Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mest populära städer och område i Lombardiet

Se alla städer och resmål i Lombardiet

Mycket mer än Milano

Lombardiet är nog mest känt för staden Milano men det finns många andra intressanta upplevelser i denna region, både kulturella och naturmässiga. Den nyfikne kan faktiskt upptäcka att ett besök i Lombardiet väldigt ofta kan vara en bra utgångspunkt för den som vill uppleva Norditaliens spännande städer.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Besök de vackra sjöarna

Regionen domineras av Alperna och de stora sjöarna Como och Garda. Här finner man sköna och härliga natur upplevelser både på sommaren och vintern. Comosjön har under flera hundra år lockat besökare, som kommer för att vandra i bergen eller för att åka båt. Från sjön har man en vidunderlig utsikt upp mot Alperna men också ner mot städerna Lecco och Como. Gardasjön, Italiens största och östligaste sjö, omges av tre olika regioner, med Lombardiet på den västra sidan.

Läs mer om Lombardiet

Shoppa loss i regionshuvudstaden Milano

Milano är huvudstad i regionen och är mest känd som en av modevärldens huvudstäder med fabrikörer som bl.a. Valentino, Armani, Laura Bigiotti och Gucci. Staden är även känd för operan La Scala, och är också Italiens finanscenter där bl.a. börsen är belägen. Milano bjuder på många goda shoppingmöjligheter, stressiga affärsmänniskor och hög puls. Stadens domkyrka är absolut värd ett besök. Milano är också en stor fotbollsstad med de två kända storlagen AC Milan och Inter (nazionale). För den bilintresserade ligger den internationella formel-1 banan Autodromo i Monza bara 23 km norr om Milano.

Det autentiska Italien

Letar man efter det autentiska Italien där man kan uppleva den lokala charmen som ännu är opåverkad av turismen så erbjuder den varierande regionen Lombardiet på olika, spännande möjligheter. Hitta t.ex. en liten by med en dold restaurang där lokalbefolkningen flockas tillsammans och där man varken talar engelska eller har menyer. Små kloster och andra sevärdheter från Medeltiden finns också gömda i det autentiska Lombardiet.

Men också i naturen kan man utforska det autentiska Italien. Vem vet, kanske stöter man på en liten sjö eller natur som inte verkar besökta av andra än dig. Är man redo för äventyr så gå på upptäcktsfärd i det autentiska Lombardiet.

Städer

Modemekka

Milano som är regionens huvudstad är nog mest känd för sina exklusiva förättningar, fotboll och självklart den berömda La Scala operan. Staden har också ett världsberömt Leonardo da Vinci museum som man bör besöka.

Milano är också staden med de raffinerade cafeérna och modemedvetet folk. Stadens centrum omkring domkyrkan är också Milanos mest intressanta område.

Andra intressanta städer som är värt att nämna är te.x. Pavia, Piacenza, Como, Mantova, Bergamo och Cremona som alla har intressanta monument och upplevelser att erbjuda den resande.

Typiskt för de flesta Lombardiska städerna är att de är rika på historiska monument från speciellt medeltiden. Den köp- och modemedvetna personen får sina behov tillfredställda i de många exklusiva förättningar som de större städerna präglas av.

Historia

En viktig lokalitet

Ett besök i Lombardiet bjuder på många spännande upplevleser för den intresserade. Här finns många fornlämningar från medeltiden och området hade i denna period också en viktig betydelse  för hela detta område av Europa.

Lombarderna och särskillt Milaneserna var ofta ”fångar” i maktkampen mellan påvarna i Rom och de olika Tysk-Romerska kejsarna. Milano blev också jämnat med jorden ett par gånger under medeltiden efter blodiga strider.

Sol & Bad

Du kan bada i sjöarna

Regionen Lombardiet bjuder på många upplevelser och ifall man önskar sig en semester med sol och strand går man heller inte förgäves här. Det finns otaliga möjligheter till bad i regionens vackra sjöar som Gardasjön, Comosjö och Iseosjön där Gardasjön förmodligen är den mest kända och inte minst största.

Här kan man kombinera ett besök med spännande utflykter till regionens olika intressanta städer eller närregioner som Piemonte, Veneto eller Emilia Romagna.

Naturupplevelser

Njut av den vackra naturen

Stora delar av Lombardiet präglas av den flacka Poslätten. Men mot nord och nordöst sträcker bergen på sig samt de stora sjöarna Como och Garda hjälper till att ge den resande i Lombardiet möjlighet till många vackra natur upplevelser.

Vin & Gastronomi

Massor av gastronomi

Det lombardiska köket är nog mest känt för sina kraftiga och bastanta rätter. Smör används mycket och ingredienser som grodlår, sniglar och gås som många normalt förknippar med Frankrike är ofta med på menyn.

Fisk & Skaldjur: Man äter i synnerhet färskvattensfisk i Lombardiet. Ål äter man en del av och i vissa städer har man möjlighet att äta goda kräftor.

Korv & Skinka: Lombardiet är regionen där man framställer en massa olika korv och skink sorter som inte bara är gjorda på griskött utan även av gås, häst, get och hjort.
Då man äter så mycket gås i regionen ligger det nära till hands att man framställer korvspecialiteter av det välsmakande fjäder djuret. Te.x. framställer man en slags gåsfläskesvål och också en speciell gåsskinka (prosciutto d'oca). Av gåsbröstet gör man korven Petto d'oca. Utöver dessa finns det två korvtyper Salame d'oca di Mortara och Salame d'oca ecumenico.
Violino di capra della Valchiavenna är en speciell skinka av getkött som ska skäras på ett ganska speciellt vis som påminner om när en violonist spelar, därav namnet Violino. Omkring Comosjön framställer man Slinzega di cervo som är en slags bresaola av hjortkött.
Bresaola finns också i en speciell typ som görs av hästkött. Man gör också små såkallade Cacciatorini korvar av hästkött.
Bortsätt från alla dessa exotiska specialiteter gör man också en massa och mer välkända korvar av griskött. Salame Milano har de flesta av oss nog hört om men också Salame Mantovano är en omtyckt korv.

Ost: Bagóss di Bagolino är en ost gjord av komjölk som ska lagras länge. Osten smakar som den ska först efter nästan 12 månaders lagring.
Tombea är en ost som framställs i alpområdena omkring Gardasjön. Osten framställs av komjölk och man tillsätter lite safran under framställningen. Osten är i fara att försvinna då det finns ganska få producenter kvar av denna ost. Tombea är bäst efter längre tids lagring.

Söt saker: Panettone är kanske en av de mest omtyckta sötsakerna i Lombardiet. Som många andra ställen i Italien kan man självklart äta en god hemmagjord glass.

Vin & Vingårdar: Lombardiet är mest känt för sina utomordentliga mouserade viner. Champagne bör man inte kalla dem, Spumante men också Brut är den italienska benämningen för samma produkt och lombarderna är faktisst mycket duktiga på att framställa denna goda dryck.
Franciacorta är en benämning för en av de bästa. De bästa kan faktisst mästa sig med Frankrikes bästa champagne sorter. En av regionens och kanske världens bästa producenter är Cá del Bosco. Men nivån är idag högre och det finns många bra och framstående producenter. Annars är Lombardiet mest känd för framställningen av vittvin på internationella druvsorter som Chardonnay.

Dölj texten
 
 
search map