Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0

Hämtar innehåll

Mer information till din resa till Basilicata

Basilicata - också historiskt kallad "Lucania" - ligger i den södra delen av landet, omgiven av regionerna Apulien i öst, Kalabrien i söder, Campania i norr, samt det Tyrrenska Havet och Tarrantobukten i söder. Regionen har en beflkning på cirka 600.000 invånare, varav 70.000 bor i regionshuvudstaden Potenza.

Basilicata bjuder på stora naturupplevelser, fantastisk gastronomi, vackra kuststräckor, högt belägna, labyrintiska städer, och massor av syditaliensk charm.

Landskapet rymmer både frodiga skogsområden, vulkansjöar, vackra kuststräckor, floder och höga berg. I nationalparken Pollino, som är Italiens största naturreservat, kan du uppleva ett enastående naturområde, med en masa djurarter, spektakulära klippformationer, ingraverader grottväggar, och höga berg, däribland Serra Dolcedorme, som är det högsta berget i regionen med sina 2.267 meter.

Om du är mer intresserad av en sol- och badsemester, kan Basilicata också leverera. Basilicatas kust är inte särskilt lång, men i gengäld vänder den ut till två hav, nämligen det Joniska Havet, och det Tyrrenska Havet. Vid det Tyrrenska Havet bör du besöka staden Maratea, där du både kan hitta fina stränder, klippor, soloch en charmig och stämningsfull stad. Vid Policastro-golfen hittar du några av regionens renaste badstränder, såsom Acquafredda, Fiumicello, Santavenere och Marina di Maratea, samt goda möjligheter för att snorkla, dyka eller bad från klippor.

I den labyrintiska och pittoreska staden Matera, som har utsetts som världsarv av UNESCO, kan du gå på upptäcktsjakt bland stadens alla intressanta sevärdheter, som bär prägel av alla de kulturer - byzantisk, normandisk, lombardisk och saracensk - som har strömmat genom staden. I staden Melfi, kan du uppleva de storslagna normandiska slottet "Castello Normanno-Svevo", där du också hittar det intressanta nationalmuseet "Museo Nazionale del Melfese". I den lilla staden Muro Lucano, som ligger på 600 meters höjd, kan du njuta av utsikten över de lägre belägna dalarna, samt gå på upptäcktsfärd i spår från romartiden. Och i staden Maratea, finns det något för de festglada ungdomarna, med massor av barer och diskotek, och något för de äldra, med massor av kulturella sevärdheter och konstarrangemang.

>>> Få mer information om en semester till Basilicata här

 
search map