Hotell i Amalfi på Amalfikusten

Villa Felice Relais

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Amalfikusten är en av dem mest populära turistområde i hela Italien och beror främst på den fantastiskt vackra naturen, men också de många små trevliga städer längs kusten. Vill du uppleva "den riktiga" Amalfikusten ska du upp i bergen, där livet går sin stilla gång, där herdarna vallar sina djur som trofast transporterar byggmaterial runt bland bergen. Det är också här du möter lokalbefolkningen som naturligtvis bor i området. Därför är det här du äter bäst och mest prisvärt på lokala restauranger.

Bo i en gammal herrgårdsvilla

Fram till år 2003 var Villa Felice Relais en privat villa som tillhörde pianisten Antonio Porpora-Anastasio. Det gör den förvisso fortfarande men familjen har flyttat ut och deras hem är nu inrett till ett litet exklusivt hotell med endast 11 rum. Villan har varit i familjens ägo i flera generationer, och Antonios farfar var en lokal adelsman. Han gifte sig med den engelska drottningens hovdam och ja, den historien är nästan ett äventyr i sig själv. Villan är inredd som ett modernt hotell i minimalistisk stil.

Läs mer om Villa Felice Relais

En placering som väcker jubel

Villa Felice Relais är varje mäklaren dröm för en bättre placering och inte minst utsikt ska man leta väldigt länge efter. Från villans stora terrass har du en äventyrlig panoramautsikt över Amalfikusten, Medelhavet och staden Amalfi i fjärran. Idag används terrassen som restaurang och att äta middag under den stjärnklara himmel är en upplevelse helt utan motstycke.

Fantastiska vandringsmöjligheter

Hotellet är fördelat på fyra våningar och rekommenderas inte åt gångbesvärade eller mindre barn då här ej finns någon hiss. Det finns en liten reception (2:a vån.), flera uppehållsrum med internet-point, bar, frukostrestaurang och stora gemensamma terrasser med utsikt över Amalfikusten. Det finns gratis parkering till hotellet samt en lokal buss som förbinder Amalfi (ca. var 15:e minut) med staden Pogerola (ca. 5 minuters körning) som avgår utanför hotellet och kör från tidig morgon till midnatt. Det finns också en shuttlebus som kör till Amalfi några gånger om dagen.

Du kan även välja att vandra runt i bergen och ned till städerna vid kusten, vilket blivit en populär vandringsrutt de senaste åren. Många av Amalfikustens vandringsleder börjar utanför dörren och Villa Felice Relais ligger faktiskt på den led som heter "Salita Tuoro" i det lilla samhället Lone.

Prova lokala matställen

Går du en tur uppför vägen eller tar bussen kommer du till den lilla byn Pogerola. Den ligger vid slutet av en enkelriktad väg och hit kommer varken turister eller italienare förbi, med mindre de är vilse eller ska vandra. Detta har många fördelar då Pogerola stoltserar med några goda matställen som är värda ett besök. Prova t.ex. att äta hos Domenico på Ristorante La Cappanina varifrån du har en fantastisk utsikt mot Ravello. Här serveras det lokala specialiteter, ofta med råvaror som Domenico själv odlar i trädgården eller plockat i bergen. Om kvällen serverar han även goda välsmakande pizzor.

Ett paradis för badglada

Även om Villa Felice Relais ligger i bergen finns det flera möjligheter för att hålla en badsemester. Hotellet har ett avtal med en av de bästa stränderna på Amalfikusten där du får ett specialpris, och du kan åka dit med lokalbussen eller hotellets egen shuttlebus.

I olivlunden mitt emot hotellet finner du en av Amalfikustens mest exklusiva pooler, som fått namnet Nereidi. Poolen mäter 8 x 25 meter och kan användas mot betalning, även här rabatterat. Från poolen har du samma fina utsikt ned över kusten som från hotellet, och det finns naturligtvis också en bar där du kan köpa förfriskningar och lättare måltider. Vi vill uppmärksamma att poolen kan vara stängd i förbindelse med privata arrangemang, då det är populärt att använda den i förbindelse med bröllop.

Rum med utsikt

Det finns olika rumstyper. Standardrummen ligger på första eller andra våningen med begränsad utsikt, superior och de luxe rummen på våning tre och fyra som man når via en utvändig trappa. Superior rummen har panoramautsikt och de luxe rummen har dessutom en stor takterrass. Alla rum är fint inredda och utrustade med satellit-TV, telefon, aircondition, förvaringsbox, minibar samt badrum med toalett, dusch/badkar och hårtork. Villa Felice Relais har på kort tid blivit väldigt populärt och därför ska man boka i god tid för att vara säker på att få plats.

Bra att veta

Det finns gratis parkering och lokal busslinje fram till dörren samt pool (mot betalning).

Läs om rummen på Villa Felice Relais

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map