Semesterbostäder & hotell i Vieste

Kalkstensmonoliten Il Pizzomunno
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Vieste är Gargano-halvöns huvudstad med ca. 13.000 invånare och ligger på halvöns yttersta spets. Det är en levande stad med många torg och småbutiker. Den gamla stadsdelen ligger vackert placerat på den klippiga landtungan San Francesco. På den högsta punkten, 43 m.ö.h., bredvid Frederiks II’s normanderborg ligger stadens treskeppiga katedral som ett framstående exempel på apulisk byggstil från 1500-talet.

Observera att staden har en miljözone och att det därför är strikta regler för bilkörning i staden historiska centrum och gatorna runt omkring. Håll därför reda på skyltar: ZTL.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

På sydsidan av denna vita fiskarstad ligger det långa gyllna sandstränder. Här finner man också ett av Viestes vackra kännetecken: kalkstensmonoliten Il Pizzomunno – en jättestor fristående kalkklippa som står mitt på stranden med den ena foten i vattnet.

Läs mer om Vieste

Staden har en livlig hamn med dagliga avgångar under sommarhalvåret till de omkringliggande grottorna och till ögruppen Tremiti-öarna. Härifrån har man även utsikt till den lilla isolerade ön Isola del Faro di S. Eufemia, var det gamla fyrtornet majestätiskt reser sig från havets djup.

Dölj texten
 
 
search map