Semesterbostäder & hotell i Melfi

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Äkta medeltida stämning

Berget Monte Vulture är en slocknad vulkan som ligger nära Melfi, en stad som framförallt är känd för sin imponerande och vackra normandfästning från 1100-talet. Den tysk-romerska kejsaren Fredrik II hade en sommarresidens här och i dess kulisser författade han lagstiftningar som idag räkas som de första lagarna med rätten i centrum. Här tyckte han också om att gå på jakt efter falkar och i slutet av oktober kan du uppleva den internationella samlingen av falkar och örnar från när och fjärran, och samtidigt uppleva många medeltida aktiviteter för både stora och små. Påvar har blivit valda i staden, och korståg har organiserats här från Melfi. Så kom och njut av atmosfären, utsikten och inte minst de kulinariska glädjeämnena.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Historiska fynd

Fästningen har sedan 1976 huserat muséet Museo Nazionale Archeologico Melfese som gömmer på fynd från historien och olika historiska objekt som funnits i området genom tiderna.

Läs mer om Melfi

Värt ett besök

Melfis domkyrka är byggd i barockstil, medan klocktornen dog är från normandernas tid. Även Il Palazzo del Vescovado (biskopsbyggnaden) - egentligen byggd på 1000-talet, men ombyggt i barockstil på 1700-talet - är värt ett besök.

Religiös procession

Under pingst håller man en religiös procession, där man efter historiska traditioner, går mot berget för att hämta en staty av Treenigheten, för att därefter köra denna tillbaka till byn på en kärra dragen av en oxe. Längs vägen finns bodar där bland annat lokala produkter i terrakotta säljs.

Dölj texten
 
 
search map