Omdömen från Villa Franca

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Villa Franca

Läs personliga omdömen av Villa Franca som ligger i Campania. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Villa Franca. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Semester 2017

Villa Franca ligger med ett vackert läge med fantastisk utsikt. Vi var mycket besvikna på restaurangen på hotellet som det anges på deras hemsida att de specialiserar sig i fiskrätter men även skulle servera pizza och kötträtter, vilket inte stämde. Det fanns också bord vid poolen så eftersom restaurangen inte öppnade om dagen beslutade vi att stanna och hänga runt poolen och åt vår egen lunch och slängde soporna i papperskorgen. Andra gången noterade vi att man satt upp skyltar på borden om att man inte fick äta medhavd mat runt poolen. Det fanns heller inga solstolar vid poolen bara stolar som gjorde det mycket obehagligt att sola.

Lägenheten bestod av tre sovrum som var mycket trevliga men behövde några förbättringar då det inte fanns aircondition eller ens någon fläkt, det var mycket ett problem framför allt om kvällen när man skulle sova.

Så även om det var en vacker plats skulle vi inte återvända till Villa Franca som det känns nu.

Casal Velino som semester-destination

Vi hyrde en båt från Casalvelino marina vilket kostade 100 euro för en halvdag och vi hade en fantastisk dag.

Vi hittade en fantastisk plats och åt på en agriturismo. I Morisani som låg endast 1,5 km från Casalvelino och hade en fantastisk liten pub i Casalvelino där ägaren var väldigt välkomnade och även arrangerade en grillkväll på förfrågan. Det var väldigt prisvärt.

Villa Franca
Rent och fint
Gästvänlighet

Väldigt vänligt men trist att de endast serverade fisk efter att ha läst att de serverade både pizza och kötträtter.
Placering
 
Själva boendet på Villa Franca
Femrumslägenhet med 8 sovplatser (2:a våningen)

Behövs verkligen A/C och extra toalett hade varit trevligt.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang

Om du inte tycker om fisk och då de felaktigt informerat att de även gjorde pizza och kötträtter på sin hemsida så hade de heller inte någon servering om dagen av snacks.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 8 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från engelska. Klicka här för att se originalet

Vackert och trevligt ställe

Välinredd semesterbostad i vackert område. Poolområdet var mycket fint och trevligt. En väldigt vacker utsikt över hav och berg. Rar och hjälpsamma värdar. Restaurangen testade vi ett par gånger - härlig mat och goda viner. Allt är mycket lokalt och i hamnstaden är det främst italienare, vilket bidrar till den lokala stämningen. Stället kan varmt rekommenderas. Man ska vara inställd på bilkörning, då de närmaste städerna är trevliga, men det tar tid att ta sig dit på de små bergsvägarna. Vackra turer.

Casal Velino som semester-destination

Villa Franca
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Villa Franca
Fyrarumslägenhet med 6 sovplatser

Vi saknade AC på de varma nätterna.
 
Faciliteter på stället
Restaurang
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Härlig vistelse

+
Härligt ställe/läge
Härlig pool
Genomsnittlig lägenhet - men en fantastisk utsikt.
-
Saknar bra liggstolar antingen vid poolen eller lägenheten
Köksutrustning kunde uppgraderas

Casal Velino som semester-destination

Villa Franca
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Villa Franca
Femrumslägenhet med 8 sovplatser (2:a våningen)

Köket är inte så bra utrustat - men det funkar.
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 3 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Villa Franca

Fint ställe, bra stor lägenhet, med fina rum som passade perfekt för vår familj på fem personer. Skönt att det fanns diskmaskin. Det var dock lite dåligt vattentryck i duschen, och toaletten spolade inte riktigt. Bilderna på hemsidan gav oss intrycket att poolen låg precis framför lägenheten och att fiskrestaurangen låg vid sidan av lägenheten. Så förhöll det sig inte riktigt, utan fiskrestaurangen ligger i stort sett framför lägenheten. Därför är det också en doft av stekt fisk/frityr på kvällarna från restaurangen. Lägenheten ligger på en bergssida, så poolen ligger nere framför fiskrestaurangen och därmed också framför lägenheten. Det är lite svårt att hitta någon bra parkeringsplats på stället. Överhuvudtaget känns det lite som en stadslägenhet, trots att det är en liten bergsby. Allt som allt var det ett riktigt fint område med många bra utflyktsmål. Man kan ta sig till härliga sandstränder, ge sig ut på sköna seglingsturer, utflykter till historiska sevärdheter, eller besöka genuina italienska gårdar och restauranger.

Villa Franca
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Villa Franca
Fyrarumslägenhet med 6 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)

Det drar ner lite på betyget att det inte låg som förväntat, men det var en skön härlig pool, som också passar om man har barn. Saknade dock riktiga solbäddar.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 2 Vuxna, 3 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Villa Franca i Casalvelino

Vi hade en härlig semester till Villa Franca, och var mycket betagna av området. Där fanns otroligt många möjligheter för upplevelser och vistelsen på Villa Franca var vi också mycket glada över. Läget var formidabelt och värdarna söta och hjälpsamma.

De hade lagt ut fina rampar till vår rullstol, dock var det inte möjligt att ha med rullstolen in på badrummet, men vi löste det.

I gengäld var det lätt att gå många fina promenader i området med rullstolen, och vi var imponerade över att det var så bra handikappanpassat i hela området, och service i städerna och på museum. Allt i allt en bra upplevelse.

Tusen tack för hjälpen och fin guidning.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Mars 2013
Antal resande 10 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Villa Franca

Casal Velino som semester-destination

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2012
Antal resande 4 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Kasper og familie fra Rødovre boede på Villa Franca i Casalvelino

Vi har haft en fantastisk semester i Villa Franca år igen. Lägenheten, poolen, utsikten och restaurangen var återigen i år helt perfekt. Det var också kul att uppleva Casal Velino hamnstad med mycket mer liv än när vi var där i september förra året.
Med 2 små barn, tillbringade vi mest tid vid poolen, men vi gick också till stranden ett par gånger och fick reda på att den lilla stranden till höger om hamnen i Casal Velino var bra eftersom det inte vår så många människor som var grunt vatten och du kan parkera nära. Vi var bara på en enda sightseeingstur där vi körde till Castellabate. Det var en mycket trevlig liten bergsby med magnifik utsikt och några trevliga restauranger. Men om du inte har små barn, det finns gott om möjligheter för utflykter till ruiner, vulkaner, grottor och Amalfikusten vackra städer. En kväll båttur från hamnen i Casal Velino däremot, var det för. Det måste bokas i förväg på den lilla butiken i staden vid rondellen (Cilento Explorer). Vi har också haft lugn och atmosfär av den lilla bergsstaden Casal Velino som det tar ca 5 min att gå till lägenheten. Här står tiden stilla och du kan njuta av en kopp kaffe på ett av de 4 små kaféer tillsammans med lokala gamla män, äta en pizza eller spela fotboll och dricka en öl på torget på kvällen. Det finns också ett litet bageri, en grönsakshandlare och slaktare så små inköp fint kan göras. Större inköp kan med fördel göras i stor mataffär på huvudvägen i den närliggande staden Ascea.
Le Tre Sorelle, är ägarnas egen restaurang både mysig och serverar otroligt läckra fisk- och skaldjursrätter. Andra bra ställen att äta är två agriturismer som finns i närheten: Zio Cristoforo och jag Moresani eller Mamas pizzaria i södra änden av strandpromenaden. Jag var på Moresani oerhört bra och det var trevligt att gå runt och se sina många getter och hästar. Du kan även hyra hästar och gå på tur i det vackra naturreservatet.
Vår värd familj var också mycket söta och mycket glada i barn. Bara synd att vi inte kunde prata med varandra bättre när de inte talar engelska och vi ingen italienska. Bara för att vi inte kan kommunicera så bra, skulle det vara en bra idé om det fanns en liten mapp i lägenheten med lite info om området och idéer för resor, utflykter och restauranger. Å andra sidan, det var gratis internet (bara be om koden) och så kan man även söka sin information.
Det finns ingen luftkonditionering i lägenheten och vi sov därför öppna dörrarna till sovrummen, vilket resulterade i många myggbett (trots myggmedel). Det skulle vara en förbättring om det sattes myggnät upp för dörrar eller alternativt en fläkt i taket. Madrass i dubbelsängen var inte det bästa och en ersättare skulle också uppskattas. Dessa saker är i våra ögon mindre detaljer jämfört med den kvalitet vi annars känner vi får för pengarna i Villafranca. En så stor, smakfullt inredda och rymlig lägenhet, med vacker utsikt från balkongen, uteplats, trevlig pool, korta till stranden och gångavstånd till trevlig stad och restaurang är svårt att hitta samma stora pris.

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2012
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Bo med familj och vänner från Täby i Sverige bodde på Villa Franca i Casalvelino från den 16. till den 23. juli 2011.

Vi har haft en fantastisk semester! Casalvelino var lite annorlunda. Mer utpräglat turistiskt. Mest italienare. Lägenheten var ren och praktisk men det saknas ett bra system för oss hyresgäster ang sophanteringen. De är nämligen betydligt mer noggranna med att hålla rent. Villa Franca borde ordna en container för soporna för hyresgästerna. Ägaren var mkt irriterad när vi inte tog hand om soporna sista dagen. Sopstationen öppnar kl 16……….Ägaren var f ö inte alls lika tillmötesgående och trevlig som Villa Cavuzzi. AC borde installeras i lägenheten. Det var olidligt varmt på nätterna. Och det var ett evigt skällande av hundar på nätterna!

Bilden på poolen på er hemsida ger en missvisande orientering om läget. Det ser ut som den ligger alldeles vid huset…..det gör den inte. Infrastrukturen d v s vägnätet runt Casalvelino är mycket italiensk d v s ingen struktur. Många vägar finns ej utmärkta på kartan. Att ta sig 20-30 km kan ta väldigt lång tid längs kusten eftersom vägen går upp och ner och slingarar sig väldigt. Man drog sig för utflykter. Dock var vi i Pompeji och Amalfikusten. Mkt sevärt och intressant! Staden Agropoli också mycket trevlig med fina bad m m. Än en gång, heders för bra förläggningar!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2011
Antal resande 3 Vuxna, 5 Barn
Namn

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2011
Antal resande 4 Vuxna, 4 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2005
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på tyska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

Sida 1 2 Nästa sida
 

Liknande ställen

Steel House di Zio Cristoforo

Casal Velino, Campania

Le Case di Zio Cristoforo

Casal Velino, Campania

Casale Villarena

Nerano, Campania

Rekommendationer till dig

Le Tre Sorelle

Casal Velino, Campania

Agriturismo Zio Cristoforo

Casal Velino, Campania

Steel House di Zio Cristoforo

Casal Velino, Campania

Populärt i Campania

Villa Mirella

Palinuro

Due Relais

Vietri sul Mare

search map