Resor till Amalfikusten

Du får full valuta på vackra utsikter när du reser till Amalfikusten med In-Italia
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Söder om den lätt kaotiska och mycket fascinerade storstaden Napoli, hittar du den svindlande vackra Amalfikusten - en helt unik plats på jorden, som har varit en besöksmagnet sedan romartiden. När du reser till Amalfikusten, kommer du att bli betagen av de höga bergen och de djupa dalarna, som sträcker sig direkt ut i det azurblå Medelhavet.

En resa till Amalfikusten handlar om bra timing: Många hotell, restauranger och attraktioner är fast "chuiso" (stängda) från november till påsk. Högsommaren bjuder i motsats många gånger på förstoppade vägar och skyhöga temperaturer, så det är faktiskt bäst att undvika en resa hit i juli och augusti. Vår och höst är den tid då Amalfikusten glimrar - här finns då massor av vilda växter, ett varmt hav, och fullt av årstidens suverända råvaror (t.ex. svarmp, svart tryffel och kastanjer).

Populärt på Amalfikusten

Planerar du en resa till Amalfikusten, så bör du avsätta minst 5 dagar för att hinna med höjdpunkterna i området. Överväg en natt eller två på vulka-ön Ischia, och åk därefter vidare till en av de kustnära pärlorna Sorrento, Positnao eller Amalfi - med möjligheter till dagsutflykter till Pompei eller Ravello. Kom ihåg att hos In-Italia kan du boka en paketresa till Amalfikusten med reguljärflyg från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn - på så vis kan du själv välja avresedatum och reslängd, och möjlighet att kombinera flera destinationer på samma tur.

Då Amalfikusten traditionellt är ett populärt område för turister, är konkurrensen om platserna hård och standarden för service är generellt en av de högsta i Italien. Här hittr du några av våra bäst belägna, och mest exklusiva, hotell, men det finns också möjligheter att resa till Amalfikusten med ryggsäck och vandringsskor - och boka en inkvartering på ett något mer spartanskt ställe.

Karta över Amalfikusten och upplevelser på resmålet

Ofta kan det vara lättast att använda kartan till att hitta ett hotell eller en semesterlägenhet. Du kan också på kartan se avstånd till flygplatser och diverse spännande sevärdheter som ligger i närheten.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Mer information till din resa till Amalfikusten

Amalfikusten är en kuststräcka på den södra delen av den sorrentiska halvön i provinsen Salerno i regionen Campania i södra Italien. Kusten, som utgör ett av de vackraste kulturlandskapen i Italien, blev år 1997 erkänd som världsarv av UNESCO.

Den berömda kuststräckan bjuder bland annat på små, charmiga kuststäder, fantastisk gastronomi, konsthantverk i massor, bra möjligheter till att både vandra och bada, stora naturuppleveler, och bra utflyktsmöjligheter, t.ex. till storstaden Napoli som endast ligger 1 timmes bilfärd bort.

Bland de kuststäder, som vi vill rekommendera dig att besöka på en resa till Amalfikusten, finns vackra och färgrika Positano, som bland annat lockar med den Romerska Villan och Santa Maria Assunta-kyrkan. Staden har också två stränder, om du vill slappna av i solen, och vandringsstigen "Gudarnas stig" (Sentieri degli dei) går härifrån om du vill ut och vandra.

Du bör också besöka den lilla bergsorten Ravello, som ligger på 350 meters höjd och bjuder på storslagen utsikt över bukten. Staden kallas ofta "Musikens stad" på grund av den årliga musikfestivalen, som är tillägnad Wagner. Därutöver bjuder staden på de två berömda villorna Villa Rufolo och Villa Cimbrone - och inte minst deras vackra trädgårdar. 

Nära Ravello ligger Amalfikustens okända pärla, Scala, som inte ser mycket ut för världen, men som bland annat bjuder på den mystiska dragedalen, en årlig kastanjefest och en oförglömlig utsikt.

I Minori kan du uppleva ett trevligt, oförstört centrum med flera trevliga restauranger, en sandstrand med strandpromenad och ett av Italien mest kända konditorier, De Riso. Och i staden Amalfi, som har gett namn till kusten, hittar du områdets historiska och kulturella centrum. Staden har en spännande förhistoria som huvudstad i den maritima republiken, kallad Repubblica di Amalfi, som existerade från år 839 till runt 1200, och som var en av dåtidens största handelsmakter på Medelhavet.

>>> Få mer information till en semester på Amalfikusten här

Behöver jag en hyrbil när jag reser till Amalfikusten?

Det är en bra fråga, för det finns både för- och nackdelar med att ha en hybil är du reser till Amalfkusten. Det lättaste och billigaste sättet att komma från flygplatsen till ditt hotell, är absolut med en hyrbil, men du kan naturligtvis också beställa en transfer. Har du en bil under semestern, kan du också lättare åka iväg på utflykter i inlandet, men ska du besöka alla de trevliga städerna längs kusten, rekommenderar vi att du nyttjar offentlig trasnport - och det kan du läsa mer om här.

Bilhyra är billigast, om du besäller den hemifrån och hämtar den på flygpaltsen. In-Italia samarbetar med en handfull erkända sällskap som t.ex. SIXT, Avis och Hertz. Bokar du en paketresa kommer du automatiskt att erbjudas att boka till en hyrbil eller transfer, men om du endast vill boka en billig hyrbil, så kan du läsa mer på denna länk:

>>> Sök priser på hyrbilar i Italien här

Hur vill du bo? Hotell, villa eller semesterlägenhet?

Hos In-Italia hittar du Sveriges största urval av hotell och semesterlägenheter på Amalfikusten, och alla har blivit besökta och kontrollerade av oss genom åren. Förutom otell och semesterlägenheter, erbjuder vi också utvalda villor. Du kan läsa våra personliga beskrivningar av samtliga hotell, och naturligtvis också många omdömen från gäster som rest med In-Italia - här hittar du också många gda råd och tips om utflykter, restauranger och mycket mer. Använd sökmotorn här på hemsidan för att hitta det hotell eller den lägenhet som uppfyller dina önskningar och behov.

Flyg direkt till Rom eller Napoli, eller med en mellanlandning

Det finns tre flygplatser att nyttja, när du ska på semester till Amalfikusten, och de ligger i Rom (som har två flygplatser) och i Napoli. Flyger du till Rom, ska du räkna med cirka 3 timmar i bil får att nå Amalfikusten, medan det tar drygt 1 timme från Napoli.

Flyg från Stockholm, Göteborg eller Köpenhamn

Det finns dagliga flygavgångar från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn till Rom, med flygbolag som Norwegian, SAS och Ryanair. Från Stockholm och Köpenhamn flyger dessutom SAS och Ryanair till Napoli. Reser du till Rom med en mellanlandning, har du otaliga möjligheter från de flesta flygplatserna i Sverige och Danmark, då med bolag som SAS, Norwegian, Air Berlin, Lufthansa, KLM... för att bara nämna några.

I sökmotorn här på sidan kan du se avgångar från samtliga flygbolag, och genom att använda filtret kan du snabbt få en överblick med direktflyg.

Boka resor med flyg online och få det lägsta priset

Bokar du din resa inkl. flyg och inkvartering, det vill säga en paketresa, online så säkrar du att få det lägsta priset. Alla resor till Amalfikusten och andra resmål i Italien, som du kan beställa hos In-Italia, är täckta av resegaranti och Paketreselagen, vilket ger en trygghet och kostar inte extra. Vi jämför alltid priser på flygresor online och i sökmotorn kan du snabbt och enkelt få en överblick över de olika möjligheterna och flygrutterna. Önskar du få ett skräddarsytt upplägg till din resa till Amalfikusten, eller till andra destinationer i Italien, är du självklart varmt välkommen att kontakta oss för personlig service.

 
search map