Omdömen från Residence Messapia

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Residence Messapia

Läs personliga omdömen av Residence Messapia som ligger i Apulien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Residence Messapia. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Fint besök på Residence Messapia

Vårt besök på Residence Messapia var riktigt fint. Det är ett bra ställe, där man inte möter andra danskar/svenskar.
Lägenheterna är stora och rena, och ligger fint runt poolen.
Poolen är också riktigt fin. Där finns massor av liggstolar - både i solen och i skuggan. Observera att det är en saltvattenspool, och att man ska använda badmössa.
Det är trevlig underhållning under dagen och på kvällen - allt på italienska, men det går bra.
Deras internet är ringa - vårt fungerade inte i 7 dagar. Köp till roaming hemifrån.

Vi år endast frukost på hotellet - var ok.
Själva hotellet ligger utanför staden, och det krävs en bil för att ta sig runt.
Det finns inga inköpsmöjligheter i närheten av hotellet. Kräver alltså bil.

Santa Maria di Leuca som semester-destination

Santa Maria di Leuca är ok, men något trist. I jämförelse med många andra platser i Italien, är matkulturen inte särskilt spännande. Det är fisk överallt - kanske av bra kvalitet, men både deras pizzor och andra rätter är inte direkt spännande. Provade 8 olika restauranger.

Det serveras i gengäld gott vin i området.

Kusten på båda sidor om staden är riktigt spännande. Här finns både sandstränder och klippkuster. En del av klippkusterna har stora grottor, som man kan simma i.
Det finns ingen strand i Santa Maria di Leuca.

Residence Messapia
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Residence Messapia
Tvårumslägenhet med 4/5 sovplatser (första våningen)
 
Faciliteter på stället
Restaurang
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 2 Vuxna, 3 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Residence Messapia

Santa Maria di Leuca som semester-destination

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2012
Antal resande 4 Vuxna, 5 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Residence Messapia

Santa Maria di Leuca som semester-destination

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2012
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2011
Antal resande 2 Vuxna, 3 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet
Göran med familj från Malmö i Sverige bodde på Residence Messapia i Santa Maria di Leuca från den 12. till den 19. juni 2010.

Byn Santa Maria di Leuca var trevlig med en liten hamn och en strandpromenad med många restauranger. Det var en ganska stillsam liten by som nog bäst passar barnfamiljer och lite äldre. var bra. Möjligtvis kan man tycka att köket skulle vara mer välutrustat. Det fanns aircondition vilket var bra.

Det är ett ställe att koppla av på och vila upp sig från sin annars ofta stressade tillvaro. Personalen på anläggningen var jättebra och engagerade. Något lustigt att i stort sett ingen kan engelska, men det fungerade bra ändå… Stället hade en stor bra pool. Lagom med aktiviteter på dagen och trevliga föreställningar på kvällarna. Badar man i havet så kan man bada från klippor från östsidan och från sandstränder på västsidan. Vi var i stort sett de enda utländska turisterna i hela Santa Maria di Leuca. Dock fanns det förstås många italienska turister.

Trevlig utflyktsmål kan vara de lite mer turistiska städerna Gallipolli och Otranto som ligger 30-45 minuters biltur från di Leuca. In Italia var mycket tillmötesgående på alla våra frågor och skötte sig på ett perfekt sätt.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2010
Antal resande 3 Vuxna, 2 Barn
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2010
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på tyska. Klicka här för att se originalet
Susanne och sällskap från Bromma i Sverige bodde på Residence Messapia i Santa Maria di Leuca från den 12. till den 19. juli 2008.

Vi har kommit tillbaka till Sverige med en massa fina intryck av södra Italien. Våra två veckor har sammantaget varit fantastiska.
Första veckan i Santa Maria De Leuca på Residence Messapia. En anläggning som var toppen. Bra boende och just poolanläggning med underhållning dagar såväl som på kvällar. Anläggningen ligger helt fantastiskt högt med utsikt över havet.
Lägenheterna är enkla och rena utan en massa krimskrams. Bra sängar. Lägenheterna är inte så stora men fullt tillräckliga för 4 pers. Bra badrum.
På minus sidan kan sägas att köket är enkelt/sparsamt utrustat.
Restaurangen inne på området fick vi inte tillgång till då den var fullbokad av hotellets gäster. Det var direkt dåligt. Har man barn är det inte alltid så att man villl ge sig iväg på kvällarna för att äta.
Den enda restaruang som fanns att tillgå för alla som bodde i lägenhet var en pizzeria utan vare sig stolthet eller kvalitet.
Sammantaget = prisvärt

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2008
Antal resande 4 Vuxna, 3 Barn
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2007
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet
Hans O. och MajBritt från Alingsås i Sverige bodde på Residence Messapia i Santa Maria di Leuca från den 9. till den 16. september 2006.

Vår resa till Santa Maria de Leuca fungerade mycket bra. Vi har fått ett positivt och bra bemötande av In-Italia vid bokning av vistelsen, vid betalning, och nu vid uppföljning.
Staden Leuca är speciell, belägen på "klackens" yttersta spets, där Joniska och Adriatiska haven möts. Anläggningen ligger högt med utsikt över havet och staden. För att kunna röra sig i området är det bra att ha tillgång till bil. Klimatet är också sådant att det är svettigt att gå i uppförsbackar. Vi hade under vår vecka (9-16 sept) en dagstemperatur på ca 32 grader.
Det finns härliga bad, sandstränder, längs klackens västsida, det första ca 10 km från Leuca. Vattentemperatur ca 25 grader. Längs klackens östsida är naturen mer klippig, men mycket vacker. I naturen runt Leuca slås man av mängden av olivträd, kaktusar och sten.
Anläggningen var OK, men kanske något spartanskt utrustad, jämfört vad vi är vana vid i Sverige. Vi tänker då på jämförelsevis hårda sängar, "mager" köksutrustning. Personalen och befolkningen i området är mycket vänlig och välvillig, trots oftast obetydliga kunskaper i engelska. Vi flög Ryan Air till och från Rom, och hade en hyrbil, med vilken vi åkte till Leuca via italienksa västkusten och tillbaka via östkusten. Fast italiensk trafik i tätorter och runt Rom är ingenting att rekommendera för nervsvaga.
SUMMA: vår resa blev mycket lyckad och någonting att tänka tillbaka på.

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2006
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Björn med ressällskap från Ljusterö i Sverige bodde på Residence Messapia i Santa Maria di Leuca från den 1. till den 8. oktober 2005.

Var staden och området trevligt?
Staden och området var mkt trevligt det var dock lite svårt att hitta till Resorten i och med att vi kom på kvällen och att det inte fanns några skyltar vid stora vägen, men efter ett extra varv nere i staden lyckades vi hitta fram

Har boendet levt upp till era förväntningar?
Boendet var lika bra som det beskrevs på hemsidan. Personalen var mkt trevlig och serviceminded. Utsikten över staden från vår altan var enastående. M.a.o. boendet levde väl upp till våra förväntningar

Har ni tips till nästkommande?
Inte annat än en bättre vägbeskrivning till resorten

Har ni andra kommentarer om boendet, området, den lokala befolkningen eller oss? Det man kan säga om vår resa var att v.40 ur italienarnas syn var helt efter säsongen, skönt när det gällde trafik, och ingen trängsel på stranden eller vid poolen. Däremot var det väldigt lite restauranger som var öppna de flesta hade stängt för året. Kan ni tänka er en hel vecka i italien utan att kunna beställa en enda pizza (alla pizzabagare var lediga).

Att bo i Santa Maria di Leuca upplevde vi som mkt positivt ur utflyktssynpunkt vi hade på ena sidan Adriatiska havets mer dramatiska klippkust med hus och byar som klängde längs bergväggarna och på andra sidan Joniska havets kustremsa med härliga sandstränder och sitt låglänta landskap. Apuliens alla olivträd är ett fantastiskt inslag i naturen både unga och flera hundra år gamla trädfulla med oliver som snart ska skördas.

På de få restauranger som var öppna var seafood det naturliga valet för det kan de verkligen tillaga i alla dess former. Det lokala vita vinet smakade utmärkt liksom grappan efter maten.

Sammantaget vill jag säga att vi är väldigt nöjda med resan och även med in-italia som inte har överdrivit något på hemsidan utan allt vi läst där har varit korrekt återgivet.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2005
Antal resande 4 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2005
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2005
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 

Liknande ställen

Steel House di Zio Cristoforo

Casal Velino, Kampanien

Resort San Matteo

Mattinata, Apulien

Oleandri Resort

Paestum, Kampanien

Rekommendationer till dig

Residence Paradise

Peschici, Apulien

Hotel D'Amato

Peschici, Apulien

Hotel Poggio degli Ulivi

Rodi Garganico, Apulien

Populärt i Apulien

search map