Hotell i Amalfi på Amalfikusten

Hotel Luna Convento

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Det blir inte mer historiskt och romantiskt än på Hotel Luna Convento. Förutom stämningen är det värt att resa långt efter poolen med den panoramiska utsikten på Amalfis yttersta klippa. Bli en del av historien på Luna Convento.

Gästfrihet som kultur

Listan över prominenta gäster är lång och gästboken innehåller bl.a. följande autografer; Wagner, Henrik Ibsen, Ingrid Bergman, Bismarck, Mussolini samt kungar och drottningar från både Sverige och Holland. Konstnären P.S. Krøyer har också bott här och på Den Hirschprungske Samling, kan man se flera av hans målningar från uppehållet i Amalfi som han bl.a. besökte på bröllopsresan med Marie 1892.

Läs mer om Hotel Luna Convento

Känn av historien

Då byggningen gjordes om till hotell försökte man bevara byggnaden som den var och man kan känna historiens vingslag i de trevliga små korridorerna - och känslan av att bo i ett gammalt kloster är verkligen påtaglig. Denna respekt för byggnadens tidigare funktion innebär även att hotellet har egen kyrka och man har bevarat så många av de originala detaljerna som möjligt bl.a. den gamla klostergården som idag fungerar som trädgård.

Njut av utsikten och poolen

Hotellet ligger på kustvägens yttersta udde i Amalfi och är inbyggt i en klippvägg. Till komplexet hör även ett gammalt försvarstorn som ligger på andra sidan vägen ut mot havet. Det är bl.a. här man hittar en av hotellets suiter samt bar och restaurang - och det är även här på klipporna som man byggt en pool som har utsikt till den trevliga grannbyn Atrani.

Ett hotell med flera faciliteter

Luna Convento har en liten reception i de gamla klostergångarna. Där finns hiss, bar, uppehållsrum, restaurang med utsikt över Amalfi, konferencemöjligheter - och som nämnts tidigare en kyrka. Till hotellet hör även garage som kan beställas i förväg. Man kan parkera gratis på kustvägen, men det är ingen garanti att plats finns, då det alltid är en stor kamp om parkeringsplatserna.

Trevliga rum med utsikt till havet

De flesta rum är inrättade i de gamla klostercellerna och har alla utsikt mot havet. I standard rummen kan man inte förvänta balkong medan de övriga rumtyperna i stort sett allihop har en mindre balkong eller terrass. Alla vänder som sagt mot havet och därmed även mot kustvägen så det förekommer trafiklarm. De i allt 40 rummen är fina men enkelt inredda och har telefon, satellit TV, minibar, aircondition samt bad med dusch eller badkar. Det finns möjlighet att använda förvaringsbox för värdesaker i receptionen.

Läs om rummen på Hotel Luna Convento

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 

Liknande ställen

Hotel Marina Riviera

Amalfi, Kampanien

Hotel Villa Fraulo

Ravello, Kampanien

Hotel Marmorata

Ravello, Kampanien

Rekommendationer till dig

La Cecinella

Cecina Mare, Toscana

Terme di Sorano

Sorano, Toscana

Ghiacci Vecchi

Campiglia Marittima, Toscana

search map