Omdömen från L' Antico Camino Bed & Breakfast

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av L' Antico Camino Bed & Breakfast

Läs personliga omdömen av L' Antico Camino Bed & Breakfast som ligger i Apulien. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av L' Antico Camino Bed & Breakfast. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Bästa värdinnan på ett mysigt B&B

Ett väldigt mysigt B&B med en supergullig värdinna (Nadia), mycket god o riklig frukost.
Vi fick många och bra tips på stränder och utflykter.
Själva byn Muro Leccese var inte som vi förväntat oss efter att ha läst om det på In Italias hemsida. Vi valde denna för att det stod att det var gångavstånd till fler restauranger o barer - det fanns två, varav ena var mycket dyr. Detta drog ner upplevelsen lite då vi reste med en 8-åring och vi ville göra det enkelt med mat på kvällarna. Nu fick vi istället ta bilen och åka iväg varje kväll. Rummet vi hade var i det minsta laget men väldigt rent och fräscht - men som sagt - Nadias gästfrihet vägde upp detta och vi fick en toppenvecka!

Rekommendationer till andra gäster

Fina strandbad vid Alimini ovanför Otranto och härliga klippor vid Castro. Rekommenderar även Otranto och Gallipoli på kvällen - väldigt mysigt i den gamla delen av stan. Härligt klippbad hittade vi även i Porto Badisco
Muro Leccese hade perfekt placering - nära till allt!

L' Antico Camino Bed & Breakfast
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på L' Antico Camino Bed & Breakfast
Dubbelrum

litet rum för 3 pers. Rummet var från början bara för två.
 
Faciliteter på stället
Internet-uppkoppling
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2015
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn

En oas mellan årtusenåriga olivträd

Vi hade den härligaste vistelse i Muro Leccese – en trevlig liten stad mitt bland böljande olivodlingar. Mycket rara värdar. Antonio visade oss runt i området som var fullt av lokal särprägel, medan hans fru varje morgon förberedde en härlig frukost på terrassen.

L' Antico Camino Bed & Breakfast
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på L' Antico Camino Bed & Breakfast
Dubbelrum
 
Faciliteter på stället
Internet-uppkoppling
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Fantastisk semestervecka

L´Antico Camino är ett otroligt trevligt ställe att bo på, lugnt och skönt trots att det ligger mitt i den lilla staden Muro Leccese. Bilen kunde vi ha stående på gatan precis utanför. Rummet var trevligt och rent och hade alla bekvämligheter man behöver, eget litet kök osv. Städning och byte av lakan och handdukar varje dag. Stora altanutrymmen där man kunde sitta och mysa på kvällarna. värdparet Nadia och Antonio är jättetrevliga och hjälpsamma, tipsar om vad man bör se och vart man ska åka och bada bl.a. Härliga frukostar med mycket gott, frukt, juice, bröd och skinka mm, men som svensk fick man styra ner de lite väl söta tårtbitarna och godsakerna...
Vi var där 18 okt-25 oktober och hade sol varenda dag, runt 26 grader på dagarna, runt 15 på nätterna. Vi badade varje dag i havet som hade runt 25 grader! helt ok för en svensk!
Rekomenderar varmt detta ställe och skulle inte tveka att återkomma!
Christer och Birgitta

L' Antico Camino Bed & Breakfast
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på L' Antico Camino Bed & Breakfast
Dubbelrum
 
Faciliteter på stället
Internet-uppkoppling
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Bedömning av L' Antico Camino Bed & Breakfast

Nadia och hennes man är fantastiskt gulliga och omtänksamma. Det finns inget att klaga på vad gäller rummet och frukosten. Ett bra sätt att uppleva italienarna på semestern.

L' Antico Camino Bed & Breakfast
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering

Liten stad med få restauranger.
 
Själva boendet på L' Antico Camino Bed & Breakfast
Dubbelrum
 
Faciliteter på stället
Internet-uppkoppling

Inget internet.
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2013
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Thomas med familj från Stockholm i Sverige bodde på L' Antico Camino Bed & Breakfast i Muro Leccese från den 16. till den 23. juni 2012.

Vi är supernöjda med allt ifrån ert engagemang vid förändringar av boendet, bekräftelser, påminnelser, kommunikation etc. till själva boendet och vår vistelse i Italien. Vi lär återkomma!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2012
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
Leif med familj och sällskap från Åkersberga i Sverige bodde på L' Antico Camino Bed & Breakfast i Muro Leccese från den 8. till den 9. juli 2011.

Resan har varit fantastisk. Vädret var helt underbart. Boendet var jättebra och överträffade våra förväntningar. Ägarna är helt underbara människor som gärna delar med sig av information och upplevelser. Jag rekommenderar gärna andra att resa hit.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2011
Antal resande 4 Vuxna, 4 Barn
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2010
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet
Tommy och fru från Sollentuna i Sverige bodde på L' Antico Camino Bed & Breakfast i Muro Leccese från den 22. till den 29. juli 2007.

Vi är väldigt nöjda med vår vistelse. Vårt värdpar Nadia och Antonio på Antico Camina i Muro Leccese var fantastiskt gästvänliga och gjorde allt för att vi skulle trivas. Vi blev positivt överraskade av den vänlighet som vi möttes av i princip överallt i Apulien. Kanske beroende på att man inte hunnit tröttna på utländska turister. Hälsningar Tommy Cederholm. Flygvaruhuset/Gullivers Resor är vi däremot inte så nöjda med, tyvärr. Bägge de hotellbokningar vi ville ha hjälp med, på dit- (Brindisi) resp. hemresan
(Bari) misslyckades man med.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2007
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Erika og Bertil fra Höör i Sverige boede på L' Antico Camino Bed & Breakfast i Muro Leccese fra d. 6. til d. 10. oktober 2005.

Vi fik kontakt med In-Italia gennem Internettet og bad om nogle forslag og tips til et ophold i oktober. Vi havde nogle ønsker omkring det sydligste og det mellemste område af halvøen Puglia, som vi havde læst en del om. Det blev til 4 overnatninger i Muro Leccese og 3 overnatninger i en ægte trullo fra 1700 tallet i Selva de Fasano. Vi tog turen til Puglia i egen bil, så det blev til godt 6000 km i alt.

Puglia er på størrelse med Jylland, og man opdager hurtigt, at denne halvø har alt, hvad man forbinder med Italien. Det er i sig selv et lille Mini-Italien. Ønsker man at opleve vilde bjerge, serpentinveje og masser af oliventræer helt ned til havet, så skal man begynde i den nordlige del, kaldet Gargano. Her findes der også mange fine byer, der hæfter sig på klippekanten, som en finere dekoration. Vi var her i tre dage og fortsatte så til Muro Leccese, hvor vi boede i et dejligt, helt nyt dobbeltværelse på L`Antico Camino Bed & Breakfast hos Nadja og Antonio, et meget venligt, ungt ægtepar, som gjorde alt, for at vi skulle befinde os godt. Dette sted kan vi anbefale på det varmeste, da vi her mødte en utrolig gæstfrihed og en ægte interesse for hjemegnen, som resulterede i en fin guidning i byen Muro Leccese og dens nærmeste omegn af Antonio. Morgenbordet var et kapitel for sig, idet Nadja endog bagte kage til os og serverede hjemmelavede konfekturer.Vi bliver nødt til at vedlægge et billede af dette. Den sidste aften blev vi desuden inviteret til en fire retters middag med egnens traditionelle madretter. Opholdet i Muro L. blev for os højdepunktet i ferien. Vi havde nogle utroligt dejlige naturoplevelser langs med den smukke kyst, idet vi tog turen på østkysten fra Roca Vècchia og helt ned til sydspidsen til S.Maria de Lèuca. Vejret var regnfuldt en del af tiden, og det blæste meget kraftigt, men måske var netop dette medvirkende til, at vi fik så flot en oplevelse af havets møde med klippekysten. Imponerende at stå ude i stormen, ikke at kunne holde paraplyen og bare høre lyden af bølgerne, som med fuld kraft rammer kysten. Dette oplevede vi både ved Roca Vécchia og ved Porto Badisco. Og så oplevede vi kontrasten med det meget stille og blanke vand ved søerne Alimini Grande og Alimini Piccolo.
Der er en meget smuk natur i den sydlige del, som også har mange oliventræer.Desuden er der mange smukke byer, som hver især rummer utroligt mange bygninger, så som borge og kirker fra meget gammel tid. Ligeledes er det meget tydeligt at se sporene efter de mange forskellige folkeslag, som i århundredernes løb har haft indflydelse i Puglia. Der findes den dag i dag en græsktalende del i Puglia, og vi tog en tur til dette område, hvor man ser vejskiltene stå på både italiensk og græsk, og hvor der undervises i græsk i skolerne. I alt var vi i 7 af de 9 småbyer, bl. a. Galatone, Galatina, Melpignano og Sogliano. En byvandring med Antonio i Muro Leccese gav på en interessant måde et billede af fortiden. Hvad menes om at stå i en gammel fangekælder, hvor fangerne har tegnet på væggen og hvor der bl. a. står et årstal, 1675, som en fange har ridset ind i muren. Det er levende historie.
Vi tog også en tur til Gallípoli, som ligger på vestkysten. Her gik vi rundt i den gamle bydel, som var fyldt med krogede gader og trapper. Husene havde mange balkoner, men bar ellers præg af, at befolkningen mest bestod af fiskere, så det så lidt forsømt og fattigt ud.

Det er ikke storbyerne, som lokker os. Vi har set nok af kirker etc., så denne tur skulle være lidt anderledes. Så vi gik under jorden i stedet for, idet vi besøgte den berømte Grotte di Castellana, hvor vi befandt os mellem 50-75 m under jorden og fik set meget smukke farver og flotte udformninger på stalagmitter og stalaktitter. Vi var der i 2½ time under en meget dygtig ung guides ledelse. Hvis man er meget historieintereseret, , så er den ottekantede Castel del Monte en seværdighed, som man ikke må gå glip af. Det er et meget stilrent bygningsværk fra det 13. århundrede, bygget af Frederik II, som har sat sit præg overalt i Apulien. Nu befinder vi os så i den midterste del af Apulien. Her havde vi valgt at bo i en såkaldt TRULLO i byen Selva di Fasano. Den berømteste by med disse specielle bygninger hedder Alberobello. Da vi havde valgt at køre rundt i midten af oktober, så var vi de eneste beboere på området i Monacelle, hvor der er 8 trullier til turister og en større konferenceanlægning. Men vi fik vores morgenmad og blev hver dag spurgt, om vi ønskede at spise der om aftenen, for så stod restauranten til vores rådighed.Det benyttede vi os af en enkelt aften, og der blev serveret god mad.
Afslutningsvis kan vi tilføje, at turen helt svarede til vore forventninger.Der findes mange tips og idéer på In-Italias hjemmeside om seværdigheder, og vi fulgte en del af dem. Boligerne- bestilt gennem In-Italia-var begge helt efter ønske. Vi tabte vort hjerte til den sydlige del (med udgangspunkt i Muro Leccese). Her var der en vidunderlig natur, som var tilgængelig og ikke bar præg af de mange hoteller, som havde lukket for vinteren og spærrede adgangen til havet, som tilfældet var på Gargano.Men ikke blot naturen, også menneskene var meget åbne, hjælpsomme og nemme at komme i kontakt med.
Apulien venter på jer!


Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2005
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Åsa och Ove från Stockholm i Sverige bodde på L' Antico Camino Bed & Breakfast i Muro Leccese från den 30. juli till den 6. augusti 2005.

Oerhört nöjda!!
Boendet var hemtrevligt, rent, snyggt och svalt.Frukosten var typiskt Italienskt förstårs med mycket socker i allt. Staden som sådan var liten och oexploaterat vilket vi önskade. Det i sin tur gjorde att staden var lugn som övernattning medan andra städer intill blev utflyktsmål. Hoppas ni behåller det pittoreska småskaliga och inte gör allt turistanpassat.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2005
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2004
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2004
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 

Liknande ställen

Hotel Masseria Bandino

Otranto, Apulien

Casa Dorsi B&B

Polignano a Mare, Apulien

Corte Altavilla Relais

Conversano, Apulien

Rekommendationer till dig

Hotel Poggio degli Ulivi

Rodi Garganico, Apulien

Hotel Villa Scapone

Mattinata, Apulien

Hotel Falcone

Vieste, Apulien

Populärt i Apulien

Masseria Appidè

Corigliano d’Otranto

Palace Hotel San Michele

Monte Sant'Angelo

search map