Hotell i Maiori på Amalfikusten

B&B Casa Raffaele Conforti

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Casa Raffaele Conforti är ett litet Bed & Breakfast i centrala Maiori, nära både huvudgatan och stranden. Maiori är en riktigt trevlig stad, med mycket lokalt liv, även om några kanske anser att den ser lite tråkigt ut på grund av alla byggnader från 60-talet. Det finns det en förklaring på, för i oktober 1945 blev staden drabbad av en flodvåg, som sköljde bort det mesta i staden. Huset som huserar Casa Raffaele var ett av de få som "överlevde", och det är orsaken till att vi idag kan erbjuda denna lilla pärla - som du antingen kommer att älska eller hata.

Bo centralt, nära stranden

Maiori är en stad på Amalfikusten, där du hittar den längsta stranden i området, och det tar dig endast några få minuter att gå dit. Samtidigt har du ett brett urval av butiker och restauranger precis utanför dörren, och den lokala hållplatsen med förbindelse till både Salerno och Amalfi ligger inte heller långt bort. Om du tillhör de aktiva, finns det också trevliga vandringsleder i lokalområdet, bland annat den lätta turen "Citronstigen" som förbinder städerna Maiori och Minori och tar knappt en timme att promenera. Det finns rikligt med möjligheter att åka iväg på utflykter med de lokala bussarna, om du inte vill ta båten.

Enkelt men funktionelt

Byggnaden där Casa Raffaele Conforti ligger på 4:e våningen, byggdes på slutet av 1800-talet, och i den gamla lägenheten är det inte mycket som har ändrats sedan dess - inte heller vad gäller inredningen. Lägenheten liggen i en så kallad condominio, som är ett allmänt våningshus. Därför ska du inte låta dig skrämmas av den fallfärdiga ingången, som alltså inte tillhör detta B&B, utan också utnyttjas av de lokalt bosatta i egendomen.

Det finns ingen hiss, så du ska vara inställd på att bära ditt bagage upp för 4 trappor, och när du går in genom dörren, träder du in i en tidsmaskin, eller som någon kanske skulle beskriva det: ett museum. Om du tillhör dem som älskar att bo i en historisk miljö, så har du hittat helt rätt. Men oroa dig inte, man har självklart installerat både vatten, ström och internet. I övrigt är det inte mycket som ändrat sig de senaste 100+ åren.

Det var en gång

Ägarna har försökt att bevara så mycket som möjligt av den ursprungliga inredningen, det gäller både tapeter, möbler och inredning. Du får därför vara beredd på att en del saker kan uppfattas som slitna, det är helt enkelt tiden som har haft sin gång. Det finns en liten reception och ett trevligt vardagsrum där du äter din frukost, om vädret inte tillåter dig at sitta ute på balkongen och njuta av utsikten över stadens tak.

Läs mer om B&B Casa Raffaele Conforti

Här går nytt och gammalt hand i hand

Casa Raffaele Conforti har endast 9 rum. De flesta är inredda med antika möbler och många har fresker i taket. Andra har en mer "modern" look, och flera har en liten balkong. Det finns kassaskåp i receptionen. Alla rum har TV, minibar, aircondition, wifi och badrum med toalett, dusch och hårtork. Ett badrum är av praktiska orsaker inrett i ett antikt klädskåp - så ta dig en extra titt om du har tur att få detta rum.

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map