Hotell i Matera

Locanda di San Martino

San Martinos nya wellness-område med underjordisk pool
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Alla rum är stilrent möblerade med fina gamla trämöbler och enstaka moderna tilltag som klimatanläggning, satellit-TV och internet. Rummen har även alla eget badrum som är fint dekorerade med färgglad kakel.

Munkarnas gamla hem

Hotellet är ett gammalt religiöst tillhåll för Franciskanermunkarna. Renoveringen och ombyggnaden av hela hotellet är gjort med stor respekt för hotellets historia vilket man snabbt lägger märke till. Man får alltså den ultimata kombinationen av ett historiskt minnesmärke och modern komfort.

Läs mer om Locanda di San Martino

Wellnesscenter Thermae med pool

Man tror nästan inte sina ögon, men här mitt i fridlysta Sassi-kvarteret finner man ett wellnesscenter med pool i hotellets grottor. Området är inomhus och därmed öppet året runt. Det består av pool (i en grotta), jacuzzi, bastu och turkiskt bad. Poolen är allt annat än traditionell och fyrkantig - den mäter ca. 12 m x 3-4½ m och har ytterliggare 7 m att visa fram när man kommer runt hörnet. Djupet är ca. 160 cm. Upplevelsen är anmärkningsvärd! Vi gör uppmärksam på att tillgång till wellness gäller vuxna (över 18 år).

Bo i grottor med utsikt över Materas Sassi-kvarter

Hotellet som öppnade 2003 har hiss, bar samt konferens och läsrum. Det finns ingen restaurang men hotellet ligger mitt i Materas gamla stadsdel och det finns många goda matställe i närområdet. Rummen är inredda i tusen år gamla grottor som har bibehållit sina ursprungliga former och har ett kyligt klimat även under sommaren. Dessutom har flera rum terrass med utsikt över Sassi di Matera. Alla rum är stilrent och stämningsfullt inredda med passande möbler i trä och enstaka moderna detaljer, har klimatanläggning, satelit-TV och internet-uppkoppling. Alla rum har även badrum som är snyggt dekorerade med klara färger.

Det finns 40 rum varav 33 ligger i huvudbyggnaden och 7 ligger i ett annex. En del av rummen (juniorsuit och suite) ligger i annexet ca 250 meter från huvudbyggnaden. Du kan även välja lägenhet, som ligger ca 75-250 meter från huvudbyggnaden, med möjlighet till pentry. En del av dem har ett sovloft.

En resa 2000 år tillbaka i tiden

Locanda di San Martinos läge är enastående mitt i Materas labyrint av ringlande gator och gränder där man får en känsla av att rest flera tusen år tillbaka i tiden. Äldre och gångbesvärade människor ska veta att Sassi di Matera ligger i en klyfta och att hotellet närmast är byggt upp på en klippvägg vilket innebär en del trappor.

Läs om rummen på Locanda di San Martino

Dölj texten
 

Sök priser och
boka vistelse

Sök priser och
boka resa

Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
 
search map