Omdömen från Tenuta La Maddalena

 
Tenuta La Maddalena är inte tillgänglig i dagsläget
Tenuta La Maddalena är inte en del av programmet hos In-Italia i dagsläget. Men var inte ledsen, det finns så mycket annat att titta närmare på.

Vi har därför funnit dessa semesterboende i samma område till dig:

>> Se fler alternativ här

>> Läs mer om semester till Venosa här
Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Tenuta La Maddalena

Läs personliga omdömen av Tenuta La Maddalena som ligger i Basilicata. Omdömena av agriturismon är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Tenuta La Maddalena. Förutom omdömen av själva agriturismon kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Bedömning av Tenuta La Maddalena

Tenuta La Maddalena
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Tenuta La Maddalena
Dubbelrum
 
Faciliteter på stället
Internet-uppkoppling
Restaurang
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Tenuta La Maddalena

Tenuta La Maddalena
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Tenuta La Maddalena
Dubbelrum
 
Faciliteter på stället
Internet-uppkoppling
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på engelska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2010
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2009
Antal resande 2 Vuxna, 3 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet
Lotta och Peter från Ystad i Sverige bodde på Agriturismo La Maddalena från den 29. oktober till den 5. november 2008. Innan dess hade de bott på Hotel Covo dei Saraceni i Polignano a Mare.

Tänk att kunna bada och sola i november månad. Det gjorde vi när vi var i Polignano a Mare och bodde på det härliga gästvänliga Hotel Covo dei Saraceni. Fantastiskt fina rum, med en stor härlig balkong med en underbar utsikt över havet och till gamla stan. Den lilla stranden låg precis nedanför hotellet. I gamla staden åt vi härliga middagar i en underbar miljö. Kan rekommendera deras lokala anti pasti. Mycket fisk och skaldjur, härligt. Utflykter gjorde vi bla till Monopoli. En stad ca 10 min med bil från vårt ställe. Där strosade vi omkring tittade på deras fina domkyrka. Åt lunch på en god restaurang (La Vecchia Taverna) som vi blev rekommenderade av In-Italia, den var suverän och bra pris. Körde vidare till Alberobello. Kollade in de fantastiska Trullihusen. Det var som att komma in i en sagovärld. Perfekt tid på året att åka om man inte vill träffa en massa turister. Hotellet har också en resturang som är värd att besöka, jättegod mat.

Efter några dagar körde vi vidare till Venosa gjorde ett stopp i Matera, Sassi. En gammal ”grott” stad på ett berg. I Venosa bode vi på Agriturismo La Maddalena. Där åt vi jättegott varje dag av deras hemlagade rätter. Vildsvinskotletter, vildsvinspasta, biffstekar, korvar ostar. Jag kan hålla på länge att skriva om deras goda mat på gården. Deras eget vin av druvan Aglianico var en upplevelse. Vi fick en guidad tur av ägaren i vintillverkningen. Givetvis köpte vi några flaskor med oss hem. De har vunnit pris med sitt vin. Är man intresserad av hästar, djur och ridning och ett dopp i deras härliga pool. Lägg till god mat och dryck, så är nog detta den ultimata semestern.

Upplysningar om recensenten

Resperiod November 2008
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Lena med familj från Danderyd i Sverige bodde under sin rundresa i södra Italien på Agriturismo La Maddalena i Venosa från den 23. till den 25. juli 2007.

Vi var mkt nöjda med resan, det är andra sommaren vi anlitar er och det har fungerat utmärkt.
Maiori var fint, vägen dit dock ganska livsfarlig får man säga, bör kanske varnas för. Skarpa kurvor och höga hastigheter, svårt promenera till stranden. Hotellrummet fantastiskt fint med underbar utsikt, trevlig personal.
Scalea också bra, inte lika spektakulärt kanske, men bra hotell och vänlig personal. Mkt skränig musik vid poolen störde friden tyckte vi.
Tropea var fantastiskt, en riktig pärla som det står i guideböckerna. Antique Villa var litet som ett boutiquehotell. Staden så trevlig och massor av små restauranger, stranden bland det bästa med klart varmt vatten. Hit återvänder vi gärna.
Ceglie Messapica var resans kanske absoluta höjdpunkt. Stället var underbart, personligt bemötande av ägarna och deras båda döttrar, man blev otroligt väl omhändertagen. Poolen ljuvlig, allt var avslappnat, snyggt och vi hade tom litet kök på rummet med fräscht kylskåp o spis, kunde laga egen mat. Dock tog vi halvpension och maten var topp. Underbara bad i havet på båda sidor.
I ganska stor kontrast till detta reste vi sedan till La Maddalena i Venosa och det blev tyvärr en besvikelse, dock den enda negativa upplevelsen på hela resan.. Stället låg mkt fint men var totalt anonymt och bemötandet lämnade mkt att önska. När vi kom på em var allting stängt och igenbommat, efter mkt letande fick vi tag på en tjej (som serverade) och som motvilligt såg till att vi fick en nyckel. Hon och en annan anställd visade inte minsta lust att förstå oss på engleska eller den stapplande italienska vi kunde, de verkade tyvärr ganska ointresserade av oss gäster öht. Vi fick ingen information alls om när middagen skulle serveras eller om någonting i övrigt. Stället verkade nästan öde och hade mkt låg beläggning, (ruljansen sköttes endast av flickan som serverade resp städade och de var def inte särskilt vänliga) det var endast vi och en handfull gäster till. Serveringen var extremt långsam och man kände sig nästan ivägen som turist, mkt tråkig känsla. Ägaren var dock mkt trevlig men visade sig mkt korta stunder på kvällen. Är detta ett ställe som är mer attraktivt vår/höst? Frukosten var mest söta tårtor men middagen var mkt bra och vällagad bör framhållas. Detta stället var vi glada när vi lämnade faktiskt, för det var inte alls trivsamt som det sköttes och som sagt stod detta bemötande i bjärt kontrast till den vänlighet vi mötte i Ceglie.
Hotellet i Rom var utmärkt, prisvärt verkligen och mkt bra lokaliserat i förhållande till alla sevärdheter. Trots att hotellet vimlade av utländska turister och stor omsättning var personalen mkt vänlig och service-minded, frukosten var också utmärkt. Ett perfekt hotell att bo på under ett par dagars sightseeing.

Totalt sett var detta dock en resa vi var mkt nöjda o glada över och tack för era tips!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2007
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn
Jürgen med familj från Fredriksdal i Sverige bodde på Agriturismo La Maddalena i Venosa från den 15. till den 19. oktober 2006.

Resans överraskning! Vi anlände i hällande regn och hamnade mitt i Venosabornas söndagsnöje - att äta ute med hela familjen. Två stora matsalar och inte en ledig plats. Annars var vi de enda ästerna under 5 dagar och fick god kontakt med ägaren, Orlando, som stolt visade upp sin nya anläggning för vinframställning. Det serverades god husmanskost, rummet var stort och rent
(hand- och badhanddukar byttes varje dag!), personalen mycket trevlig. Jag hade önskat mig att jag kunnat mera italienska då deras engelskkunskaper var obefintliga. Ska man bo i Basilicata måste man veta att man har nått den "fattiga södern". Det är beklämmande men samtidigt även lärorik att färdas genom ett landskap som tycks ha blivit övergivet. Husen på landet stor tomma och förfaller, jorden har skövlats en gång i tiden och erosionen är långtskriden. Men det finns hopp. Vi såg stora arealer nyplogat land, tydligen satsas det på en framtid (EU-pengar?). Vi valde stället för att därifrån kunna göra utflykter till öster och väster. Vi såg på det viset grottstaden Matera och Trullilandet kring staden Alberobello. Hit tar sig få turister. Sådana problem har inte Amalfi, Portofino eller Sorrent. Att åka den smala kustvägen är en upplevelse - men inget för svaga nerver! I Venosa pågår omfattande utgrävningar efter lämningar från romartiden och vem visste att Horatius (carpe diem) en gång föddes i där.La Maddalena var annorlunda i en mycket positiv bemärkelse, inte bara för att Orlando smög en flaska körsbärslikör i händerna på oss när vi tog avsked och fortsatte söderut.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2006
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Jan med familj från Västervik i Sverige bodde på Agriturismo La Maddalena i Venosa från den 10. till den 21. september 2006.

Vår semester i Italien har varit underbar. Mycket bättre än vi hade förväntat oss. La madalena var ett mysigt ställe. Vänlig familj. Trots våra bristfälliga kunskaper i Italienska
blev vi mycket väl emottagna. Några ord Italienska blandat med engelskafungerade bra. Vinodlingen in på bara knuten. Synd bara att skörden inte var igång när vi var där, de hade varit kul att få uppleva. Vi fick lära oss mer om vad Agriturismo innebär. Från början hade vi nog inte uppfattat vad det innebär.Den Italienska maten vi fick på La Maddalena gav oss en ny dimenssion av den Italienska matkulturen i södra Italien. Mycket god mat och rikliga portioner. Vi förmådde dock inte att äta så mycket som vi uppattade att Italienarna gjorde. Vinet som serverades var bara lokalt vin och mycket gott oavsett prisklass. Mycket humana priser över lag när det gäller mat och dryck. Vi hade en och samma servetris som serverade oss varje dag. Mycket gullig och trevlig.Städningen var suverän.Inget att klaga på alls. Venosa var en Kulturstad enligt EU regler, stadsskylten var brun. Parker rika på ruiner, ett slott från 1400-talet och en gammal stadsdel, som alla har sin kulurella historia.
Vi var nog de enda turisterna i denna stad. Det var lite svårt att hitta affärer i Venosa. Butikerna var liksom utspridda och ingen direkt affärsgata. Sedan var våra dagliga rutiner inte i fas med
deras siesta. Siestan var mellan 13.00-17.00. Affärerna var ofta stängda när vi var i centrum..Vi har mött lokalbefolkning som har varit trevliga mot oss. Alla möten har
varit så mysiga. Spontant har de tagit kontakt med oss och frågat var vi kommit ifrån. Dagligen har vi gjort spännande bilturer i de underbara landskapet med dess
olika skiftningar.För det krävs en god förare och säker kartläsare.

Kontakterna med In-Italia har kännts mycket personliga. Pia har lyssnat in våra önskemål och behov, för att på bästa sätt hjälpa oss med val av boende. Ett tips kan vara att ta reda på mer om tanken kring Agriturismo, för det är en god ide´.Maten är bättre på La Maddalena än inne i Venosa. Bo gärna flera dagar för att hinna varva ner och ta vara på atmosfären och lugnet på La maddalena.
Det har varit en glädje att vara kund och vi har verkligen njutit av vår vistelse på La Maddalena.

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2006
Antal resande 4 Vuxna
Namn

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 

Liknande ställen

Agriturismo I Fornari

Stella Cilento, Campania

La Foresteria di San Leo

Trivigno, Basilicata

Masseria Cardillo

Bernalda, Basilicata

Rekommendationer till dig

Residence Le Terrazze

Portovenere, Ligurien

La Casina

Castagneto Carducci, Toscana

La Cecinella

Cecina Mare, Toscana

search map