Hotell i Minori på Amalfikusten

Minori Palace Hotel

 
Minori Palace Hotel är inte tillgänglig i dagsläget
Minori Palace Hotel är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Minori här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Lokalkolorit när den är som bäst

Minori är en av trevligaste småstäderna länga Amalfikusten. Här är massor av lokalt liv, och det går inte mer än en dag eller två, förrän du är stamgäst på ett av de små caféerna, i stadens butiker, på de få restaurangerna, eller hos den lokala barberaren där du fortfarande kan få skägget rakat med kniv - en upplevelse utöver det vanliga. Bortsätt från den lilla stranden, som är samlingspunkt för många av stadens barn och unga, är Minori bland annat berömt för sina kakor som blivit välsignade av Påven, vilka du hittar på konditoriet De' Riso. I staden finns också en gammal romersk villa, som ligger mitt i centrum.

Mat med stolta traditioner

Staden är också känd för att vara Amalfikustens matstad nummer , vilket framförallt beror på att den engelske kocken Jamie Olivers mentor, Gerardo (som också är en känd kock i London), kommer från Minori, och större delen av hans familj bor fortfarande i staden. I Minori hittar du också en liten butik, där de gör färsk pasta, och dem finns det inte många av längre. Det finns också ett par "fabriker" där de bland annat producerar den berömda citronlikören Limoncello.

Från den lilla "hamnen" i Minori, avgår båtar under sommarsäsongen, till de andra städerna längs kusten. Detta kan vara bra att veta, om du reser med offentlig transport, eller bara vill ha en extra upplevelse på resan, för Amalfikusten är helt klart vackrast från havet.

Läs mer om Minori Palace Hotel

Ta en promenad på Citronstigen

Tillhör du de aktiva, finns ett också ett bra urval av vandringsleder som utgår från Minori. Den mest berömda är "Citronstigen" eller på italienska, Sentiero dei Limoni. Stigen går mellan Minori och grannstaden Maiori, och tar cirka en timme med en höjdskillnad på cirka 100 meter. Vill du ta en tur till Maiori, kan du också välja kustvägen tillammans med de lokala, då tar turen cirka en kvart - om du kan slita dig från de vackra utsikterna under vägen.

Fågel Fenix

Mitt i alla denna härlighet ligger Minori Palace Hoetl, som under de senaste åren har inretts i det gamla, berömda hotellet, Hotel Bristol som tyvärr hade blivit lite utav en ruin. Idag går det knappt att känna igen det gamla hotellet, för varje sten har vänts och hotellet har renoverats från A-Ö. Resultatet är ett trevligt 4-stjärnigt hotell i klassisk stil som är hållet i mer eller mindre vita färger, med ett par färgklickar här och där - bland annat i form av moderna material. På första våningen finns en reception, pianobar, lounge och restaurang. Du kan därför äta middagen hemma, om du inte vill bege dig ut och testa en av de lokala restaurangerna.

Eleganta rum i arabisk stil

Hotellet har total 44 rum, som är fördelade på 3 olika kategorier. De är alla fint och elegant inredda i klassisk stil blandat med lite arabisk stil, och har som minimum aircondition, satellit-TV, telefon, wifi, minibar, kassaskåp samt badrum med toalett, dusch eller badkar och hårfön. De flesta av hotellets rum har en liten balkong, men det kan vi dessvärre inte garantera. Hotellet ligger ut mot gatan mitt i centrum, och på dagarna kan det vara lite trafik. Alla rutor på hotellet är ljudisolerade, men du ska ändå vara beredd på att de italienska städerna är fulla av liv.

Dölj texten
 
 
search map