Hotell i Amalfi på Amalfikusten

Hotel Luna Convento

 
Hotel Luna Convento är inte tillgänglig i dagsläget
Hotel Luna Convento är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Amalfi här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Det kan knappast bli mer historiskt och romantiskt än på Hotel Luna Convento. Förutom den stämning som råder så är resan värd enbart för panorama utsikten du har från den lilla poolen, där den ligger på Amalfis yttersta klippa.

Gästfrihet som kultur

Listan över prominenta gäster är lång och gästboken innehåller bl.a. följande autografer; Wagner, Henrik Ibsen, Ingrid Bergman, Bismarck, Mussolini samt kungar och drottningar från både Sverige och Holland. Konstnären P.S. Krøyer har också bott här och på Den Hirschprungske Samling, kan du se flera av hans målningar från uppehållet i Amalfi som han bl.a. besökte på bröllopsresan med Marie år 1892. Nu kan även du bli en del av historien på Luna Convento.

Läs mer om Hotel Luna Convento

Respekt för det som en gång var

Då byggnaden skulle göras om till hotell försökte man bevara det ursprungliga så mycket som möjligt. Detta är vi tacksamma för då vi kan känna historiens vingslag i de trevliga små korridorerna - och känslan av att bo i ett gammalt kloster är verkligen påtaglig. Denna respekt för byggnadens tidigare funktion innebär även att hotellet har sin egna kyrka och man har bevarat så många av de original detaljerna som möjligt bl.a. den gamla klostergården som idag fungerar som trädgård.

Njut av utsikten och poolen

Hotellet ligger på kustvägens yttersta udde i Amalfi och är inbyggt i en klippvägg. Till komplexet hör även ett gammalt försvarstorn som ligger på andra sidan vägen ut mot havet. Det är bl.a. här du hittar en av hotellets suiter samt bar och restaurang - och det är även här på klipporna som man byggt en pool med utsikt till den trevliga grannbyn Atrani.

Ett hotell med flera faciliteter

Luna Convento har en liten reception i de gamla klostergångarna. Där finns hiss, bar, uppehållsrum, restaurang med utsikt över Amalfi, konferencemöjligheter - och som nämnts tidigare en kyrka. Till hotellet hör även ett garage du kan parkera i efter tillgänglighet och mot en kostnad. Du kan parkera gratis på kustvägen, men det är ingen garanti att plats finns, då det alltid är en stor kamp om parkeringsplatserna.

Trevliga rum vända ut mot havet

De flesta rum är inrättade i de gamla klostercellerna och de ligger alla ut mot havet. De flesta har en mindre balkong eller terrass, men eftersom inte alla har kan vi inte garantera något i förväg, om det inte står specifikt på den rumstyp du valt.

Alla vänder som sagt mot havet och därmed även mot kustvägen så det förekommer trafiklarm. De i allt 40 rummen är fina men enkelt inredda och har telefon, satellit TV, minibar, aircondition samt bad med dusch eller badkar. Det finns möjlighet att använda förvaringsbox för värdesaker i receptionen.

Läs om rummen på Hotel Luna Convento

Dölj texten
 
 
search map