Hotell i Amalfi på Amalfikusten

NH Grand Hotel Convento di Amalfi

 
NH Grand Hotel Convento di Amalfi är inte tillgänglig i dagsläget
NH Grand Hotel Convento di Amalfi är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Amalfi här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Tillbaka till början av 1200-talet blev det uppfört ett imponerande byggnadsverk på bergsväggen över Amalfi. Byggnaden som ägdes av kyrkan blev omgjord till kloster, med egen kyrka år 1223 och den funktionen fortsatte fram till 1813, då ärkebiskopen av Amalfi övertog stället. Han hyrde dock ut det till privata, som gjorde om det till en krog och en kort tid efter även som Nautisk Instituition. Från i början av 1800-talet har det fungerat som ett riktigt hotell.

Då H.C.Andersen gick i kloster

År 1834 åkte den danske H.C.Andersen förbi Amalfi. På den tiden existerade inte kustvägen så han blev rodd från Salerno till Capri, men gjorde ett litet stopp i Amalfi. Utifrån hans dagbok bodde han på det gamla klostret i Amalfi och han hann även rita en enkel teckning över utsikten, så det finns inga tvivel om att han faktiskt har övernattat på detta hotel, som fram tills en tid sedan hette Cappucini Convento.

En riktig målning à la "guldåldern"

Utsikten är obeskrivligt vacker och den berömda stigen med de vackra vita kolonnerna "Passeggiata dei Monaci" - eller munkarnas stig som fortfarande existerar, tilldrog sig i slutet av 1800-talet målare från hela världen på grund av sin skönhet. Även de danska målarna lät sig förtrollas av stället och på de danska konstmuséerna kan du idag beundra de många sköna konstverken som blev till just här på Amalfikusten, under de "gyllene" dagarna.

Läs mer om NH Grand Hotel Convento di Amalfi

Modern italiensk design i klassisk omgivning

Efter en genomgripande, men nödvändig, renovering för några år sedan ändrade hotellet namnet till Grand Hotel Convento di Amalfi och fick sina välförtjänade 5 stjärnor. Skönheten är det inte ändrat på och allt är renoverat med stor respekt för byggnadens ursprungliga funktion och utseende. Men den moderna komforten har hållt sitt intåg och går nu hand i hand med modern italiensk design. Den sandfärgade byggnaden gör sig i verkligheten bäst från havets sida, så detta bör du inte missa att uppleva, men idag är det inte många gäster som gör entré från sjösidan.

Här kommer du till paradiset

Om du anländer med bil kan du köra ända fram till dörren och här överlämnar du dina nycklar till en av personalen som ser till att din bil kommer i säkert förvar samtidigt som du tar hissen upp till hotellet, som ligger ca 80 m.ö.h. Här är vi ganska säkra på att du tappar både mun och haka för utsikten över Amalfi och havet är obetalbar. Och nej, det är inte billigt att vara i paradiset - men vi vill ändå påstå att det är pengarna värt. Du kan njuta av din måltider på utomhusterrassen eller i den trevliga restaurangen om vädret tillåter det. Det finns även en trevlig bar, det gamla kapellet, ett fitness center och wellness med turkiskt bad och så naturligtvis infinity-pool. Den super proffsiga personalen står alltid till ditt förfogande och vill göra allt för att uppfylla dina önskningar och ge dig en oförglömlig semester.

Bo som prinsessan på ärten

Hotellet har endast 53 rum och suiter i olika kategorier. De flesta har havsutsikt men det finns endast ett fåtal som har balkong eller terrass, vilket beror på att byggnaden är sk fredad. Stil och färger är de samma överallt och alla rum har aircondition, minibar, kassafack, wi-fi, satellit TV samt badrum med toalett, dusch eller badkar samt hårtork och toalettartiklar.

Läs om rummen på NH Grand Hotel Convento di Amalfi

Dölj texten
 
 
search map