och sist men inte minst den gästvänliga lokalbefolkningen och det goda köket – här kan jag inte undgå att nämna områdets beröma buffelmozzarella!

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Amalfikusten facinerar mig gång på gång med dess dramatiska klippor och vackra naturscenarier och som inte helt utan grund omtalas som en av Europas vackraste kusträckor. Jag reser alltid här med offentlig transport då det fungerar utmärkt året om och med båt mellan de större städerna i högsäsongen. Det är alltid så trevligt att se hur busschaufförerna i all sin enkelhet kör bussen säkert genom den ena skarpa svängen efter den andra, ofta bara med en hand och en glass i den andra.
Ett bra tips: Sätt dig så långt fram som möjligt i bussen då du på så vis minst känner av de skarpa svängarna som bussen tar.

Jag tycker nog mest om staden Ravello som ligger högt ovanför kustvägen och de andra byarna ca. 30 minuter i buss från Amalfi. Härifrån kan man, framför allt från den vackra trädgården vid Villa Cimbrone (senast jag var där kostade entrén 8 €) en underbar utsikt över havet och kustlinjen samtidigt som man har lugn och ro vilket man t.ex. inte finner nere i hektiska Amalfi. I juli månad kan man i Ravello njuta av en rad klassiska koncerter och kulisserna för dessa kunde inte vara bättre! (Möjligen endast av en koncertupplevelse jag hade en skön julikväll i byn Paestum i den södra Campania för några år sedan. Här arrangerades koncerten med min favoritsångerska i ett upplyst tempel från år 600 f. Kr. med en vacker stjärnklar himmel över ens huvud).

Mina favoritmånader när turen går till Amalfikusten bör vara slutet av april/maj och september. Då får man en behaglig värme och ett moderat antal turister till skillnad mot sommarmånaderna.

 
search map