Semesterbostäder & hotell i Torre dell'Orso

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Det är dock den lilla buktens iögonfallande torn, från 1500-talet, som har gett namn till staden. I Torre dell'Orso hittar du restauranger, gelaterior (glassbarer), shopping och aktivitetsmöjligheter för hela familjen. Området är också känt som ett paradis för dykare.

Denna populära badort kan under sommarmånaderna vara rätt tätbefolkad, men kommer du hit under yttersäsongerna, har du ofta både strand och stad för dig själv.

Behöver du en paus från strand livet, är det inte långt till spännande utflyktsmål. En halvtimmes bilfärd bort ligger t.ex. Lecce, som kallas "Barockens Florens" på grund av alla sina imponerande byggnader i barockstil.

Karta över Torre dell'Orso i Apulien

Klicka på kartan här nedan för att få en överblick över staden, samt för att se vilka semesterbostäder vi tillhandahåller i området. 

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Hotell, semesterelägenheter och villor i Torre dell"Orso

På In-Italia kan vi erbjuda dig ett utval på över 1800 handplockade semesterbostäder i Italien, allt från små, trevliga B&B och stadshotell, till stämningsfulla villor och vingårdar. Detta gäller inte minst i regionen Apulien.

Använder du sökmotorn här ovan, kan du snabbt få en överblick över tillgängliga semesterbostäder i Torre dell"Orso under din valda resperiod. Har du redan en klar idé om vilken typ av bostad du söker, kan du med fördel använda filterfunktionen i sökmotorn. Här kan du både specificera bostadsform, samt önskningar om t.ex. pool, terrass och så vidare.

Har du fler frågor eller behov av lite assistans för att hitta helt rätt semesterbostad, är du alltid välkommen att kontakta oss på telefon, via mail, eller på chatten. Vi sitter redo att ge goda tips och råd, så att du kan få en oförglömlig resa. 

Se alla semesterbostäder och hotell i Apulien

Flygplatser och lokal transport

Med sitt södra läge i Italien, är det inte många som åker på bilsemester till Apulien från Sverige. De flesta väljer istället att flyga till Brindisi flygplats, som ligger närmsat Torre dell"Orso. Detta är en förhållandevis liten flygplats, men då den betjänas av lågprisbolag som Alitalia, Ryanair och easyJet, är den intressant för semesterresenärer. Det finns i skrivande stund inga direkta förbindelsern från flygplatserna i Skandinavien, men med en mellanlandning är det möjligt att hitta en passande flygresa till din semeter. 

Du kan enkelt boka både flyg och boende som ett samlat paket till Apulien här hos In-Italia Resor. Det är enklare än att du själv skulle sätta samman delarna till din resa, och allt passar ihop. Dessutom får du en extra säkerhet då du bokar en paketresa, eftersom du täcks av Rejsegarantifonden och Paketreselagen.

Här hittar du alla paketresor med flyg till Apulien

Det kör buss till Torre dell"Orso. Kommer du från flygplatsen, behöver du dock byta några gånger på vägen. Om du inte vill vara beroende av offentlig transport, är det också möjigt att boka bilhyra på Bindisi flygplats. Det kan du göra redan hemifrån, så står det en bil och väntar på dig när du kommer fram.

Här hittar du råd om biluthyrning i Italien

Läs mer om Torre dell"Orso

Utflykter och sevärdheter

Stranden flankeras av två klippor. Från den ena av dessa, har du en fin utsikt till "de två systrarna" (Le due sorelle) - klipporna som står för sig själva en bit ut i havet. I den södra änden av bukten där det ligger en skog uppe på land, finns en människoskapad grotta, La grotta di San Cristoforo, som enligt sägnen byggdes redan på 400-talet f.Kr. till religiösa föremål. Idag kan du fortfarande se grafitti på grekiska och laten på grottans väggar.

Kan du lösdriva dig från de härliga omgivningarna på stranden, kan vi rekommendera en utflykt till bland annat Lecce. Här kan du enkelt spendera en hel dag med att utforska spåren av stadens långa och rika historia. Därtill kommer att Lecce idag är en levande universitetsstad med många kulturella aktiviteter, restauranger och ett rikt butiksliv. Halvöns huvudstad har av Lonely Planet tidigare blivit utnämnd som en av de 10 bästa destinarionerna att besöka i hela världen!

Kör du istället en tur söderut, kan du ute vid kusten uppleva den stora grottan, Grotta ZinzulusaHär väntar vackra stalagmiter, stalaktiter och vackra färgnyanser, samt en liten sjö, Lago del Cocito.

Dölj texten
 
 
search map