Bilhyra på Trapani flygplats

 

Hämtar innehåll

Se aktuella priser på hyrbilar - välj Trapani flygplats, skriv in datum och tryck "sök bil"

Jämför priser på bilhyra på Trapani flygplats på Sicilien och i alla andra städer och flygplatser i Italien. Du hittar priser i ovanstående sökmaskin från Auto Europe, från utvalda biluthyrningsbolag på Trapani flygplats. Läs också goda tips och råd generellt om bilhyra i Italien.

Bra att veta om bilhyra i Italien

Hos In-Italia är vi specialister på semesterbostäder och hotell på Sicilien, och inte på bilhyra. Därför har vi ett samarbete med Auto Europe när det gäller biluthyrning. Alla frågor om hyra av bil på Sicilien och alla andra resemål, ska därför riktas direkt till Auto Europe. Var uppmärksam på, att informationerna här på sidan är vägledande och att vi alltid hänvisar till de aktuella informationerna och villkoren som du hittar i hyresvillkoren i sökmaskinen.

Läs med om biluthyrning med Auto Europe i Italien genom att klicka på nedanstående länk. Här hittar du också mer information samt kontaktuppgifter.

>> Information om biluthyrning i Italien

Bilhyra på Trapani flygplats

Information om Trapani flygplats

Trapani flygplats, med det officiella namnet Aeroporto Civile VIncenzo Florio di Trapani, ligger bra placerat, om du ska vidare till din semesterbostad på västra Sicilien. Har du beställt en hyrbil, kan du också köra lätt frå flygplatsen till alla delar av denna spännande medelhavsö. Flygplatsen som endast ligger 15 km från Trapani stad, har således goda vägförbindelser, så att du lätt kan ta dig vidare till de andra städerna på Sicilien. En hyrbil ger dig naturligtvis också friheten att utforska öns sevärdheter i ditt eget tempo, och du kan exempelvis själv bestämma om dagen ska spenderas på en dold strand längs kusten, eller i en av de gamla, charmiga medeltida städerna.

>>> Läs mer om Trapanis flygplats på Sicilien här

Andra flygplatser på Sicilen

För ett par år sedan var Trapani en "stor" flygplats, men efter att Ryanair har stängt sin bas här, så är det inte längre många flyg som går till och från Trapani i skrivande stund. Det finns däremot tre andra flygplatser på Sicilien, dit flygrutterna är många, vilket möjliggör att fler kan uppleva denna fantastiska ö.

Ska du spendera semestern på den norra delen av ön, kan du flyga både till Palermo flygplats och Catania flygplats - den sistnämna ligger bra också för en semester på den östra delen av ön. Den nya lågprisflygplatsen i Comiso täcker södra delen av Sicilien, och det är för övrigt denna flygplats som nu är bas för lågprisbolag som Ryanair och easyJet. 

Biluthyrningsbolag på Trapani flygplats

Flygplatsen i Trapani betjänas av åtskilliga biluthyrningsbolag som omfattar stora internationella uthyrare som Avis, Budget, Europcar och Hertz, men också flera lokala bolag. Detta breda urval av uthyrningsbolag gör att du kan hyra många olika biltyper - allt från små personbilar till två personer till större ekonomiska minibussar till hela familjen.

 

Reservation

Vill du ta dig enkelt vidare till din semesterbostad, rekommenderar vi att beställa hyrbilen hemifrån. Då kan du vara säker på att det finns en ledig bil till dig vid ankomst. Dessutom ger det dig större chans för att få precis den bil du vill ha, och den extrautrustning som du behöver. Kom ihåg att kontraken beror på vilket bolag du väljer, så se alltid till att läsa noga igenom alla dina rättigheter och skyldigheter.

Avhämtning

Har du bokat din bil online, ska du vända dig till det aktuella kontoret på flygplatsen för att hämta dina nycklar - om inget annat är avtalat. Personalen kommer därefter att visa dig till din bil som står parkerad i närheten. 

Avstånd från Trapani flygplats

Trapani ligger enda ute vid Siciliens västkust, men nära motorvägen A29 som snabbt kan ta dig mot öst. Fran flygplatsen råder följande avstånd:

  • Marsala: 16 km - 24 minuter
  • Sciacca:120 km - 1 timme och 27 minuter
  • Palermo: 109 km - 1 timme och 38 minuter
  • Agrigento: 181 km - 2 timmar och 24 minuter

*Körtid är estimerad utan trafik.

Oavsett om du ska flyga till Trapani eller inte, så är det värt att överväga ett par dagars storstadssemester i Trapani, för det är en spännande stad där du kommer att uppleva det autentiska Sicilien. Få mer inspiration till din semester i Trapani, samt inspiration till upplevelser i din hyrbil på denna del av Medelhavets största ö.

 
search map