Semesterbostäder & hotell i San Giovanni Rotondo

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Vad dyrkan kan leda til, ses i staden San Giovanni Rotondo, som fram till 1916 bara var en vanlig medeltida stad, belägen mellan fågelkvitter och skogar på Garganohalvön. Fram till 1916 skyndade de troende sig genom staden, för att komma fram till det heliga berget Monte Sant'Angelo. Men 1916 kom den troende manen Francesco Forgione, idag mer känd som folkhjälten Fader Pio (från Pietrelcina), till staden. Med sin heliga aura,och sina helande krafter, som erkändes honom först år 2002 när han blev helgonförklarad, gick han upp och ner på halvön religiösa delar, och fick San Giovanni Rotondo att blir Italiens svar på franska Lourdes.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Karaktäristisk arkitektur

Staden är belägen 566 meter över havet, och har cirka 26000 invånare. Ursprungligen uppstod staden på 1100-talet, då invånare från Castel Pirgiano, och andra närliggande småstäder, flyttade hit då området var rikt på vatten och var placerat längs den heliga vägen Via Sacra Longobardorum, vid sidan om ärkeängelns Michaels grotta.
Den medeltida staden rymmer, förutom religösa statyer och kyrkor helgonförklarade av Fader Pio, åtskilliga exempel på karaktäristisk arkitektur för Garganohalvön. Förutom några lämningar bestående av några få torn som var del av stadsmuren, är nu större delen av muren ombyggs till boningar.

Läs mer om San Giovanni Rotondo

Fader Pio

Fader Pios dödliga rester vilar i kyrkan Chiesa Santa Maria delle Grazie och lockar många av stadens besökare. Fader Pio dog år 1968. Dessutom kommer tusentals sjuka människor hit, för att låta sig helas på det sjukhus som Fader Pio lät bygga: Casa Sollievo della Sofferenza. Lika många besökare kommer för att se Fader Pios sandaler, linnekläder, kors, evangelium och handskar: dessa är nämligen utställda i den cell dit Fader Pio dagligen kom för att be.

Höger om sjukhuset reste man år 1987 ett monument för Fader Pio, vilket firar nyckelpunkterna i hans liv, symboliserat av fyra bronsplattor som leder till gatan Via Crucis från 1900-talet.

Arkitektonisk pärla

Till vänster om sjukhuset har man byggt en modernare kyrka i Fader Pios ära: La nuova chiesa di Padre Pio. Renzo Piano har ritat kyrkan som en spiralformad struktur med en imponerande och enorm takkonstruktion, utförd i trä och koppar, som i samspel med den stora målade glasfasaden symboliserar det enorma arv som Fader Pio efterlämnade. Kyrkan är en arkitektonisk pärla och en förfriskande vind bland de övriga, äldre byggnadsverken i staden, och är absolut värt ett besök.

Utflykter från San Giovanni Rotondo

Vi rekommenderar våra gäster att besöka den närliggande nationalparken, Gargano, som har en inbjudande flora och fauna; det heliga berget Monte Sant'Angelo där det sägs att Ärkeängeln Michael har bott och grottan är nu uppkallad efter honom; och så är även följande städer värda ett besök: Carpino, Peschici, Rodi Garganico och Vieste. Har du lust till att känna vinden i håret, går det dagliga båtar ut till de vackra öarna Tremiti som kallas för Adriatiska havets pärlor.

Slow food

Tycker du om gastronomiska utflykter, så är rörelsen Slow Food, mycket synliga på halvön, och det är därför ett tips att undersöka möjligheterna till att få besöka några av områdets mest framstående producenter av särskilda produkter, såsom osten Caciocavallo Podolico (från kor av rasen Pdoliche - vita kor med svängda horn), bönorna Fave di Carpino, apelsinerna Arancie di Rodi och ålen Anguilla di Lesina.

Dölj texten
 
 
search map