Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Det går snabbt att resa tvärs över Apulien, men det tar desto längre tid att resa på längden. Denna vackra region, som utgör hälen av den italienska stöveln, är hela 450 km lång på den längsta sträckan, men endast 100 km bred. Avstånden kan därför vara långa, och den kuperade terrängen med småvägar, gör inte resan snabbare - men det är också här du hittar en stor del av Apuliens oemotståndliga charm.

Paketresor till Apulien med resegaranti

När du reser till Apulien med In-Italia, kan du välja att flyga från alla de större flygplatserna i Sverige och Danmark. Använd sökmotorn för att skapa dig en översikt över alla unika semesterbostäder i regionen - och när du har hittat rätt bostad för dig, och är redo att boka, går du bara vidare med flygbokning och därnäst kan du också, om du vill, boka en hyrbil. Allt klaras av på en gång, och säkras av Resegarantifonden - bättre blir det inte.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Flyg från Skandinavien till flygplatserna i Apulien.

I skrivande stund går det inga direktflyg till Apulien, men de två flygplatserna Brindisi Salento Airport och Bari Palese Airport kan ofta nås via en enkel mellanlandning. Det är också möjligt att flyga till Napoli flygplats, varifrån det är cirka 120 km till den västra delen av Apulien.

I perioder är det också möjligt att flyga till flygplatsen i Pescara, varifrån det är cirka 100 km på en bra motorväg längs Adriatiska havet till den norra delen av Apulien. Under alla omständigheter rekommenderas att hyra en bil, så att du kan ta dig runt i detta fantastiska landskap.

Vilken flygplats ska jag välja när resan går till Apulien?

Det finns en rad flygplatser som är perfekta ingångar till Apulien, men på grund av regionens geografi och utsträckning, är valet av den optimala flygplatsen också en fråga om var din slutliga destination ligger. Är du på väg mot den sydöstra delen av Apulien är flygplatsen i Brindisi det bästa valet: här finns goda vägförbindelser till t.ex. Lecce och Bari, samt till den vackra kuststräckan som utgör hälen på den italienska stöveln. Till Brindisi flyger framförallt lågprisbolagen.

En annan möjlighet är den internationella flygplatsen i Bari, som ligger i stort sätt mitt på Apuliens adriatiska kust. Här finns bra lokaltransporter, men möjlighet att ta metron in till stan. Du kan nå Bari med en mellanlandning från flygplatserna i Sverige och Danmark.

Ett tredje alternativ är att flyga in till den stora flygplatsen i Napoli, och därifrån följa E842 österut fram till Apulien. Detta är ett bra alternativ när du ska resa till den västra eller norra delen av Apulien. Det är oftast lättare att hitta en flygresa till Napoli från flygplatserna i Skandinavien.

Bilhyra på flygplaterna i Apulien

Det är generellt både enkelt och billigt att hyra en bil i Italien. När du har bokat en hyrbil hemifrån, och ankommer till en av flygplatserna i APulien kan du normalt få bilen levererad under några få minuter. Tänk på att välja en bil, som passar dina behov, men som samtidigt har en storlek som kan hanteras på de smala gatorna i städerna, och på de branta vägarna i bergen.

Bokar du en hyrbil i Apulien samtidigt som du bokar din flygresa och ditt boende, omfattas den av den danska resegarantin. Vi hittar det lägsta priset från de bästa biluthyrningsbolagen, på samma sätt som vi gör med flygresorna. Därmed får du det bästa av två världar.

Mer information till din resa till Apulien

Apulien utgör klacken på den italienska "stöveln" i den sydöstra delen av landet, omgiven av regionerna Campania i väst, Molise i norr och Basilicata mot sydväst. Regionen har en befolkning på cirka 4 miljoner, varav drygt 325 000 bor i regionshuvudstaden Bari, som är södra Italiens näst största ekonomiska centrum, efter pizza-staden Napoli.

Apulien bjuder på en fantastisk gastronomi, stora naturupplevelser, en lång räcka historiska unika städer och monument, och rika möjligheter för en sol- och badsemester. 

Landskapet i regionen är präglad av marker och lunder med olivträd, varav några är upp till 3000 år gamla. Här produceras en stor mängd olivolja, ja faktiskt står Apulien för hela 50% av den samlade produktionen av olivolja i italien.

Vid kusterna i Apulien hittar du ett sant överflöd av badmöjligheter, oavsett om det är regionens karaktäristisksa branta klippor, eller de vackra vita sandstränderna. De vita sandstränderna hittar du framförallt vid den Joniska kusten söder om Gallipolo, som ofta kallas för "Italiens Maldiverna", eller vid Adriatiska havskusten i naturparken Gargano.

I regionshuvudstaden Bari kan du uppleva basilikan San Nicola, som huserar resterna av Sankt Nicolaus, som har gett upphov till legenden om jultomten (Santa Claus); fästningen Castello Svevo, byggd av den normandiska kungen Roger II av Sicilien; och San Gregorio-kyrkan som byggdes under den byzantinska perioden.

I Lecce - som ofta kallas för "Södra Italiens Florens" - kan du uppleva ett överflöd av byggnader och monument från barocken i stadens historiska centrum, som UNESCO har utsett till världsarv. I Ostuni, som också kallas för "den vita staden", kan du gå på upptäcktsfärd bland stadens monument, såsom Chiesa della Monacelle, kyrkan San Francesco och katedralen. Och i Alberobello har du möjlighet att se en helt särskild typ av hus med kägelformade tak, kallade trulli, som är kända hela vägen tillbaka till 1400-talet och finns också med på UNESCOs världsarvslista.

Och så är det regionens fantastiska tapas-liknande gastronomi! Här kan du smaka på läckra fiskreätter, det berömda gyllene brödet från Altamura, nya viner på framåtmarch - t.ex. från Accademia dei Racemi, Cantina Due Palme och Castello Monaci - eller söta specialiteter, såsom den regionala klassikern som består av torkade fikon med mandlar och kakao.

>>> Få mer information till en semester i Apulien här

 
search map