Campania Amfiteatern i Santa Maria Capua Vetere

 
Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Amfiteatern i staden Santa Maria Capua Vetere i regionen Campania, är Italiens näst största amfiteater efter Colosseum i Rom, och anses förmodligen vara den första romerska amfiteatern. Man menar till och med att denna amfiteater användes som mall inför byggandet av Colosseum.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Legenden

Enligt historikerna blev denna amfiteater byggd någon gång mellan första och andra århundradet efter Kristus, på ruinerna av en tidigare amfiteater. Senare startade Capuas Gladiatorskola upp här, och enligt legenden var det här Spartacus startade det stora slavupproret.

Återanvändning av byggmaterial

Efter Romarrikets fall, användes amfiteatern som förr, men blev senare ödelagd av diverse krig och upptåg. De olika härskarna i området använde också amfiteatern som "byggmarknad" och återanvände således byggnadsmaterial som marmorblock, bly och koppar till uppförandet av andra byggnader i området, bl.a. det normandiska slottet, domkyrkan och många så kallade palazzi i staden Capua.

Indredning

Amfiteatern har den traditionella ovala formen och reste sig ursprungligen över fyra plan, varav de 3 nedersta hade 80 arkader i marmor, och vars öppningar var utsmyckade med torsos och statyer av de romerska gudarna. Sju av torsorna kan än idag ses på fasaden av Capuas rådhus, och andra av dem hittas i stadens museum.

Värt ett besök

För den historieintresserade är amfiteatern i Santa Maria Capua Vetere absolut värt ett besök, läget är endast cirka 40 km från Napolis centrum, vilket gör platsen till ett perfekt utflyktsmål om man är på storstadssemester i Campaniens huvudstad - eller om man behöver en paus från sol och strand.

 
 

Populärt i Campania

Due Relais

Vietri sul Mare

Villa Mirella

Palinuro

search map