Endast boende
+Flyg & boende
Endast bilhyra
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

En promenad genom de mysiga små gatorna och gränderna bjuder på dofter av bl.a. grillad och stekt fisk och inbjuder till att slå sig ner på en av de små restaurangerna.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Man kommer enkelt till staden med tåg från Bari och den närmaste flygplatsen Brindisi ligger endast 94 km bort. Det finns en färjeförbindelse från hamnen till Grekland och fina sandstränder i och utanför staden med kristallklart vatten inbjuder till ett härligt dopp.

Läs mer om Otranto

Domkyrkan Santa Maria Annunziata
Grundades under 1080 men endast delar härstammar från detta år. Själva kyrkbyggnaden härstammar från den andra halvan av 1200-talet. Lyckligtvis har moderna renoveringar bevarat tillbyggnaderna i barockstil från 17-1800- talen.

Kyrkans stolthet är den enorma mosaik som bl.a. föreställer Livets Träd. Mosaiken täcker stora delar av kyrkans golv och är gjort 1163-66 av munken Pantaleone. Kyrkan hyllar fortfarande de martyrer från 1480 då man i ett sidokapell, Capella dei Martiri, har ben kvar från öve 500 av dem. Under sidokappellets altare ligger den sten som martyrerna blev halshuggna på. Av större konsthistoriskt intresse, men kanske inte av samma höga affektionsvärde, är kryptan. Den är ovanligt stor, hela fem skepp omslutna av tre halvcirkulära apsis och hela 42 pelare.

Borgen
Denna femkantade fästning ären del av reaktionen på den turkiska invasionen. Arbetet på den började under 1485 på initiativ av Ferdinando I av Aragonas och under 1498 stod den klar. Fästningen har tre runda torn i hörnen och externa bastioner mot havet.

Dölj texten
 
 

Populärt i Apulien

Masseria Appidè

Corigliano d’Otranto

Palace Hotel San Michele

Monte Sant'Angelo

Trullidea

Alberobello

search map