Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Muro Leccese är en vacker liten provinsstad vars rötter går ända tillbaka till det stora grekiska riket. Området har alltid varit en strategiskt viktig punkt och har på så vis varit centrum för många konflikter genom historien. Härifrån är det ca. 35 km till den vackra barokstaden Lecce, 4 km till Maglie och 16 km till spännande Otranto med dess medeltidscentrum och borg.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

Muro Leccese bjuder på många vackra barockbyggnader och små trevliga torg. Det finns hela 6 kyrkor, 12 palats och i den lilla staden corti samt flera stora bautasten där den högsta är på 4,3 meter och ligger vid den byzantinska kyrkan Santa Marina.

Läs mer om Muro Leccese

Idag bor det ca. 5.000 invånare i staden och så har det varit de senaste åren. Invånarna kallas för porci, alltså svin. Det beror på en gammal myt om att svinavlare som bodde i staden och som inte var den mest smarta personen. Han hade många svin och blev tvungen att hålla dem utomhus i en stor inhägnad. Efter en period med mycket regnoväder satte han dem för att torka i en stor ugn..., som var igång. De stackars djuren skrek och skrek men det enda som den kloke mannen sa var: "Hör som de skrattar!" Men det finns även andra traditioner knutet samman med grisarna: En gång höll en liten gris till på stadens torg och gator och fick mat från alla invånarna. Efter den kristna byfesten Santi Medici som äger rum den 26:e, 27:e och den 28:e september blev grisen slaktad och kokad och alla invånarna hade rätt att äta en bit griskött. Idag finns inte denna tradition mer men alla kallar ännu den byfesten som äger rum den tredje söndag i oktober för Lu porcu meu-byfesten (fest för min gris). Även om det inte längre finns grisar på gatorna arrangeras festen och man kan fortfarande smaka kokt, stekt eller rått griskött.

Av andra byfester kan vi nämna:
- Santa Maria di Miggiano äger rum den första torsdag efter Påsk
- SS. Crocefisso arrangeras den 2:e, 3:e och 4:e maj
- Santa Marina arrangeras den andra söndagen i juli

Dölj texten
 
 
search map