Semesterbostäder & hotell i Caserta

 
Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Casertavecchia ligger precis uppe på höjden över det nuvarande Caserta. Det är en liten medeltidsstad, var domkyrkan fortfarande ser ut som den gjorde på 1100-talet.

Casertavecchia är platsen där tiden stått stilla, hela den moderna utvecklingen med trafik, stress och fart finner man istället nere i Caserta, varför Casertavecchia har blivit ett litet andhål, var man njuter av lugnet och utsikten. Det är också ett välkänt utflyktsmål för casertanarna själva, som gärna åker upp till caféerna och restaurangerna i byn.

La Reggia
Det imponernade slottet i den förtrollade parken mitt i Caserta byggdes ursprungligen som kungabostad för den bourbanske Karl den III. År 1750 erövrade bourbonerna hela området kring Caserta, och kung Karl III beslutade att Caserta skulle bli huvudsäte för militär och administration, då Napoli var för lätterövrat.

Här satte strax arkitekten Luigi Vanvitelli i gång med att projektera det nya slottet, och redan 1751 accepterades ritningarna, och arbetet sattes igång. Ett så stort projekt som detta kom att ta lång tid, och då Vanvitelli dog 1773 var slottet ännu inte färdigt, men arbetet togs över av dennes son, Carlo. De slitsamma bygget utfördes av en mängd slavar och fångar, som de kungliga hämtade hem från erövrade skepp i Medelhavet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Slottet, La Reggia, fick aldrig de fyra hörntornen och kupolen i mitten som det var tänkt, med det är likväl en helt fantastisk och imponerande byggnad med sina 1200 rum, 1790 fönster, 34 trappor, och hela slottet hör till en yta på 44.000 m².

Läs mer om Caserta

La Reggia huserar idag kungliga sovrum, en traditionell kampansk julkrubba från 1700-talet med tillhörande 1200 figurer, stadens konstmuseum, Vanvitellis museum och hovteater, men det är och förblir parken runt om slottet som får de flesta på fall.

Parken är kolosal och anlagd med äventyrligt tema, med stora bassänger, vackra vattenfall, statyer och en helt otrolig enegelsk trädgård. Så är man i närheten bör man inte missa att besöka Italiens Versailles och den undersköna park, som omger det.

Dölj texten
 
 

Populärt i Campania

Due Relais

Vietri sul Mare

search map