Bilsemester i Italien är den optimala bila-själv-semester

Kullarna vid Siena i Toscana Bila själv till Italien ger något för alla sinnen Gator och hus med italiensk charm Hela familjen kommer älska en bilsemester i Italien Vägar som dessa kräver en god bilförare A29 på Sicilien är en speciell motorväg
 
Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Stanna när det passar dig och njut av utsikten, upplev en middag på en lokal restaurang och sträck på benen precis när du vill. På en bilsemester upplever du att korsa gränserna, att landskapet ändrar sig, att solens strålar blir varmare - och samtidigt har du oceaner av tid tillsammans med dina medpassagerare till att roa er med frågesport, sjunga om Italien och semestern som väntar på er. Att bila har ofta de stora ekonomiska fördelar, framför allt om ni är fler, och så ger det möjlighet för både att packa mer, och köpa med hem.

Fråga oss om bilsemestern i Italien

Med över 15 års erfarenhet med semesterbostäder i Italien är resekonsulenterna hos In-Italia de helt rätta att ge dig - kostnadsfria - tips och råd när du ska planera din bilsemester till Italien. Vi älskar och känner väl till det italienska landskapet, hur det är att köra i och komma runt från ställe till ställe, och vi kan hjälpa dig med att planera en semesterrutt med hotell, semesterlägenhet, villa eller semesterhus, helt efter dina önskemål. Vi har noga valt ut och handplockat fler än 1.400 semesterbostäder över hela Italien, med fina placeringar, i städer, landsbyar, på landet och vid kusterna.

Goda råd till bilsemestern i Italien

Det första du ska ta ställning till vid en bilsemester till Italien är hur långt du kan tänka dig att köra mellan pauser eller övernattningar, eller om du kan köra hela vägen till Italien genom Tyskland i ett sträck. Det beror naturligtvis på flera faktorer: Var kör ni ifrån, hur långt söderut ska ni, hur hård är trafiken, hur fysiskt och psykiskt uthållen är föraren / förarna, hur är dagsformen och mycket mer. Ifall ni reser med barn är frågan hur länge de orkar åka innan stämningen i bilen sjunker... Några barn tar en sådan bilresa som en upplevelse utan gnäll, medan andra blir rastlösa efter kort tid.

Slutligen finns det många vägar till Italien, och varje bilförare har sin föredragna väg. Eftersom ingen kan veta i förväg när det blir trafikproblem, eller där det kommer att uppstå kraftigt oväder måste man följa sin magkänsla eller använda ett av de många program på Internet som kan visa den kortaste och lämpligaste vägen till ditt hotell, utifrån typ av väg.

Kör över gränsen till det vackra Italien

Att bila i Italien från norr är i sig själv en stor upplevelse. Du kör genom imponerande och evigt skiftande landskap och du märker det både i arkitekturen, kulturen, språket och maten. Kommer du från Frankrike längs kusten från Nice får du de vackra färgerna längs Medelhavet, eller det böljande vinlandskapet i Piemonte lite längre norrut. Kommer du lite längre mot norr känner känner du den spektakulära Aostadalen med höga berg, glaciärer, frodiga skogar, spegelblanka sjöar och djupa dalar.

>>> Läs mer om bilsemester till Piemonte här
>>> Läs mer om hotell och semesterbostäder i Aosta-dalen här

Genom Alperna och ner till sjöarna

Går din bilresa till hotell eller semesterlägenhet vid Gardasjön, Venedig eller till Toscana kommer valet ofta falla på vägen genom Österrike över Brennerpasset, vilket är det lägsta passet i Alperna, eller genom Schweiz och då antingen St. Gotthard eller San Bernadino. I Sydtyrolen kan du uppleva en rik gastronomi och de mest spektakulära berg, medan du banar väg mot antingen Gardasjön eller Comosjön - både otroligt vackra och lockade med flera små, inbjudande städer.


>>> Läs mer om bilsemester till Gardasjön
>>> Läs mer om bilsemester till Venedig
>>> Läs mer om bilsemester till Toscana

Bilsemester upp till 1.500 km från Sverige

Ni når fram till de nordliga regioner som Aosta, Sydtyrolen och Lombardiet. Här får ni utsikt till Alperna och möjlighet för en aktiv semester med sköna vandringsturer. Glöm inte möjligheten för en en storstadssemester i Milano, om ni har lust till att använda lite av semestern på shopping i världsklass, häftiga restauranger och sevärdheter.

>>> Hitta hotell och semesterbostäder i Lombardiet

Om ni beslutar er för en bilsemester i Italien i egen bil finns det flera härliga destinationer inom den magiska 1.500 kilometers räckvidd. Uppdelningen här under räknar på bilkörning från södra Sverige / Danmark, alltså södra Skandinavien.

Populära destinationer under 1.500 km från södra Sverige

- Comosjön
- Maggioresjön
- Ortasjön
- Gardasjön
- Ledrosjön
- Iseosjön och Franciacorta vindistrikt
- Luganosjön

Övriga destinationer:
- Milano
- Dolomiterna
- Aosta-dalen

Bilsemester upp till 1.600 km från södra Sverige

Kan ni tänka er att köra lite längre, upp emot 1.600 km får ni både möjlighet att slappa vid Medelhavet eller vid Adriatiska havet på motsatt sida av landet. Mitt i mellan de två haven kan man välja Gardasjön, som också erbjuder fina möjligheter till en sommarsemester i solens tecken och med många trevliga utflyktsmål inom korta köravstånd. År efter år visar Gardasjön sig vara ett populärt val för svenskar och skandinaver på bilsemester.

I vinregionen Piemonte kan man njuta av fint väder medan man smakar goda lokala viner och kanske unnar sig en "slow-food" måltid. Eller så kan man njuta av de många pittoreska sjöarna i de norra delarna av regionen.

Destinationer mellan 1.500 och 1.700 km från södra Sverige

- södra Gardasjön
- Ö-riket Venedig
- Det kulturella Verona
- Langhe vindistrikt i Piemonte
- Badsemester i Lido di Jesolo
- Badsemester i Bibione
- Cinque Terre i Ligurien

Och ännu lite längre?

Skulle du ha mod att köra några timmar extra från Norditalien kan du faktiskt komma helt ner till underbara Toscana och så finns det nästan inga gränser för möjligheterna när det gäller upplevelser, aktiviteter och avkoppling. Vill du traska runt i undersköna och pittoreska kulturstäder, få sand mellan tårna, lapa sol eller rent av njuta av något av världens vackraste landskap med ett praktfullt glas vin i handen (och åtskilliga fler i flaskan som du själv köper i vinkällaren) så är Toscana helt klart destinationen för dig.

De få kilometer extra betalar sig rikligt, och det största problemet är att välja mellan alla erbjudande. Dessutom ska vi inte glömma att när du kör själv finns det fina möjligheter att ta lite av Toscana med sig hem..., på flaska.

Bildestinationer längre än 1.600 km från södra Sverige

- Chianti vindistrikt
- Storstaden Florens
- Det historiska Siena
- Det gröna Umbrien
- Tryffeldalarna i norra Marche

Redo att planera din bilsemester i Italien?

Du kan söka efter boende i hela Italien med sökmotorn ovan och hitta precis det som passar dig. Kontakta oss gärna med frågor, när du planerar din bilsemester till Italien - vår mer än 15 åriga erfarenhet av semesterbostäder i Italien ger oss möjlighet att hjälpa dig med så gott som alla dina frågor och funderingar.

Du kan också börja från startsidan och se massor av semesterbostäder, semesterhus och hotell i hela Italien.

 
 

Populärt i Toscana

Ristoro del Cavaliere

Piazza al Serchio

Villa Subretia

Montefalco

search map