Hotell i Amalfi på Amalfikusten

Grand Hotel Il Saraceno

 
Grand Hotel Il Saraceno är inte tillgänglig i dagsläget
Grand Hotel Il Saraceno är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Amalfi här
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Makalöst läge utanför Amalfi

Det är inte det billigaste valet, men hotellet är en sann juvel för romantiska par och blir ofta använt till bröllop och större privata fester, p g a utsikten som är förevigad på flertalet vykort och guideböcker. Hotel Saraceno ligger ca 2 km från Amalfi i riktning Positano och det krävs en shuttlebuss, en offentlig buss eller bil för att komma hit. Hotellet erbjuder shuttleservice flera gånger om dagen och den lolkala bussen stannar strax utanför dörren.

Citroner och papperskvarnar

Amalfi är en ganska liten stad med endast runt 6.000 invånare. Arkitektoniskt är den präglad av de många araber som huserade på kusten under medeltiden och som inspirerat till hotellets inredning. Amalfi är en sann labyrint med smala gator och det är riktigt spännande att gå på upptäcktsfärd här. Den stora domkyrkan är naturligtvis värd ett besök men hör du till de mer aktiva bör du också ta en tur genom huvudgatan tills du når dalen, där du även har de gamla papperskvarnarna och de stora citronplantagen. I Amalfis små butiker kan du köpa all världens produkter baserat på citron (så klart) och du får inte missa den söta citronsnapsen Limoncello, som ska avnjutas iskall.

Goda utflyktsmöjligheter

Det finns flera små trevliga torgplatser i Amalfi och ett fint urval av bra lokala restauranger och caféer, både med eller utan havsutsikt. Om du väljer att sitta vid domkyrkan bör du vara uppmärksammad på att priserna skjuter i höjden ganska kraftigt. Det finns även en liten strand i Amalfi som snabbt blir fylld i högsäsong men om du väljer att bo på Hotel Saraceno är detta inget problem, för hotellet har en egen privat strand. Även om Amalfi är ett spännande ställe ska du naturligtvis besöka även städerna Ravello och Positano, eller ta en tur bort till Sorrento och till den berömda ön Capri.

Ett hotell med historia

Grand Hotel Saraceno blev byggt mellan 1960 -70 på ruinerna av ett gammalt försvarsmonument från 1100-talet. Konstruktionen är speciell för den täcker en hel bergssida, från kustvägen och ner till den privata stranden. Samtidigt är hotellet byggt under en av de största naturliga grottorna på Amalfikusten, men för att få det bästa intrycket av hotellet bör du ta en tur ut på vattnet vilket vi varmt kan rekommendera.

Hotellet är inrett i arabisk stil och håller en hög servicenivå. Det bästa med hotellet är utan tvekan utsikten, poolen och den privata stranden där du kan njuta av förfriskningar och lättare snacks som serveras på hotellets strandbar. Det finns bar, stora utomhusterrasser samt fyra olika restauranger på hotellet varav den ena av dem är reserverad för större arrangemang. Det finns fri Wi-Fi och kommer du med bil finns här parkeringsmöjligheter på själva hotellet och principen "först till kvarn" gäller.

Officiellt har hotellet 5 stjärnor och vi skulle med glädje även ge det dubbla för både utsikten och läget. Men själva hotellet är en aning slitet och får därför nöja sig med 4 solar.

Läs mer om Grand Hotel Il Saraceno

Rymliga rum i klassisk stil

Grand Hotel Il Saraceno har i allt 62 rum i olika kategorier. Många med privat balkong eller terrass och de flesta med helö- eller delvis havsutsikt. Rummen är fina men enkelt inredda i klassisk och även delvis arabisk stil. Alla har aircondition, minibar, kassafack, Sat-Tv, Wi-Fi och badrum med toalett, dusch eller badkar samt hårtork.

Läs om rummen på Grand Hotel Il Saraceno

Dölj texten
 
 
search map