Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Peschici ligger gudomligt på Gargano-halvöns norra kust bland kalkklippor, långa sandstränder och en fabelaktig utsikt mot Tremiti-öarna som pryder horisonten.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Stadens befolkning har nog en känsla av att de är födda under en lyckosam stjärna då staden vann en större lottovinst år 1998. Stadens borgmästare hade den gången fått medborgarna med i ett systemtips och jackpotten på 35 miljoner euro föll på det slitna gamla fiskeläget med 4.000 invånare.

Läs mer om Peschici

Peschici är en typisk apulisk stad med vitkalkade hus vackert placerade på en 90 meter hög klippa ut mot havet. Det är tal om en livlig stad med trevligt centrum med små gator och gränder, turkåsblå detaljer och utsikt till det blå havet mellan husen.

I det gamla centrum är det miljözone ZTL vilket betyder att man inte får köra in med bil.

På toppen av klippan ligger stadens fästning som kan dateras tillbaka till 1200-talet. Fästningen hade som förmål att skydda staden mot pirater och andra faror från havet - området blev hårt angripit av bl.a. turkar och saracener.

Nedanför staden finner man den livliga hamnen och breda gyllene sandstränder som i stor stil lockar turister från när och fjärran under sommarmånaderna. Området är landskapsmässigt mycket varierande och bjuder också på grottor, trabucchi (traditionella fiskeposter i trä med nät hängande ut över vattnet) och fristående klippor i havet.

2 kilometer från Peschici ligger det kulturhistoriska och intressanta klostret Abbazia di Calena. Det privatägda klostret från år 870 ligger i vackra gröna omgivningar.

Dölj texten
 
 
search map