Semesterbostäder & hotell i Rodi Garganico

 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Byn Rodi Garganico är belägen på Garganohalvöns norra sida. Den är ursprungligen ett gammalt fiskeläge och ännu idag kan man förnimma byns obemärkhet varför byn är ett bra exempel på vardagsliv vid havet.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Här i olivlandets huvudsäte Apulien stöter man vid Rodi Garganico på ett skönt panorama bestående av pinjeträd, olivlundar, vita klippor, utkikstorn, trabucchi (märkliga fiskeutrustningar i trä som står som spinkla klättertorn längs klippkusten med näten hängande ut över havet), himlen och överallt havet med dess obeskrivliga färger. Här härskar en berusande doft av apelsinblommor som fyller luften och gatorna intill den tunnas ut av det salta hav. Doften är med till att göra varje uppehåll i byn magisk; byn, var gudarna bodde innan människorna "pria degli uomini, vissero gli dei" (Manicone).

Läs mer om Rodi Garganico

Byn består av höga hus som byggts nästan över varandra på bergsryggen ut mot havet. Bland byns byggningar finner man heliga monument såsom kyrkan Santuario Madonna della Libertà, Chiesa del Crocifisso m.fl., och i den äldsta delen av byn ses reliker från de ursprungliga bytorn och -murar. Nedanför borgruinerna, var man ännu kan se de två torn och rester från hamnens försvarsmur, finner man ett speciellt pittoreskt område som vi bestämt rekommenderar att ge sig runt i. Man har inte kunnat återskapa borgens historia då källorna inte är helt exakta och lite emotsägande men man menar att den är byggd omkring 1535 och beboddes av feudalherrarna Cavaniglia fram till 1806.

Stränderna vid byn består primärt av fin sand och på några ställen av grus. Det är ytterst barnvänliga badförhållanden då havet inte är speciellt djupt längs kusten och därmed inbjuder den knappt så erfarna simmare att kasta sig i böljorna. Längs kusten vajar den blåa flaggan. Området är präglat av ett milt klimat: genomsnittstemperatur 8 grader i den kallaste månaden; nämligen januari och (!) 23 grader i juni med upp till 27 grader i juli och augusti.

Festligheter: Året börjar även i Apulien med karnevalen som i Rodi Garganico är en årlig festlighet med parader på gatorna, befolkningen iklädda färgrika kostymer ackompagnerade av larmande musik och färgrik konfetti. Till påsk hålls en föreställning under bar himmel som ska minna oss om Jesu passion och död.

Våren är även den tid då man firar apelsin- och citronhösten med en Sagra delle Arance var man kan njuta av synet med gula och orange dekorationer i gatubilden, citrusbodarnas prakt och smaka på allvärldens olika tillberedningar av de vitaminhaltiga frukterna.
Om sommeren hålls Festa del Patronale som är en blandning av tradition och underhållning, man kan komma och njuta nattens fantasifulla ljusuppsättningar runt om på gatorna och de vackra fyrverkeriföreställningarna som hålls i förbindelse med de många sommararrangemangen i byn. Bland annat kan nämnas Festival delle Bande, som efterhand har utvecklat sig till något av en attraktion var det kommer bigbands från hela Italien och några även från utlandet för i tro med regionens traditioner basunera ut deras musik på byns torg og gatuströk.

Dölj texten
 
 
search map