Amalfikusten, Kampanien Amalfikusten: Nära till allt - men ändå så långt borta...

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Den vackra Amalfikusten har i alla tider haft en magisk dragningskraft för resenärer från hela världen och de första skandinaverna som intog området kom i början på 1800-talet. Vägarna existerade i stort sätt inte och de flesta kom seglande i större eller mindre båtar och transporterade sig runt mellan de små byarna på åsnor och hästar. De (djuren) färdades vant då precis som de gör idag på de otaliga trappstigarna som förbinder även den minsta byn med kusten och som också fler och fler turister har fått upp ögonen för de senaste år.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

En semester på Amalfikusten kan göras på många sätt. De flesta nöjer sig fortfarande med Positano, den berömda domkyrkan i Amalfi och ifall det finns extra tid gör man kanske ett stopp i den högt belägna staden Ravello. Inte ett ont ord om det men för de som har lust och mod att gå till vänster när alla andra går till höger väntar det helt oförglömliga upplevelser bara ett stenkast från alla de turistskaror som varje dag intar Amalfikusten i stora bussar. Det finns ett stort urval av mysiga små byar både vid kusten och i bergen som stort sett aldrig ser skuggan av en turist och där man kan sitta som en kung eller drottning bland den lokala befolkningen och njuta av en god måltid samtidigt som man ser världen passera stilla förbi...

Var man ska bo är en mycket personlig och individuell fråga. Några har lust till att bo granne med de berömda filmstjärnorna i Positano medan andra hellre vill stöta på den lokala bonden och hans familj när de går ut genom dörren på morgonen. In-Italia erbjuder båda möjligheterna så det beror endast på temperament och budget.

Ett bra förslag kunde vara ett mycket vackert beläget hotell vid kusten samt ett trevligt familjehotell i utkanten av en av de små bergsbyarna som är en god untgångspunkt för kortare vandringsturer i området.

Hotel Le Terrazze i Conca dei Marini: är ett hotell för livsnjutare. Familjen Esposito - Prudente tog över och renoverade byggnaden till hotell år 1988 och står än idag för den dagliga driften.

Alla gäster bor i rum med balkong eller terrass med häpnadsväckande havsutsikt och äter sin frukost på den gemensamma och underbara terrassen. Från hotellet kan man njuta av lugn och ro och inte minst Amalfikustens vackra kuststräckning samtidigt som de klassiska städerna ligger precis runt hörnet.

Albergo Zi 'ntonio i Scala: skulle kunna kallas Amalfikustens balkong. Här bor man i utkanten av den lilla bergsbyn Scala ca. 360 meter ö.h. med en av de bästa utsikterna på hela Amalfikusten.

Förutom utsikten som är värd hela resan ner bor man på ett genuint och hemtrevligt hotell där servicen är familjär, maten välsmakande och tystnaden en fröjd för själen.

Här har man nära till allt men är ändå så långt borta...

 
search map