Guidade turer och utflykter på Amalfikusten

Utflykter på Amalfikusten kan bland annat gå till vackra Positano
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Klicka här för att söka

Utflykter och guidade turer på Amalfikusten erbjuds av Viator i samarbete med In-Italia. Du ingår ett avtal med Viator som ser till att din utflykt genomförs.

Vackra Amalfikusten bjuder på äventyr både på land och till havs

Amalfikusten är en av Italiens vackraste kuster. Den kännetecknas av dramatska, branta klippor, mystiska grottor, azurblått hav, doftande citronträd och färgrika, charmiga hus. Lägg dessutom till, att när du är på semester på Amalfikusten, befinner du dig i hjärtat av ett histoirskt mycket intressant område. Bor du t.ex. i Sorrento, den soliga staden mitt emellan Napoli och Amalfikusten, under semestern, kan du enkelt besöka städer och sevärdheter på Malafikusten och i de närliggande områdena. Detta inkluderar bland annat Napoli, Positani, Pompeji, Herculanium, Vesuvius och Capri.

De branta klipporna kan göra de populära vandringslederna på Amalfikusten till en utmanande upplevelse, men under vägen belönas du också med några av de vackraste och mest romantiska naturomgivningar du kan föreställa dig. Och så finns det ju andra sätt att ta sig fram än till fots. Då du befinner dig nära havet, är utflykter med båt en perfekt möjlighet. Några utflyktsmål kan inte nås på något annat sätt - till exempel den "Blå Grottan" som Capri är känd för. Den - och naturligtvis själva ön Capri - kan du besöka på några av de dagsturer som Viator erbjuder i samarbete med In-Italia.

Båtutflykt till Capri och den Blå Grottan

På en av utflykterna kan du själv välja om du vill börja i Napoli eller Sorrento, och under vägen besöker du de livliga ö-städerna Anacapri och Capri. Förutsatt att vädret tillåter det, åker du tillsammans med din grupp, in med båt i den Blå Grottan, där du kommer att känna som att du befinner dig i en annan, magisk värld. Skulle vädret inte tillåta detta, har ni möjlighet att besöka andra grottor.

Under vägen kan inte unvika att låta dig själv imponeras av de speciella Faraglioni-klipporna, som står som höga torn mitt i det mörkblå havet. Det är på tal om en heldagsutflykt, där du har gott om tid till att insupa den lokala atmosfären på charmiga Capri.

Matlagningsutflykter på Amalfikusten

Många som reser till Italien, önskar att lära sig mer om hemligheterna bakom det världsberömda, italienska köket. Överallt i världen, kan du hitta barn och vuxna, som har en italiensk rätt som deras favoriträtt, och när du är på semester i Italien, upptäcker du snabbt, att det finns så mycket mer än pizza och pasta. Befinner du sig i Sorrento, eller på Amalfikusten, är du inte dåligt placerad i förhållande till att utforska några av de godaste, mest traditionella, italienska rätterna, som du kan drömma om. Det är i detta område som pasta och tomater för första gången smälte samman i det italienska köket, och det är här du hittar landets bästa mozzarella, gjord på buffelmjölk.

Viator erbjuder, i samarbete med In-Italia, ett stort urval av matlagningskurser och matutflykter i Sorreto och på Amalfikusten; allt från en hel veckas semester där du dagligen undervisas av en Michelin-kock, till en enkel 3-timmars kurs. Du kan också åk amed på en tur, där du får inblick i lokal matlagning via besök på en pizzeria, en ostfabrik och en familjedriven gård. Du får höra om hemligheterna bakom de italienska, nerärvda familjerecepten, och du får möjlighet att testa att laga en pizza i äkta napolitansk stil. Självklart smakar du, tillsammans med din grupp, på läckerheter som ost och olivolja under vägen. Utflykten rundas av med kaffe, dessert och en förfriskande Limoncello, som är en känd likör från området. Utflykten varar i 5 timmar, och avgång sker från Sorrento. 

Sök efter många fler utflykter på och omkring Amalfikusten på Viators hemsida. Det finns mycket att välja emellan, och din semester på den blomsterdoftande klippkusten kommer garanteras att fyllas med uppleveser. 

 
search map