Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Minori är en av få förhållandevis outforskade städer längs Amalfikusten, och den är bl.a. berömd för sin romerska villa, men kanske ännu mer pga. den engelske kocken Jamie Oliver, vars italienska läromästare kommer härifrån.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Genuint centrum med sandstrand

Staden bjuder på flera goda restauranger (se även under fliken utflykter och restauranger) men ifall man vill shoppa så bör ma ta bussen till Sorrento som kör från Minori ca. en gång i timmen. Vill man bara slappa i solen finns det flera fina möjligheter för att hyra solstolar och parasoller vid stranden, och inom få meter finns det diverse caféer som erbjuder lunch, kaffe och något kallt att dricka.

Har man behov för en trevlig upplevelse kan vi rekommendera den lilla lokala marknaden som arrangeras varje torsdag förmiddag och där man finner allt från kläder till mat. Marknaden finner man på slutet av huvudgatan. Samma marknad arrangeras i grannstaden Maiori (1 km) om fredagar. Staden Maiori har även Amalfikustens största sandstrand. Från Minori (och flera andra av städerna på kusten) kan man segla till bl.a. Capri och Positano under sommaren.

Läs mer om Minori

Limoncello och sötsaker

Citronlikören "Limoncello" kommer härifrån. Den framställs på citronskal som blandas med alkohol, socker, vatten och hemliga ingredienser som ger den fantastiska smaken. Många tycker om att njuta av ett glas efter en måltid eller som aperitif.

Dessutom har Minori ett av Italiens mest berömda konditori, De Riso som ligger på stortorget, bredvid bensinmacken och har ett stort urval av kakor och glassdesserter som heter ’semifreddi. Den berömda konditor har varit i Rom där han blev välsignad av påven, vilket dokumenterats i en stor fotoutställning som kan ses i konditoriet. Många har försökt att kopiera recepten men dock utan att lyckas fullt ut.

Dölj texten
 
 
search map