Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Mest populära städer och område

Mer information till din resa till Apulien

Apulien utgör klacken på den italienska "stöveln" i den sydöstra delen av landet, omgiven av regionerna Campania i väst, Molise i norr och Basilicata mot sydväst. Regionen har en befolkning på cirka 4 miljoner, varav drygt 325 000 bor i regionshuvudstaden Bari, som är södra Italiens näst största ekonomiska centrum, efter pizza-staden Napoli.

Apulien bjuder på en fantastisk gastronomi, stora naturupplevelser, en lång räcka historiska unika städer och monument, och rika möjligheter för en sol- och badsemester. 

Landskapet i regionen är präglad av marker och lunder med olivträd, varav några är upp till 3000 år gamla. Här produceras en stor mängd olivolja, ja faktiskt står Apulien för hela 50% av den samlade produktionen av olivolja i italien.

Vid kusterna i Apulien hittar du ett sant överflöd av badmöjligheter, oavsett om det är regionens karaktäristisksa branta klippor, eller de vackra vita sandstränderna. De vita sandstränderna hittar du framförallt vid den Joniska kusten söder om Gallipolo, som ofta kallas för "Italiens Maldiverna", eller vid Adriatiska havskusten i naturparken Gargano.

I regionshuvudstaden Bari kan du uppleva basilikan San Nicola, som huserar resterna av Sankt Nicolaus, som har gett upphov till legenden om jultomten (Santa Claus); fästningen Castello Svevo, byggd av den normandiska kungen Roger II av Sicilien; och San Gregorio-kyrkan som byggdes under den byzantinska perioden.

I Lecce - som ofta kallas för "Södra Italiens Florens" - kan du uppleva ett överflöd av byggnader och monument från barocken i stadens historiska centrum, som UNESCO har utsett till världsarv. I Ostuni, som också kallas för "den vita staden", kan du gå på upptäcktsfärd bland stadens monument, såsom Chiesa della Monacelle, kyrkan San Francesco och katedralen. Och i Alberobello har du möjlighet att se en helt särskild typ av hus med kägelformade tak, kallade trulli, som är kända hela vägen tillbaka till 1400-talet och finns också med på UNESCOs världsarvslista.

Och så är det regionens fantastiska tapas-liknande gastronomi! Här kan du smaka på läckra fiskreätter, det berömda gyllene brödet från Altamura, nya viner på framåtmarch - t.ex. från Accademia dei Racemi, Cantina Due Palme och Castello Monaci - eller söta specialiteter, såsom den regionala klassikern som består av torkade fikon med mandlar och kakao.

>>> Få mer information till en semester i Apulien här

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien
 
 

Rekommendationer till dig

Agriturismo Le Querce del Vareglio

Canale d'Alba, Piemonte

L'Anfiteatro

Monforte d'Alba, Piemonte

Villa Incanto B&B

Treiso, Piemonte

Populärt i Apulien

search map