Endast boende
Flyg + boende
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Staden är känd som "den vita staden" och när man ser den förstår man snabbt varför. Alla hus i den gamla stadsdelen är vita av kalk som tillsammans med de platta taken får en att tro att man är i Grekland. Staden ligger på tre höjder varav den högsta har ett fascinerande medeltida centrum.

Man kan fortfarande se rester av den aragonesiska ringmuren omkring Ostuni. När man lämnar staden och fortsätter i riktning mot Bari så har man en vacker strada panoramica längs med stadsmuren. Även om den gamla stadsdelen byggdes under Medeltiden så finns det inte så många spektakulära byggnader kvar från denna tid. Domkyrkan stod klar mellan 1470-95 och dess fasad är gjord i sengotisk stil med fullt av rosenfönster medan den invändigt präglas av barok stilen.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aosta Apulien Basilicata Kalabrien Campania Emilia-Romagna Friuli Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrol & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

För de museumintresserade kan vi nämna att det på via Cattedrale 15 finns ett arkeologiskt museum för tiden före romarna. Museet är öppet torsdagar mellan 15-18.

Läs mer om Ostuni

Dölj texten
 
 

Populärt i Apulien

Trullidea

Alberobello

search map