Upplev det bästa av Italien på en Bilsemester

Kullarna vid Siena i Toscana Vägar som dessa kräver en god bilförare A29 på Sicilien är en speciell motorväg
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Stanna när det passar dig och njut av utsikten, upplev en middag på en lokal restaurang och sträck på benen precis när du vill. På en bilsemester får du med dig upplevelsen att korsa landsgränserna, se landskapet ändra sig, känna solens strålar blir varmare - och samtidigt har du och dina medpassagerare massor av tid till att roa er med frågesporter, och sjunga om Italien och semestern som väntar på er. Att bila genom Europa har ofta stora ekonomiska fördelar, framför allt om ni är fler - och så ger det möjlighet att både att packa mer, och köpa med fler saker hem.

Populära destinationer för en bilsemester i Italien

Fråga oss om en bilsemester i Italien

Med över 15 års erfarenhet av uthyrning av semesterbostäder i Italien, är resekonsulenterna hos In-Italia de rätta personerna att ge dig (kostnadsfria) tips och råd när du ska planera din bilsemester till Italien. Vi älskar, och känner väl till, det italienska landskapet, hur det är att köra i, och komma runt från ett ställe till ett annat, och vi kan hjälpa dig med att planera en semesterrutt med hotell, semesterlägenhet, villa eller semesterhus, helt efter dina önskemål. Vi har noga valt ut och handplockat fler än 1.800 semesterbostäder över hela Italien, med fina placeringar, i städer, landsbyar, på landet och vid kusterna.

När du reser med In-Italia får du därför ta del av en stor mängd kunskap, som ingen annan kan matcha. Vi har varit på plats - vi känner till varje hotell, semesterhus och semesterlägenhet. I sökmotorn här på toppen av sidan, kan du därför hitta helt rätt plats till dig, er och barnen.

Goda råd inför bilsemestern i Italien

Det första du ska ta ställning till vid en bilsemester till Italien, är hur långt du kan tänka dig att köra mellan pauser eller övernattningar, eller om du till och med kan köra hela vägen till Italien genom Tyskland i ett sträck. Det beror naturligtvis på flera faktorer: Var kör ni ifrån, hur långt söderut ska ni, hur tung är trafiken, hur fysiskt och psykiskt stabil är föraren/förarna, hur är dagsformen och mycket mer. Om ni reser med barn, är frågan hur länge de orkar åka innan stämningen i bilen sjunker... Några barn tar en sådan bilresa som en upplevelse utan gnäll, medan andra blir rastlösa efter kort tid.

Slutligen finns det många vägar till Italien, och varje bilförare har en väg de föredrar. Eftersom ingen kan veta i förväg när det blir trafikproblem, eller förutspå var det kommer att uppstå kraftigt oväder måste du följa din magkänsla eller använda ett av alla de program på Internet, som kan visa den kortaste och mest passande vägen till ditt hotell, utifrån typ av väg.

Google Maps är enligt oss, ett av de bästa verktygen för att planera en bra rutt.

Kör över gränsen till vackra Italien

Att åka på bilsemester till Italien från Sverige, är i sig själv en stor upplevelse. Du kör genom imponerande och evigt skiftande landskap, och du märker skiftningarna både i arkitekturen, kulturen, språket och maten. Kommer du från Frankrike, längs kusten från Nice, får du uppleva de vackra färgerna längs Medelhavet, eller det böljande vinlandskapet i Piemonte lite längre norrut. Kommer du lite längre från norr, lär du känna den spektakulära Aostadalen med höga berg, glaciärer, frodiga skogar, spegelblanka sjöar och djupa dalar.

>>> Läs mer om bilsemester till Piemonte här
>>> Läs mer om hotell och semesterbostäder i Aosta-dalen här

Genom Alperna och ner till sjöarna

Går din bilresa till ett hotell eller semesterlägenhet vid Gardasjön, Venedig eller Toscana kommer valet ofta falla på vägen genom Österrike över Brennerpasset, vilket är det lägsta passet i Alperna; eller genom Schweiz och då antingen St. Gotthard eller San Bernadino. I Sydtyrolen kan du uppleva en rik gastronomi och de mest spektakulära bergen, medan du banar väg mot antingen Gardasjön eller Comosjön - båda sjöar är otroligt vackra och lockade med flera små, inbjudande städer.

>>> Läs mer om bilsemester till Gardasjön
>>> Läs mer om bilsemester till Venedig
>>> Läs mer om bilsemester till Toscana

Bilsemester under 1500 km från södra Sverige

Ni når enklast fram till de norra regionerna som Aosta, Sydtyrolen och Lombardiet. Här får ni utsikt till Alperna och möjlighet för en aktiv semester med sköna vandringsturer. Glöm inte möjligheten för en storstadssemester i Milano, om ni har lust till att använda lite av semestern på shopping i världsklass, häftiga restauranger och stora sevärdheter.

>>> Hitta hotell och semesterbostäder i Lombardiet

Om ni beslutar er för en bilsemester i Italien i egen bil finns det flera härliga destinationer inom den magiska räckvidden, 1500 kilometer (beräknat från södra Sverige).

Destinationer för en bilsemester, som ligger under 1500 km från södra Sverige:
- Comosjön
- Maggioresjön
- Ortasjön
- Gardasjön
- Ledrosjön
- Iseosjön och Franciacorta
- Luganosjön
- Milano
- Dolomiterna
- Aostadalen

Bilsemester, under 1500 km från södra Sverige

Kan ni tänka er att köra lite längre, upp emot 1600 km får ni både möjlighet att slappa vid Medelhavet eller vid Adriatiska havet på motsatt sida av landet. Mitt emellan de två haven kan du välja Gardasjön, som också erbjuder fina möjligheter till en sommarsemester i solens tecken och med många trevliga utflyktsmål inom kort köravstånd. År efter år visar Gardasjön sig vara ett populärt val för svenskar och skandinaver på bilsemester.

I vinregionen Piemonte kan du njuta av fint väder medan du smakar på goda lokala viner och kanske unnar dig en "slow-food" måltid. Eller så kan du njuta av de många pittoreska sjöarna i de norra delarna av regionen.

Destinationer för en bilsemester, som ligger mellan 1500-1600 km från södra Sverige:

- Södra delen av Gardasjön
- Ö-riket Venedig
- Kulturella Verona
- Langhe vindistrikt i Piemonte
- Badsemester i Lido di Jesolo
- Badsemester i Bibione
- Cinque Terre i Ligurien

Och ännu lite längre?

Skulle du ha mod att köra några timmar extra i förhållande till norra Italien, kan du faktiskt komma hela vägen ner till underbara Toscana, och då finns det nästan inga gränser för möjligheterna när det gäller upplevelser, aktiviteter och avkoppling. Vill du traska runt i undersköna och pittoreska kulturstäder, få sand mellan tårna, lapa sol eller rent av njuta av något av världens vackraste landskap med ett praktfullt glas vin i handen (och åtskilliga fler i flaskan som du själv köper i vinkällaren)? Då är Toscana helt klart destinationen för dig.

De få extra kilometerna lönar sig väl, och det största problemet är att välja mellan alla erbjudanden. Dessutom ska vi inte glömma att när du kör själv finns det fina möjligheter att ta lite av Toscana med sig hem... på flaska.

Destinationer för en bilsemester, som ligger mer än 1600 km från södra Sverige:

- Chianti vindistrikt
- Storstaden Florens
- Historiska Siena
- Gröna Umbrien
- Tryffeldalarna i norra Marche

Redo att planera din bilsemester i Italien?

Du kan söka efter boende i hela Italien i sökmotorn här ovan, och hitta precis det som passar dig. Kontakta oss gärna med frågor, när du planerar din bilsemester till Italien - vår över 15-åriga erfarenhet av semesterbostäder i Italien ger oss möjlighet att hjälpa dig med så gott som alla dina frågor och funderingar.

Du kan också börja från startsidan och se massor av semesterbostäder, semesterhus och hotell i hela Italien.

Praktiska upplysningar

Vägavgifter

På det flesta motorvägar i Italen föreligger en vägavgift. Betalningen av denna, går till som så att du får en biljett från en automat när du kör in på motorvägen, och lämnar tillbaka den i en ny automat då du kör av. Distansen du kört räknas ut, och beloppet betalas antingen kontant eller med kreditkort. Det är egentligen rätt enkelt, men om du ska köra mycket på de italienska motorvägarna, kan du också överväga att skaffa ett så kallat Telepass, som är ungefär det samma som den svensk/danska Brobizzen. Du kör du igenom spärrarna, i ett särskilt fält där registrering och betalning föregår automatiskt. Telepass kan beställas här.
Kør-selv ferie i Italien

Miljözoner

En del italienska städer har infört förbud mot bilkörning i stadskärnorna för andra än de som bor där, och det är en fälla som många svenska bilister hamnar i. Här skyltar man med en enkel "Zona Traffico Limitato", och ser du en sådan skylt, ska du hålla dig borta. Din bil fotograferas nämligen i zonen, och när du kommer hem kan du förvänta dig en bot på 80 Euro som ska betalas inom 60 dagar. Det råder för övrigt särskilda regler i Milano, vilka du kan läsa om här.

Bilens utrustning

Du är skyldig att ta med en varningstriangel, samt gula reflexvästar till alla bilens passagerare, och precis som i Sverige, ska alla vara fastspända under bilfärden - barn i passande bilbarnstol. Mellan den 15 oktober och den 15 april, är vinterdäck ett måste i Aostadalen - var uppmärksam på det om du reser på hösten eller vintern. Reser du till Italien under vinterperioden, kan det finns lokala regler som innefattar snökedjor. 

Trafikregler

Det är ingen större skillnad på reglerna i Sverige och i Italien, men observera att bilister med mindre än 3 års erfarenhet har vissa restriktioner (noll-promillegräns, lägre hastighetsgränser osv). Det är obligatoriskt att köra med halvljus utanför bebyggt område hela dagen, men vi rekommenderar att alltid ha det tänt, då det ofta förekommer flera små tunnlar på vägen. Ska du ha med cyklar eller annat som sitter fast bak på bilen, ska du skaffa dig en speciell varningsskylt som heter "pannello per carichi sporgenti". Den kan köpas på bensinstationer i Italien.

Hastighetsgränser personbil, motorcykel eller autocamper

- Landsväg: 90km/h eller 110 km/h, alt. enligt skyltning
- Motorvväg: 130km/h

Hastighetsgränser med släpvagn, t.ex. campingvagn

- Landsväg: 70km/h
- Motorvväg: 80km/h

Nyttiga telefonnummer

- Alarm: 112
- Ambulans: 118
- Polis: 113
- Brandkår: 115

Den italienska motsvarigheten till Motormännen

- Telefon: 800 116 800
- Hemsida: Klicka här

 
search map