Endast boende
+Flyg & boende
Nyhet
Loading
Loading
Vuxna
Barn
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Rum / lägenhet 1
Ålder på barn vid hemresetidpunkten
Fler sökmöjligheter
0
Hämtar innehåll

Monopoli är en kuststad känd för sitt kristallklara hav och fina sandstränder. I staden bor det ca. 50.000 invånare. Som utgångspunkt ligger Monopoli utmärkt till för de som vill kombinera Apuliens kust med vackra inland.

Toscana Sardinien Sicilien Abruzzo Aostadalen Apulien Basilicata Kalabrien Kampanien Emilia-Romagna Friuli-Venezia Giulia Lazio Ligurien Lombardiet Marche Molise Piemonte Sydtyrolen & Trentino Alto Adige Umbrien Veneto Karta över Italien

År 1484 kom Monopoli att hamna under Venedigs styre vilket gjorde att staden fick ett ekonomiskt uppsving och kom att fungera som en viktig hamnstad mellan städerna Bari och Brindisi. Under spanskt styre kom Monopoli till att bli en självständig stad år 1545 och år 1860 kom man till att tillhöra kungariket Italien.

Läs mer om Monopoli

Antika centrum

Stadens antika centrum är än idag ytterst välbevarat och framstår som en pitoresk och ospolerad pärla utmed Apuliens kust. Runt omkring bland de små gator och gränder finner man allt från inköpsmöjligheter till barer och restauranger. Bland stadens mest kända platser kan vi nämna stadens mötesplats torget Piazza Vittorio Emanuele samt den vackra domkyrkan från 1100-talet som är byggd i barok stil. Förutom domkyrkan finns det hela 7 andra kyrkor i staden där Chiesa S. Amalfitana hör till en av de största.

Båtutflykter

I Monopoli är det möjligt att hyra motorbåt (med eller utan besättning) och på så vis njuta av havet och den fascinerande kustlinjen på nära håll. Man kan även hyra en segelbåt med besättning och ta till havs för att göra semestern till ett oförglömligt äventyr. Är man erfaren seglare får man helt säkert lov till att själv stå vid rodret, och skulle man bara vilja njuta tillsammans med delfinerna så tar kaptenen över och seglar in bland laguner, fina sandstränder och stora naturupplevelser. Från på det lokala turistkontoret för ytterliggare information.

Dölj texten
 
 
search map