Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Castellabate ligger ca 280 meter över havet och endast 4 km från den vackra kustlinjen på den nordliga delen av Cilento naturreservat.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Stadens borg grundades 1123 av en abbot på Cava San Costabile Gentilcore. Borgen kallades på Italienska castello abbot heter abate och därav namnet på staden Castello dell'Abate, Castellabate idag. Berogen byggdes för att skydda invånarna och skeppen i Medelhavet från de saracenska angreppen. Runt borgen byggdes således staden sedan upp.

Läs mer om Castellabate

Stadens samligspunkt är Piazza 10 ottobre 1123 varifrån man kan njuta av utsikten över Annunzia dalen. Stadens smala gator kan kännas som en labyrint förde som besöker den första gången. De smala gatorna öppnar ofta ut mot både mindre och större torg med kyrkor, kapeller och palats som påminner om gamla tider då staden var känd för dess makt och inte som nu för att vara en av Italiens vackra medeltidsstäder.

För de nyfikna resenärerna kan vi nämna att det finns ett Museo di Arte Sacra (Museum för religiös konst) som man kan besöka på lördagar och söndagar mellan 16.30 och 20.00. Bland de saker man inte bör misssa vid ett kort besök i staden är solnedgången från Belvedere di San Costabile och väljer man att bo i staden så kommer man att kunna finna restauranger, delikatessbutiker samt en massa folkliv. De fina sandstränderna ligegr på kort avstånd, Cilento Naturreservat ligger vid Padula Kloster och det arekeologiska området Paestum ligger inom köravstånd.

Dölj texten
 
 

Populärt i Kampanien

search map