Cetara, Kampanien Procession för Sankt Petrus i Cetara

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Apostlen Sankt Petrus är en av de mest dyrkade helgonen i Italien. Således också i den lilla, pittoreska fiskebyn Cetara på Amalgikusten, något väster om Salerno. Här går man varje år i procession med en nästan fullstor staty av Sankt Petrus, som dagligen står i kyrkan som också bär hans namn. För fiskarbyn är havet traditionellt både den bästa av vänner, men också en farlig fiende, och processionens syfte är att Sankt Petrus ska skydda fiskarna mot vädrets obeständighet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Processionen

Redan den 19 juni blir Sankt Petrus utburen ur sin kyrka och får sig en liten tur ner till stranden för att förbereda havet på den kommande välsignelsen. På kvällen den 29 juni sättes statyn upp på en piedestal formad som en båt. Sedan bärs den från kyrkan på skuldrorna av de lokala fiskarna som dagen till ära bär vita kåpor. Statyn transporteras runt på de upplysta gatorna i staden, och när den varit runt i centrum, styr man stegen mot den lilla "hamnen", eller rättare sagt stranden där båtarna ligger uppdragna. Här bärs Sankt Petrus runt tre gånger i vattenkanten, för att välsigna havet, innan processionen slutar med att han bärs tillbaka till kyrkan.

Fyrverkeri

När det hela är avklarat, och klockan har passerat midnatt, slutas firandet med ett fyrverkeri.

 
search map