Semesterbostäder & hotell i Polignano a Mare

Fisketraditionen hålls vid liv Porten till den gamla stadsdel Piazza Vittorio Emanuele Marknadsdag är torsdag
 
Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Syditaliensk livsglädje när den är som bäst. Polignano erbjuder sina gäster en trevlig och genuin upplevelse med sin vackra position ute på en klippa som blickar ut över det Adriatiskahavet. Under den väldiga klippan döljer sig spännande grottor som kan besökas sjövägen. I staden finns det en mindre strand (som nås via trappor vid bron), och för de kräsna finns det breda sandstränder precis utanför staden.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Kustlinjen

Polignanos otroliga läge gör staden alldeles speciell. Under staden finns det flera grottor som väntar på att bli utforskade. Strax norr om staden ligger det pittoreska lilla fiskeläget San Vito med ett kloster och mot söder (15 km) ligger Capitolo med sina långa fina sandstränder och livliga nattliv i sommarsäsongen. Kusten är en inspirerande blandning av klippor, små laguner, grottor och sandstränder. Kan man inte få nog av fina sandstränder så ligger den Joniska kusten endast 1 timme (i bil) bort.

Läs mer om Polignano a Mare

Lättillgänglig stad med bil

Staden ligger endast 50 kilometer från Baris internationella flygplats och utflyktsmöjligheterna är många: t.ex. Ostuni - den vita staden och Alberobello som är världsberömt för sina kägelformade kalkstenshus trulli. Man kan också besöka staden Matera som består av grottor, fantastiska labyrinter och byggnader huggit in i klipporna eller den sagolika borgen Castel del Monte.

Den gamla stadsdelen

Polignano har ett välbevarat centrum med trevliga torg, stämningsfulla gator och gränder samt ett stort urval av restauranger med fabelaktiga menyer som präglas av fisk och andra lokala rätter. Dessutom finns det många torg där man kan njuta av havets närhet, solens värme och stadens fantastiska läge.

Båtutflykt

När man befinner sig vid havet är det naturligt med en trevlig och spännande utflykt till havs. Från Polignano a Mare är det möjligt att berika semestern i en gummibåt där man får se staden och kusten från havet och inte minst får möjlighet att besöka grottorna under staden. Samtidigt kan man bada och njuta av den sköna vattentemperaturen. För mer information, fråga på den lokala turistbyrån.

Domenico Modugno med sången "Volare" från 1958 kommer från Polignano a Mare.

Dölj texten
 
 
search map