Omdömen från Hotel La Conca Azzurra

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Hotel La Conca Azzurra

Läs personliga omdömen av Hotel La Conca Azzurra som ligger på Amalfikusten. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel La Conca Azzurra. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Bedömning av Hotel La Conca Azzurra

Amalfikusten som semester-destination

Hotel La Conca Azzurra
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
Frukosten
 
Själva boendet på Hotel La Conca Azzurra
Dubbelrum (superior relax) m. havsutsikt och balkong/terrass
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2020
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Trevlig och behaglig upplevelse

Mycket vacker utsikt från vårt rum och från restaurangen, bra och possitiv betjäning, värden var på plats och "skötte om" oss. Fin service. Maten, både frukost och middag på kvällen var ingen sensation, men helt ok.
En bra utgångspunkt till att uppleva Sorrento och halvön och de många andra turistmålen. Härligt ställe att komma tillbaka till efter dagens upplevelser.

Amalfikusten som semester-destination

Der var många, verkligen många turister. Alla restauranger, butiker mm är enbart fokuserade på de många turisterna, priserna har skruvats upp, här är väldigt många souvenirbutiker. Men man kan hitta de unika upplevelserna och områdets vackra sevärdheter, om man anstränger sig lite.

Hotel La Conca Azzurra
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
Frukosten
 
Själva boendet på Hotel La Conca Azzurra
Dubbelrum (superior) m. delvis havsutsikt och balkong/terrass
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2018
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

En liten pärla till hotell på Amalfikusten där närvaro och service står i högsätet

Vi har som par rest en del i Italien, - speciellt norr om Rom till och med Gardasjön. Vi var naturligtvis spända på mötet med Amalfikusten samt Hotel La Conca Azzurra.

Hotellet är absolut värt ett besök. Kanske inte i 7 dagar ... det räcker med mindre. Anledningen är att hotellet ligger lite isolerat på kustvägen flankerat av ett par porslins/fajans butiker, av vilka den ena tillhör hotellet, därutöver hittar man under dagtimmarna nedgången till en grotta. Så här är lugnt ut på eftermiddagen och fram på förmidagen (kl. 10). Det kan ha sin charm men även sina olämpor, eller - som min fru uttryckte det - man är lite fångad på hotellet. Ingen stans att gå efter en god kvällsmåltid ... bortsett från rummet. Hotellet har heller ingen bar etc. och personalen blir lite osäker när man beställer en drink före eller efter maten. Det är uppenbart inget man är van vid eller erbjuder.

Under dagtimmarna råder framför hotellet något som kan liknas vid trafikkaos. Första dagen blev vi något överraskade över tumultet framför hotellet, när fulla turistbussar skulle dirigeras, parkeras, tömmas för att 20 minuter senare fyllas på igen, guidas ut med mera. Där utöver var det bilar och scootrar fram och tillbaka mellan varandra. Det tutades och ropades ... helt enligt syditalienskt maner. Jag fick en bild på näthinnan av centralstationen under rusningstid i kombination med en stor lastbilscentral. På sätt och vis blev faktiskt dessa tumultartade scener ganska berikande. Vi tog oss tid att bara sitta och iaktta trafiken och få en lektion i italienskt trafikvett (ovett). Det var både skrämmande och roligt. Det blev faktiskt som en sport att hitta en bil som inte var bucklig eller skrapad. Ja det var ett löjeväckande inslag.

Bonusinformation:
1) Ankommer du i egen/hyrbil så ska bilnycklarna lämnas i hotellets reception. Du kan i och med det förvänta dig att din bil blir flyttad runt så det under dagtimmarna finns plats för turistbussar samt andra gäster till de 2 tidigare nämnda butikerna som ligger mitt emot varandra.
2) Bussbiljetter (bussen SITA stannar mitt framför hotellet) kan köpas i receptionen på hotellet. Kom ihåg returbiljett.
3) Vill du åka båt till Amalfi stad, vilket tar 20 min., så kan biljetter köpas i receptionen. Båtturen är lite dyrare än bussen, men är värd alla pengarna. Den enda olämpan är att sista båten tillbaka från Amalfi går vid 15.30 tiden. Man kan i stället hoppa på bussen i Amalfi (vid hamnen), vilket kan vara något av en utmaning eftersom det bara går en buss i timmen och det är många resenärer. Tidigt på kvällen är det dock inget problem.

Amalfikusten som semester-destination

Det är nära till att besöka Grotta dello Smeraldo. Nedgången till grottan som sker via en hiss nära hotellets ena P-plats, och grottan är helt klart värd ett besök. Det handlar om en "underjordisk sjö" där man kan kliva ombord på en större jolle rodd av en italienare, som plötsligt brister ut i sång. På så sätt får man en känsla av akustiken i grottan. Helt OK i förhållande till priset. Båtturen tar totalt ca 15 minuter.
Obs! Grottans ingång är i ett litet fiskeläge från vilket även båten till Amalfi avgår.

Apropå Amalfi … enligt vår bedömning en stad som har blivit överreklamerad. Amalfi är helt klart vackrast från sjösidan. Så är det sagt. Vi kan hitta många småstäder i Italien som är mycket vackrare. Amalfi är överbefolkat av turister ... även i slutet av september månad. Där utöver har staden i praktiken inte något att erbjuda. Det enda som imponerade på oss var de långa gångarna mellan husen som närmast påminner om en stor labyrint. Det var lite roligt. Det är även här i denna labyrint man hittar trevliga och bra matställen. Så se till att komma bort från hamnområdet och promenadstråket mitt i stan så händer det lite annat. Låt mig samtidigt få passa på att rekommendera restaurangen La Perla, på adressen Via Truglio, 5 (vänstra gångsystemet från hamnen sett). Den är något alldeles speciellt ... lite i stil med Disneys Lady och Lufsen. Smaka på deras Bruschetta med tomat, vitlök och olja. Jag tror aldrig jag har ätit en bättre Bruschetta. Är du mer hungrig så ge dig i kast med deras Carpaccio. Ytterst välsmakande och läcker.

Vill du uppleva något begeistrande och vackert och där din kamera kommer arbeta på övertid så bege dig till Positano. Denna kuststad, som består av flera nivåer, är något helt för sig själv. Här finns visserligen också en del turister men de fördelas på ett annat sätt på grund av de tidigare nämnda nivåerna. Här fick vi den helt rätta bilden av Amalfikusten … en kopia av de inbjudande vykorten man ofta ser från området. Positano kan inte beskrivas … det ska upplevas. Bussen som stannar utanför hotellet kör till Positano. Kom ihåg att kliva av vid stadsgränsen och gå in till stadskärnan. Längs vägen kommer du få se en del vackra "bilder".
I Positano äter man också gott. På den övre nivån ligger det en restaurang vid namn Valle dei Mulini, i något som kan påminna om en liten dal. Här hittar man ett andningshål ... och en fantastiskt god pizza. Tycker du om ansjovis så beställ deras Pizza Napoli. Den kan inte tillagas bättre.

Vill du komma bort lite från turismen, ha lite distans till det hela så bör du lägga lite tid på staden Praiano, som ligger mellan Positano och hotellet. Praiano är i princip uppdelad i två halvor, den nedre delen söder om kustvägen och den övre delen på motsatta sidan vägen. Parkera bilen nere vid kustvägen och gå en tur upp längs Praianos små gator och gränder. Här är det stilla, i princip inga turister och så råder här en helt annan puls. Gå en sväng upp till kyrkan. På nivå med kyrkan och några få hundra meter åt öster hittar du ett matställe med en utomhusterrass. Köp dig ett gott glas vin, och se dig omkring. Du hittar inte en bättre utsikt. Här fortsätter blickarna i oändlighet.
När du inte orkar med fler intryck så återvänder du till kustvägen och fortsätter i riktning mot Africana Famous Club. Här hittar du en stig som leder ner till ett fiskeläge med en liten strand och en bakomliggande klyfta. Här finns det trevliga matställen dit enbart italienarna går. Fiskeläget är fortfarande aktivt. Skulle du känna för ett dopp efter lunchen så är detta ett riktigt fint ställe.
När du ska tillbaka till Hotel La Conca Azzurra så fortsätter du bara upp längs klyftan tills du kommer till kustvägen. Här hittar du även busshållplatsen.
OBS! Kom ihåg att köpa returbiljett i receptionen på hotellet. Har du ingen biljett så får du inte åka med. Trevlig resa. :o)

Hotel La Conca Azzurra
Rent och fint, Rent och fint

Inget att klaga på när det gäller hotellet och restaurangen. Allt var helt i ordning. Rummen gjordes fint rena varje dag, även om vi inte begärde det så fick vi ändå nya handdukar m.m. varje dag. Utanför byggnaden och framför allt ner mot det lilla fiskeläget som är ombyggt till ett ställe att solbada på för ca 20 gäster där hade det inte städats upp. Det stod byggavfall m.m. på flera ställen längs gångstigen. Hotellet har även några solplatser nära byggnaden och det verkade vara länge sedan solsängarna rengjordes. På samma sätt var solplatsen täckt av nedfallna löv etc. Inga gäster använde sig av solplatserna under den vecka vi var där. Obs! Vädret lämpade sig för solbadande hela veckan.
Gästvänlighet, Gästvänlighet

Här känner man sig så till den grad välkommen som gäst. Här råder närvaro och tillmöteskommande. Personalen är alltid redo att hjälpa till, oavsett vad det gäller.
Placering, Placering

Hotellet ligger placerat på klippsidan och praktiskt taget under vägnivån (kustvägen). Detta gör att man inte märker den tidvis kraftiga trafiken (dagtimmarna) utanför hotellet. Men man märker verkligen trafikbullret när man står på kustvägen utanför hotellet. Hotellet ligger mellan Amalfi (stad) och Praiano/Positano. Här finns bra bussförbindelser (håller sällan tidtabellen på grund av den myckna trafiken). I övrigt rekommenderas att komma hit i bil och att använda bilen för att ta sig runt.
Frukosten

Frukosten är riklig och på inget sätt typiskt italienskt, snarare i riktning mot Continental breakfast. Kaffet, som bryggs kopp för kopp av personalen på äkta espressomaskin, är riktigt gott. Speciellt deras Espresso Macchiato är excellent.
 
Själva boendet på Hotel La Conca Azzurra
Dubbelrum (superior) m. havsutsikt och balkong/terrass

Rummen var en liten besvikelse. De gav ett lite kallt intryck. Därutöver var rummet något mörkt, vilket beror på att ljuset slukas av rummets trädgårdsrum (läs: inte en öppen terrass/balkong). Alla rum på denna våningen hade denna form av trädgårdsrum som för övrigt var avskilda av en otät provisorisk vägg bestående av stora höga blomkrukor med delvis äkta och delvis konstgjorda växter. Detta innebar att man generades av lukten när grannen rökte. Utsikten från rummet väldigt bra nästan 180 graders view.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Internettet fungerade på vårt rum och på hotellet i övrigt, tillfredställande och tillräckligt snabbt. Obs! Hotellet använder en inte säker förbindelse.
Restaurang

Absolut ett sant nöje. Maten var riktigt god och det fanns rikligt att välja mellan på menyn. Vi hade köpt till halvpension, vilket var en bra lösning. Det fanns varje kväll 5 rätter att välja mellan och bestående av starters, förrätter, huvudrätter med sidotallrik (t.ex. stekta grönsaker) och desserter. I och med att vår vistelse var på 7 dagar trodde vi att vi vid en eller annan tidpunkt skulle bli tvungna att välja någon rätt vi redan provat. Glöm det, Varje kväll fanns det 5 nya rätter i varje kategori. Det är service! Om vi bortser från "hovmästaren" så var betjäningen på topp. Den övriga personalen var så till den grad serviceminded och närvarande. De gav ofta någon kommentar och med glimten i ögat.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2018
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Hotel La Conca Azzurra

Amalfikusten som semester-destination

Hotel La Conca Azzurra
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
Frukosten
 
Själva boendet på Hotel La Conca Azzurra
Dubbelrum (superior) m. delvis havsutsikt och balkong/terrass
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2018
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Super bra belägenhet

Hotellet ligger på en fantastiskt vacker plats, med många möjligheter till att se havet från olika vinklar. Mysiga terrasser både för att få egen tid eller för att möta andra trevliga gäster. Vi hade ett vackert rum mend en fin väggmålning. Det är bra bussförbindelser till de större byarna längs Amalfikusten, och det var underbart att vända tillbaka hem till hotellet för att få lite lugn och ro samt slippa turisterna. Det är bra vandringsleder inte långt från hotellet och det är helt obeskrivligt vackert i området med citronträd, små hus och blommer.

Amalfikusten som semester-destination

Vi är väldigt glada för att vi beställde Enesto Atiti från Gotransfer, som körde oss tur och retur från flygplatsen i Napoli till hotellet.
Vi är otroligt galda för byn Positano (jättemysigt med gallerior, strand och klädesaffärer), I Maiori finns det bra slowfood restaurang - Pipini ? Där gården bakom restaurangen är fylld av citronträd och färgglada väggar. Runt Torre finns det en citronled mellan Maiori och Minori - vi hittade den inte, men min dotter rekommenderar att man går den vandringsled.
Man kan köpa fina kläder som är handgjora i både siden och bomull - glöm inte att smaka på citronlikören samt det goda vinerna.....

Hotel La Conca Azzurra
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
Frukosten
 
Själva boendet på Hotel La Conca Azzurra
Dubbelrum (superior) m. delvis havsutsikt och balkong/terrass
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2018
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

En pärla

Vi är så nöjda med hela resan och hotellet, som ligger lugnt men ändå nära båda Possitano och Amalfi. Hyrde bil, men kunde lika görna åkt buss, då busshållplatsen låg precis utanför hotellet. Goda bussförbindelser på Amalfikusten. Hotellet var en pärla. Underbar utsikt mot havet och kustlinjen. Såg Capri från balkongen(som var insynsskyddad). Rummet fint, maten fantastisk inklusive frukosten. Personalen jättetrevlig och hjälpsamma. Lagom med rum
På hotellet: 18 rum. Allt var perfekt. Vill man ha lugnt läge men ändå nära till allt är det perfekt att bo på La hitell Conca Azzurra i Conca dei Marini. Passar bra som honeymoon eller , som i mitt fall, 50 års resa med min man. Var där i början av april, vilket kändes toppen. Värmen började komma, blommorna slå ut, lundernas dofter i luften... citron, tror jag..

Amalfikusten som semester-destination

Amalfi, Possitano , Ravello, Capri( Axel Munhes hus)
Gick mycket i trappor...

Hotel La Conca Azzurra
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel La Conca Azzurra
Dubbelrum (superior) m. delvis havsutsikt och balkong/terrass
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2018
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Helt fantastiskt hotell

Vackra rum, härliga badmöjligheter, god mat, mycket vänlig personal, och fantastisk utsikt. Vi var glada att vi hade halvpension då det var en bit till andra restauranger.

Amalfikusten som semester-destination

Hotel La Conca Azzurra
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
Frukosten
 
Själva boendet på Hotel La Conca Azzurra
Dubbelrum (superior) m. delvis havsutsikt och balkong/terrass
Dubbelrum (superior) m. havsutsikt och balkong/terrass
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2017
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Full valuta för pengarna

Bra hotell med bra läge och service.
Positiv och glad personal som ger lite mer än du förväntar dig.

Amalfikusten som semester-destination

Hotel La Conca Azzurra
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel La Conca Azzurra
Dubbelrum Standard
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2016
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Perfekt hotell

Fantastiskt läge och utsikt. Hotellet är väldigt välfungerande, och de vet vad som krävs för att en resenär ska känna sig som hemma. Allt i rummet fungerade och var som vi önskat. Personalen är professionell och med en personlig värme och hjärtlighet. Som gäst känner man sig väntad, välkommen och hemma. Frukostbuffén är av hög standard, urvalet något mindre än vid typiska nordeuropeiska lyxhotell (inte så mycket varmt osv), men gott och väl så det räcker. Utsikten från frukostrummet är ovärderlig. Middagsrestaurangen var utmärkt (vi åt där 2 gånger), men inte i nivå med hotellets standard (det hade krävts en Michelin-stjärna till restaurangen för att uppnå samma nivå).

Hotel La Conca Azzurra
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel La Conca Azzurra
Junior Suite med balkong & havsutsikt
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Semesterupplevelse

Det har varit härligt att bo där, sköna omgivningar och glada personer som servade oss.

Hotel La Conca Azzurra
Rent och fint, Rent och fint
Gästvänlighet, Gästvänlighet
Placering, Placering
 
Själva boendet på Hotel La Conca Azzurra
Junior Suite med balkong & havsutsikt

Det var inte så ljudisolerat
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod April 2016
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 3 4 5 6 Nästa sida
 
search map