Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Fantastisk utsikt

Staden är vackert kuperad och kännetäcknet är att de många husen är byggda på klipporna med stigar och trappor som går kors och tvärs. Vi rekommenderar att man besöker domkyrkan Sant"Andrea och Mulino Rovinato med den mest pittoreska utsiktsplatsen i Amalfi.

En av världens vackraste kuststräckor

Amalfikusten är åtskilt från Sorrentokusten av Punta della Campanella. Höga klippor som faller lodrätt ner i havet med små mysiga byar som speglar sig i det klarblå vattnet nedanför. Längs hela kusten ligger eleganta villor med vackra trädgårdar. I detta område förenas den lugna tillvaron med det pulserande nattlivet. Här avlöser den frodiga medelhavsvegetationen och citronplantagerna varandra med branta klippor ut mot havet. Den största staden i området är Sorrento.

Tillbaka över Punta della Campanella (namnet härstammar från de gamla sjörepublikerna) kommer man tillbaka till Amalfikusten. De branta klipporna har blivit omvandlade av den lokala befolkningen som skapat trappor, småvägar, trädgårdar och terrasser. Ett unikt landskap där havet, bergen, lantbruket, turismen, de läckra råvarorna från landet och den smakfulla fisken och skaldjuren blandas i en härlig mix. Här har flera civilisationer (bl.a. greker, romare, araber och normanner) satt sina spår.

Karta över Amalfi

Klicka på kartan här under för överblick över hotell och semesterboende i staden och på resten av Amalfikusten, samt för att se en översikt över närmaste flygplatser och avstånd till städer i Nordeuropa.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, semesterlägenhet eller egen villa?

Hos In-Italia erbjuder vi mer än 1.500 semesterbostäder i Italien - häribland ett stort urval av handplockade hotell, lägenheter och hus i regionen Campania där Amalfikusten är en välkänd destination. 

Vill du gärna bo i själva Amalfi kan du snabbt få en översikt över lediga boende i och omkring staden genom att använda sökmaskinen här ovanför.
 
Ska du på semester med en större grupp vänner eller storfamiljen kan vi också rekommendera möjligheten att hyra en villa på Amalfikusten. Så får ni pool, trädgård osv. helt privat för er själva.

Har du frågor och funderingar till att välja rätt boende står vi till ditt förfogande. Våra resekonsulenter sitter redo att berätta mer om våra boende, samt ge förslag på spännande utflykter.

Transport

Då det är drygt 2300  km från Skandinavien till Amalfi väljer dem flesta att flyga ner. Närmaste flygplats är Neapel, eller Napolis flygplats, som ligger ca. 75 km bort. Flygplatsen heter officiellt Aeroporto Internazionale di Napoli (flygplatskod NAP) och hit går det både reguljärflyg som charterflyg så som Ryanair och easyJet med flera förbindelser till Skandinavien och resten av Europa.

De närmaste större tågstationer finns i Salerno och Sorrento med förbindelse till bland annat Neapel. Dessutom är bussförbindelserna utmärkta på Amalfikusten, precis som från vår till höst kan ta båten från Amalfi till Positano, Salerno, Capri, Neapel och Sorrento.  

Sist men inte minst är det naturligtvis också möjligt att hyra bil för att komma runt på Amalfikusten. Du ska dock vara medveten om att det är smala vägar som ringlar sig fram på bergssluttningar, och som under högsäsongen kan vara hårt trafikerade. Dessutom är det alltid svårt och dyrt med parkering på Amalfikusten. Ska du upp i bergen är dock en hyrbil bästa transportmedel.

Restauranger och shopping

På stadens restauranger kan du få allt från välsmakande pizzor och pasta till färskfångad fisk. Dessutom får du inte missa alla trevliga caféer där du kan njuta av en god cappuccino eller gelato när det frestar. 

Har du behov för att handla finns det både två små supermarkets och andra affärer i staden. Flera inköpsmöjligheter finner du runt torget Piazza dei Dodgi och utmed gatan från Piazza Duomo. Dessutom arrangeras det marknad en gång i veckan med frukt och grönt nere vid hamnen.

Läs mer om Amalfi

Utflykter

En tur längs Amalfikustens vägar är en helt unik upplevelse, då man är omgiven att den magnifika naturen och fantastiska utsikter. Några vill mena att det är Europas vackraste kuststräcka.

Är fysiken bra kan en vandringstur på leden Sentieri degli Dei (Gudarnas stig) också varmt rekommenderas. Hoppa på en blå SITA-buss från Amalfi till Bomerano-hållplatsen i Agerola. Härifrån är det skyltat till början av vandringsleden.

Man kan enkelt använda hela semestern till att utforska Amalfikusten, men kan du slita dig finns det också åtskilliga möjligheter för andra intressanta utflyktsmål i närheten. Ta t.ex. en tur till det berömda Pompei - staden som blev begravd av aska från vulkanen Vesuvius.

Lokala länkar

Du finner stadens egna hemsida här

Hemsidan för det lokala turistkontort finner du här

Dölj texten
 
 
search map