Hotell i Amalfi på Amalfikusten

Hotel Luna Convento

Pris från per pers.
Luna Convento ligger längst ut på sista klippan till höger
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Det blir inte mer historiskt och romantiskt än på Hotel Luna Convento. Förutom stämningen är det värt att resa långt efter poolen med den panoramiska utsikten på Amalfis yttersta klippa. Bli en del av historien på Luna Convento.

Gästfrihet som kultur

Listan över prominenta gäster är lång och gästboken innehåller bl.a. följande autografer; Wagner, Henrik Ibsen, Ingrid Bergman, Bismarck, Mussolini samt kungar och drottningar från både Sverige och Holland. Konstnären P.S. Krøyer har också bott här och på Den Hirschprungske Samling, kan man se flera av hans målningar från uppehållet i Amalfi som han bl.a. besökte på bröllopsresan med Marie 1892.

Känn av historien

Då byggningen gjordes om till hotell försökte man bevara byggnaden som den var och man kan känna historiens vingslag i de trevliga små korridorerna - och känslan av att bo i ett gammalt kloster är verkligen påtaglig. Denna respekt för byggnadens tidigare funktion innebär även att hotellet har egen kyrka och man har bevarat så många av de originala detaljerna som möjligt bl.a. den gamla klostergården som idag fungerar som trädgård.

Njut av utsikten och poolen

Hotellet ligger på kustvägens yttersta udde i Amalfi och är inbyggt i en klippvägg. Till komplexet hör även ett gammalt försvarstorn som ligger på andra sidan vägen ut mot havet. Det är bl.a. här man hittar en av hotellets suiter samt bar och restaurang - och det är även här på klipporna som man byggt en pool som har utsikt till den trevliga grannbyn Atrani.

Ett hotell med flera faciliteter

Luna Convento har en liten reception i de gamla klostergångarna. Där finns hiss, bar, uppehållsrum, restaurang med utsikt över Amalfi, konferencemöjligheter - och som nämnts tidigare en kyrka. Till hotellet hör även garage som kan beställas i förväg. Man kan parkera gratis på kustvägen, men det är ingen garanti att plats finns, då det alltid är en stor kamp om parkeringsplatserna.

Trevliga rum med utsikt till havet

De flesta rum är inrättade i de gamla klostercellerna och har alla utsikt mot havet. I standard rummen kan man inte förvänta balkong medan de övriga rumtyperna i stort sett allihop har en mindre balkong eller terrass. Alla vänder som sagt mot havet och därmed även mot kustvägen så det förekommer trafiklarm. De i allt 40 rummen är fina men enkelt inredda och har telefon, satellit TV, minibar, aircondition samt bad med dusch eller badkar. Det finns möjlighet att använda förvaringsbox för värdesaker i receptionen.

 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
Flyg + boende
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
 

Liknande ställe

Hotel Marina Riviera

Amalfi, Campania

Hotel Marmorata

Ravello, Campania

Hotel Villa Fraulo

Ravello, Campania

Rekommendationer till dig

Residence i Piastroni

Monteverdi Marittimo, Toscana

Fattorie Santo Pietro

San Gimignano, Toscana

Populärt i Campania

Due Relais

Vietri sul Mare

search map