Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden är känd som "den vita staden" och när man ser den förstår man snabbt varför. Alla hus i den gamla stadsdelen är vita av kalk som tillsammans med de platta taken får en att tro att man är i Grekland. Staden ligger på tre höjder varav den högsta har ett fascinerande medeltida centrum.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Man kan fortfarande se rester av den aragonesiska ringmuren omkring Ostuni. När man lämnar staden och fortsätter i riktning mot Bari så har man en vacker strada panoramica längs med stadsmuren. Även om den gamla stadsdelen byggdes under Medeltiden så finns det inte så många spektakulära byggnader kvar från denna tid. Domkyrkan stod klar mellan 1470-95 och dess fasad är gjord i sengotisk stil med fullt av rosenfönster medan den invändigt präglas av barok stilen.

Läs mer om Ostuni

För de museumintresserade kan vi nämna att det på via Cattedrale 15 finns ett arkeologiskt museum för tiden före romarna. Museet är öppet torsdagar mellan 15-18.

Dölj texten
 
 
search map