Hotell i Conca dei Marini på Amalfikusten

Hotel La Conca Azzurra

Hotellets karismatiske ägare Salvatore Criscuolo
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

När du kommer till Hotel La Conca Azzurra, som är ett av Amalfikustens minsta, är det som att komma till en helt annan värld. Utsikten över havet är fullständigt sprakande, och hotellet ligger undangömt från omvärlden på bergssluttningen precis bredvid den berömda Smaragdgrottan, ca. 4 km från centrala Amalfi.

En helt unik placering

Hotellet är inbyggt i klipporna under kustvägen, och ligger därför perfekt i förhållande till trafiken som man inte kan höra bakom hotellet. Pga. det "gömda" läget gör hotellet inte mycket väsen av sig och du ska faktiskt ta dig helt in på hotellområdet innan du upptäcker dess storhet - en helt unik charm, som är en dröm för varje romantiker där ute.

Läs mer om Hotel La Conca Azzurra

Ett hotell med personlig touch

Den konstnärliga och mycket karismatiska ägaren Salvatore Criscuolo har gett stället en verklig personlig prägel, och både han och den serviceinriktade personalen gör allt för att gästerna ska trivas och känna sig som hemma. La Conca Azzurra har en liten reception, en lounge med balkong och utsikt, där du bland annat finner ett urval av de mycket speciella och lokala konsthantverken - inte minst i keramik - som finns till försäljning i den närliggande butiken (där det också finns en bar). Officiellt har hotellet 4 stjärnor, men då det är mycket personligt inrett, och även har några år på nacken, väljer vi att ge det 3½ solar.

Stämningsfull restaurang med havsutsikt

Hotellet har en förhållandevis stor restaurang som även tar emot gäster som inte bor på hotellet i form av privata fester, bröllop med mera. Det är här, på den öppna terrassen med den fantastiska utsikten, som du kan avnjuta både frukost och middag. Det är också här du kan avnjuta en kall drink medan du iakttar hur utsikten ändrar sig när dagens timmar passerar. Skulle vädret inte tillåta att maten intas utomhus, kan du också äta inomhus. Det är fascinerande att betrakta vädret med blixtar och åska, när det tar sig in över Amalfikusten - men lyckligtvis klarnar det ofta upp fort igen. Sig. Criscuolo är en sann livsnjutare, vilket också framgår av hotellets urval av viner, som han gärna serverar.

Privat "strand" med barservice

Som gäst på stället, kan du nyttja den lilla jacuzzin i trädgården, som är öppen under dagstimmarna, men också den privata "stranden" som ligger mellan klipporna nedanför hotellet. Stranden kan endast nås genom att gå nedför många trappsteg, men det är värt alla ansträngningar (stranden är öppen från juni-september, men endast vid gott väder). På stranden finns en bar, där du kan köpa drycker och lättare måltider. Hotellet har också en lite båt, som kan bokas till turer längs kusten eller till närliggande stränder. Av säkerhetsmässiga själ, är barn under 12 år inte tillåtna att vistas på stranden - du bör också vara stark i benen, för att kunna njuta av turen upp och ner till havet. Runt om på hotellet finns också flera olika terrasser, bland annat med solsängar, där du kan njuta av dagen om du inte väljer att åka iväg på utflykt i området. Som något helt unikt i området, erbjuder hotellet också gratis privat parkering.

Rum med utsikt

Hotellet har totalt 18 rum i flera olika kategorier, och alla är fint inredda i klassisk stil - flera har handmålade landskap på väggarna. Det finns inte två rum som liknar varandra, och därför är det lite svårt att skriva exakta beskrivningar. Alla rum har som minimum badrum med toalett, dusch eller badkar och hårfön; satellit-TV, telefon, minibar, wifi, kassaskåp, aircondition och de flesta har också större eller mindre möblerade balkonger eller terrasser varifrån du har hel eller delvis havsutsikt.

Flera terrasser är övertäckta, och vissa är också avskärmade med fönster, som dock kan dras åt sidan, men på det vis fungerar som ett extra rum. Vissa rum har begränsad havsutsikt - antingen från sidan, eller genom vackra olivträd, och på standardrummen finns ej balkong. Suiterna har ett extra rum, och några av dem ligger i en närliggande villa som tillhör hotellet, och de har terrasser istället för balkonger.

Läs om rummen på Hotel La Conca Azzurra

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map