Semesterbostäder & hotell i Montescaglioso

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Montescaglioso ligger på toppen av en kulle (352 m över havet) med utsikt över Bradano-dalen. Staden är en av de äldsta lantbruksställen i Matera provinsen och den försörjer sig på de råvaror som produceras i dalen och helt ut mot havet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Staden har ca. 9.000 invånare varav merparten arbetar med lantbruk. Turismen är en av de nyare resurserna tack vare den nära belägenheten till Matera. Området är dock aldrig "fullt" av turister på någon tidspunkt av året.

Den äldsta delen av staden ligger omkring den lilla kyrkan Skt. Angel. Runt omkring finns byggnader från perioden mellan 1500- och 1800-talet där de lokala bönderna och det rikare folket bodde.

Från den närliggande kullen San Biagio kan man njuta av utsikten över landskapet enda bort till Medelhavet och den antika byn Metaponto.

Läs mer om Montescaglioso

Dölj texten
 
 
search map