Omdömen från Casa Dorsi B&B

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Casa Dorsi B&B

Läs personliga omdömen av Casa Dorsi B&B som ligger i Apulien. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Casa Dorsi B&B. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Inget kök som lovat i beskrivningen

Under vår 14 dagar långa resa i Italien hade vi beställt övernattningar på 4 olika destinationer (endast Casa Dorsi var beställt via In-Italia). De tre övriga var hotell, medan vi hade valt Casa Dorsi för att det fanns ett litet kök så att vi kunde äta hemma och inte på restauranger som vi gjort pa de andra ställena. Vi ankom därför till lägenheten med nyinköpta färska varor, bland annat färskt kött. Det var därför ett betydande minus i förhållande till förväntningarna att det INTE fanns ett kök i lägenheten. Vi kunde därför börja med att slänga alla mat i soptunnan, vilket slöseri.

Casa Dorsi B&B var i övrigt en fin upplevelse med sin placering mitt i den charmiga, gamla och historiska stadsdelen. Frukosten, efter italienska förhållande, var var än godkänd och blev intagen i stämningsfulla utomhusmiljöer utanför huvuddörren. Rummet/lägenheten levde upp till förväntningarna - bortsett från det saknade köket.

In-Italias kommentar

Vi beklagar djupt den felaktiga beskrivningen. Då vi sist besökte Casa Dorsi B&B fanns det en kökshörna i lägenheten, som det framgick av både beskrivningen och våra bilder. Dessvärre har ägarna sedan dess tagit bort köket utan att ge oss besked. Om ni hade kontaktat oss vid ankomsten, skulle vi ha gjort allt i vår makt för att ordna köksfaciliteter till er på Casa Dorsi B&B eller flyttat er till ett annat ställe i området, där ni skulle kunna laga mat.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet
Bo med sällskap från Trollhättan i Sverige bodde på Casa Dorsi B&B i Polignano a Mare från den 18. till den 21. juli 2010, innan det bodde de på Garní Lo Scrigno i Pescocostanzo, sedan bodde de på La Corte dei Moorosini i Lecce, Hotel Central i Sorrento och på La Villetta i Fiumicino.

Var staden och området trevligt? Ja var och ett ställe på sitt sätt. Har boendet levt upp till era förväntningar? Verkligen,samtliga boenden har varit riktigt bra, med plus för Pescocostanzo, Polignano a Mare och Lecce. Vänliga och hjälpsamma värdar som har gjort vistelsen mycket härlig. Har ni tips till nästkommande? Bara det att dessa platser är värda att besöka, varje plats har sina guldkorn. Har ni andra kommentarer om boendet, området, den lokala befolkningen eller oss? Boende se ovan, om er vill vi framföra ett stort tack för att ni hjälpt till. Vi tar gärna emot en beskrivning av er upplevelse att resa med In-Italia och lägger det - med er tillåtelse - in på vår hemsida under resupplevelser... (endast med förnamn och och resperiod så att ni ska förbli anonyma). Den beskrivning ni har på vart och ett område stämmer mycket väl in, de ställen ni valt ut som boende var bättre än förväntningarna, framförallt Pescocostanzo, Polignano a Mare och Lecce, här ni verkligen träffat mitt i prick. Om ni har möjlighet att framföra ett tack till värdarna, gör det. Återkommer eventuellt senare med bilder.Vi återkommer

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2010
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Lisbeth och Gunnar från Malmö i Sverige bodde på Casa Dorsi B&B i Polignano a Mare från den 4. till den 13. juni 2010.

Polignano a Mare är en liten söt stad innanför borgen, i övrigt ingen "hit". Verkligen pittoreska små gränder o hus med den vanliga italienska charmen av oputsade fasader, elledningar i draperier blandat med pelargoner. De absolut trevligaste restaurangerna hittade vi innanför muren och till bra priser. Bäst tyckte vi om Osteria Leone och Trattoria Neuro vid o på Piazza V Emanuele, men även Trattoria della Nonna och Ristorante Antiche Mura (den senare i muren på utsidan).
Puglia i stort var också positivt. Bördigt, omväxlande natur och olika stränder för alla smakriktningar. De olika sevärdeheterna vi hann med var intressanta Castel d Monte och städerna, främst Matera, Fasano, Monopoli, Ostuni och Alberobello (som ju var en turistfälla, men sevärd). Vi träffade på trevlig personal hos de tre vinfabrikanterna vi besökte. Människorna var gästvänliga, inte turisttrötta, mer nyfikna. De flesta kunde dock ingen engelska, men med vår goda vilja att försöka prata "poco"italienska så blev det inga större problem.
Det var billigare att leva här för oss svenskar än i övriga Italien.

Vi är alltid beredda på det värsta när vi åker till Italien. Även om boendet beskrivs på ett sätt när man bokar kan det vara helt annorlunda i verkligheten, står det 50 m till stranden är det 500, står det liten balkong så är det en fransk balkong, är vi lovade en viss biltyp får vi en annan som kan likna den man beställt med lite fantasi.
Men...
Boendet var trevligt. Första upplevelsen var att komma in i en bunker, men man vande sig snabbt. Huset var kanske 3-4 m brett, innanför ytterdörren en smal, brant trappa och bestod av fyra olika plan förutom bottenvåningen. Lägenheten var liten, trots att Vela var den största, och hade även ganska höga trappor inne i lägenheten. En i våra mått ovanlig planlösning och hade absolut inte godkännts av våra brandmyndigheter. Vi förstår inte hur man skulle kunna veckla ut extrasängen på den lilla golvytan som fanns, antingen fick man sova stående eller att resten av sällskapet fick kliva på sängen för att komma fram. Boendet rekommenderas inte till personer med dåliga knän eller stormagade (duschen var nämligen minimal). Det var rent o fräscht, en fantastiskt trevlig och tillmötesgående "värdinna", liksom ägaren Carlos, hans fru skulle ha barn närsomhelst så henne träffade vi aldrig. Frukosten är ju som den är där nere, men med eget fullkornsbröd o en morot i handväskan blev den något nyttigare, annars bara sötsaker o inplastat rostat bröd. Vi kan visst rekommendera Casa Dorsa till våra vänner . Det verkade som alla fastigheter i stan var byggda på liknande sätt. Jag kan förstå varför vi inte såg äldre personer med käpp eller rollatorer, de kom inte ut ur sina hus pga trapporna. Gatubeläggningen o trottoarkanterna var inte heller att leka med, tom jag fick ta sats ibland.

Vi fick faktiskt hyra den biltyp vi beställt, nästan ny, ingen överaskningsavgift, allt flöt perfekt med Maggiore.

Vi är jättenöjda med hela resan och med er. Bra beskrivningar på allt, mycket foton o kommentarer både på de olika boendena, orterna att besöka och biluthyrning. Vi kommer att rekommendera er hemsida till våra vänner. Jag har redan tittat lite på vad ni har på Sardinien, en ö som vi tycker mycket om.
De mail och den kontakt vi haft känns så personlig....kanske beror det på det att mina (våra) kommentarer blev till en halv bok.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2010
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 

Liknande ställen

Terrazza Acqua

Polignano a Mare, Apulien

Hotel Falcone

Vieste, Apulien

Corte Altavilla Relais

Conversano, Apulien

Rekommendationer till dig

Hotel Villa Scapone

Mattinata, Apulien

Palace Hotel San Michele

Monte Sant'Angelo, Apulien

Residence Paradise

Peschici, Apulien

Populärt i Apulien

search map