Amalfi, Kampanien Sjörepublikernas regatta

Amalfi
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Regattan

Regattan hölls första gången 1955 i Genova, och sedermera har de övriga städerna kommit till. Traditionen börjar med att ett historiskt upptåg i med människor i kostymer, tar sig från centrum till hamnkajen där alla båtarna ligger klara. Det är totalt 400 båtar som kallas för Galleons, och de är byggda för 8 roddare och en förare. Varje båt är målad i olika färger, och med olika figurer som pynt, allt beroende på vilken stad de representerar. Båten från Amalfi är mörkblå och prydd med en bevingad häst. Genovas båt är vit med en drake, Pisas båt är mörkröd med en örn, och båten från Venedig är grön med ett lejon på. Roddarna är alla klädda i kostymer i de färger som representerar deras stad.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Deltagare från provinsen och regionen

Förr i tiden bestod roddarna uteslutande av atleter med ursprung i en av de fyra städerna, eller invånare som hade varit bosatta i staden i minst 10 år. År 2004 blev denna regel ändrad till att hälften av roddarna ska komma från provinsen, och den andra hälften behöver endast komma från regionen. Regattan sträcker sig över 2000 meter och vinnaren för en trofé, som året efter ersatts med premiepengar.

Var och när?

Regattan tar plats i Amalfi 2016, i Pisa 2017, i Genova 2018, och i Venedig 2019.

 
search map