Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Atrani är en av Amalfikustens små okända pärlor och helt bestämt en av de trevligaste och mest pittoreska. Den ligger nere vid vattnet och är nästan granne till Amalfi stad som den är avskild från bara med ett litet berg. De flesta passerar staden utan att stanna, vilket både de lokala invånarna och de få turister som funnit vägen hit till denna lilla pärla är väldigt nöjda med.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Anledningen till att de flesta bara kör förbi är att myndigheterna har valt att föra kustvägen vid denna lilla landsby på en bro och därför är det inte troligt att man hinner upptäcka den innan det är för sent. Tack vare bron har man även undgått det samma trafikkaos som man finner i grannbyarna, precis som trafiken knappt kan höras.

Läs mer om Atrani

Atrani är ursprungligen en liten fiskeby och på stranden kan man ännu se de lokala fiskarna dra upp deras små båtar med hjälp av trärullar när de kommer in från havet.

Man kommer till Atranis torg, som också är byns centrum, genom två portar under bron var också en del av byns hus är byggda. Därmed har de fått den bästa tänkbara utsikten, både till havet men också till den romantiska "piazza", var det finns några caféer och en restaurang.

Atrani har ett trevligt lokalt liv med några få butiker, restauranger och en barberare som blev berömd då den danske skådespelaren Flemming Jensen för flera år sedan lätd barbera sig just precis hos honom i ett dnskt TV-program. Atrani har också fungerat som kuliss i flera filmer och byn lockar konstnärliga personer som söker den stämning man ursprungligen kunde hitta överallt på Amalfikusten. Atrani har inga hotell, men det är å andra sidan möjligt att hyra flera av byns lägenheter och därmed komma nära den lokala befolkningen.

Amalfikusten har de senaste åren blivit ett perfekt resemål för den växande vandrings-turismen och flera av rutterna som slingrar sig mellan områdets berg och landsbyar, för genom Atrani by, som ligger inklämd mellan bergen i en dal.

Kommer man i bil, är enda möjligheten att parkera på den offentliga parkeringsplatsen (mot betalning) mellan stranden och byns torg. Kommer man med offentlig transport finns en busshållplats på bron över centrum, och därifrån kan man komma ner på torget via en trappa eller man kan gå på trottoaren längs vägen som svänger strax innan tunneln.

Dölj texten
 
 
search map