Hotell i Atrani på Amalfikusten

Palazzo Ferraioli

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Amalfikustens hemliga pärla

Om du har nöjet att få besöka det lilla fiskeläget Atrani, som ligger i en bergsklyfta precis ute vid havet och endast några få hundra meter från Amalfi stad, är jag säker på att du kommer tappa ditt hjärta för alltid. Atrani är nämligen något helt unikt, och har lyckat bevara sin autencitet i såg hög grad, att den blivit utnämnd till en av de mest välbevarade städerna i Italien - i en sammanställning som heter "I Borghi più Belli d'Italia. Staden har i många år varit en välbevarad hemlighet, för kustvägen går nämligen inte genom staden, utan ovanför den, och därför har den fram tills för några år sedan, missats av många förbipasserade.

Här bor du dörr i dörr med de lokala

Idag är Atrani fortfarande en dold pärla, men det har kommit fram på världskartan som en av de plataser man absolut bör besöka när man befinner sig på Amalfikusten. Det lilla torget kan man skriva böcker om, och den har agerat kuliss till många filmer och TV-serier. Utöver att vara stadens torg, fungerar det också som vardagsrum för stadens familjer, för det är här man möts, och det är här barnen leker. Idag finns här flera caféer och små restauranger, så slå dig ner med ett gott glas vin, och låt dig förföras av den trevliga stämningen i den lilla staden.

Läs mer om Palazzo Ferraioli

Historiens vingslag med amerikansk touch

Atrani har för tillfället endast ett hotell, så det är inte många turister du möter när mörkret faller på, även om uthyrning av privata lägenheter också blivit en del av stadens intäktskällor. Hotellet är inrett i den gamla herrgården Palazzo Ferraioli, som byggdes av familjen Ferraioli på slutet av 1800-talet, där endast det bästa var gott nog. En av familjens bröder utvandrade till USA, och de två andra efterlämnade ingen familj, så därför upplystes familjedynastin. Stället tog då över av familjen Lucibello, som är nuvarande ägare. De valde att inreda det gamla palatset med stor respekt för den ursprungliga familjen, men också genom att lägga till en supermodern touch med referens till den del av familjen som utvandrade till USA, och därför är rummen bland annat uppkallade efter filmstjärnor.

Som redan nämnt, är hotellet en plats för kulturell sammanstrålning, där nytt möter gammalt, och de ursprungliga ägarna inte skulle känna igen mycket mer än de yttre ramarna i det vackra palats som har en dominerande position i den lilla staden med endast 1000 invånare.

Njut av den fantastiska utsikten från takterrassen

Palazzo Ferraiolis är ett hotell för vuxna. Med andra ord så kan det inte bo barn här. Hotellet har en liten reception, en trevlig bar, och en lounge som är hållna i mycket modern stil. Det finns också en frukostrestaurang, där du kan inta dagens första måltid. Det finns också ett SPA och wellness center, Nel Blue, där du kan boka olika typer av behandlingar och massage, samt bada bastu. Hotellets största attraktion, är utan tvekan den stora takterrasen, som är inredd med solsängar och parasoll, samt bord och stolar och en trevlig bar som är öppen under sommarsäsongen. Utsikten från terrassen är helt fantastisk, och utan tvivel en av de bästa på hela Amalfikusten.

En labyrintisk stad, med många trappor

Husen i Atrani ligger mycket tätt, då de är pressade tillsamman i en liten dal och upp längs bergssluttningen, så för att komma fram till hotellet ska du vara beredd på att behöva gå i några trappor, och du har altså inte möjlighet att köra fram till dörren. Du kan följa skyltningen mot Amalfi från stadens torg, och därifrån är det också skyltat mot Palazzo Ferraioli. Det tar endast ett par minuter att gå från hotellet till stadens trevliga torg och den lilla stranden, men du ska beräkna längre tid för att gå tillbaka (uppför backen). När du först kommit in på hotellet, finns det en hiss, men Palazzo Ferraioli kan alltså på inget vis rekommenderas till personer med gångbesvär. Du har dock möjlighet för att få hjälp med transport av ditt bagage, om du kontaktar receptionen vid ankomst.

Ankommer du i bil, är det möjligt att parkera i det stora garaget Luna Rosa (mot betalning), som är insprängt i klipporna mellan Atrani och Amalfi. Därifrån tar det inte lång tid att gå till hotellet, då städerna ligger endast några hundra meter från varandra. Har du valt att resa med offentlig transport, stannar bussarna mellan Salerno och Amalfi på bron över Atrani.

Rum med utsikt och god komfort

På Palazzo Ferraioli finns det endast 25 rum i olika kategorier, som är inredda i modern stil och med all den komfort du kan förvänta dig av ett 4-stjärnigt hotell. Hotellets standardrum har inte havsutsikt, men du har naturligtvis möjlighet att njuta av utsikten från takterrassen. Du kommer inte ångra om du väljer ett rum med utsikt över staden och havet, för utsikten i Atrani blir man aldrig trött på.

Alla rum har som minimum aircondition, Sat-TV, minibar, kassaskåp, Wi-Fi (fungerar inte alltid bra i Atrani) och badrum med toalett, dusch eller badkar och hårfön.

Läs om rummen på Palazzo Ferraioli

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

Hotel Luna Convento

Amalfi, Kampanien

Hotel Villa Fraulo

Ravello, Kampanien

Hotel Club Due Torri

Maiori, Kampanien

Populärt i Kampanien

search map