Omdömen från Resort San Matteo

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Resort San Matteo

Läs personliga omdömen av Resort San Matteo som ligger i Apulien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Resort San Matteo. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Härlig lokal resort

Mycket trevlig, och avslappnad resort där det bodde nästan bara italienare. Härlig pool och riktigt bra tennisbana.

Mattinata som semester-destination

Resort San Matteo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Resort San Matteo
Trerumslägenhet med 4 sovplatser (med terrass och trädgård)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2017
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Härlig semester på San Matteo

Vi hade två underbara veckor vid San Matteo, en plats som kan klart rekommenderas för familjer med barn. Platsen är inte så stor, personalen lärde sig namnen på barnen, och i allmänhet är en mycket familjär stämning på platsen. Lägenheterna är bra, stranden är bra och vattnet rent och klart. I synnerhet beach barens urval och särskilt priserna visdaes. Vi blev mycket imponerade av det faktum att vi kunde äta färsk fisk på stranden, och menyn ändras från dag till dag. Vår son spelade fotboll på fotbollsplanen varje kväll. Resorten är liten och mycket rent och snyggt och med en mycket trevlig och välkomnande personal. Kan man några ord eller 10 på italienska, hjälper det säkert.

Mattinata som semester-destination

Mattinata föll så mycket till vår smak - vi var osäker på om vi ska välja Vieste eller Mattinata som semestermål, men vi ångra inte valet av den mindre och mycket mindre turistiska Mattinata. Det finns nästan bara italienska turister (som kan göra det svårt om du inte talar italienska), och staden är inte märkt av turist tingel odds och slutar i samma utsträckning som sådan Vieste verkar vara. Det finns massor av bra matställen och speciellt strax utanför staden. Vi rekommenderar att hålla ett öga på händelser på agriturisme plats Monte Sacro, men även restauranger som Tio Pepe (utomhus) och Scarpetta d'Oro (i utkanten av staden, med vacker utsikt över bukten) är bra. En båttur upp längs kusten till de små, fina stränder och in i grottor måste också testas.

Resort San Matteo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Resort San Matteo
Trerumslägenhet med 4 sovplatser (med terrass och trädgård)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 3 Vuxna, 1 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Vårt besök på San Matteo

Vi besökte Mattinata och San Matteo sista vecka i juni. Det är precis när säsongen börjar och anläggningen var inte klar. Det slutade med att vi fick bo i en sorts campingvagn, och inte i lägenhet som avtalat. Dessa var tillgängliga för italienare. Fint poolområde, men kallt vatten. Anläggningen är inte anpassat för små barn. Den privata stranden i San Matteo var bra. Trevlig stenstrand som passade alla.
Mattinata i sig själv var inte något speciellt, långt till matbutik - man måste köra bil till det mesta här.

Rekommendationer till andra gäster

Besök Vieste!!! Och Monte San Angelo - positiva upplevelse. :)

In-Italias kommentar

Det är sant att 3-rumslägenheterna ligger för sig själv och inte liknar de andra. Om ni skulle ha önskat en annan lägenhetstyp, kunde ni med fördel ha bett om en 2-rums. Om de liknar campinghyttor är en uppfattningsfråga - men de är modernare än 2-rumslägenheterna. Alla lägenheterna på stället är för alla nationaliteter. Vi är dock ledsna över att ni inte var tillfreds med er vistelse. Vi tar självklart till oss av er feedback. Mvh Allan, In-Italia

Resort San Matteo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Resort San Matteo
Trerumslägenhet med 4 sovplatser (med terrass och trädgård)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2015
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från norska. Klicka här för att se originalet

Bedömning av Resort San Matteo

Resort San Matteo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Resort San Matteo
Trerumslägenhet med 4 sovplatser (med terrass och trädgård)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

I sin egen lilla värld

Så kan man gott säga om San Matteo Resort, då det - tillsammans ed andra campingplatser och enklare restauragner - ligger bland stora olivlundar, i en liten bukt, ett par kilometer bort från närmaste stad, Mattinata.

Man tror inte riktigt att GPS:en har rätt när man ankommer, men plötsligt dyker stället upp. Man möts av Rosa och personalen, som mycket vänligt och tillmötesgående visar en tillrätta i de fina, och rymliga lägenheterna (vi hade beställt med två sovrum). Resorten består av reception/bar och pool närmst den lilla vägen, och så ligger lägenheter, parkering, boulebana och lekplats längre ner bland olivträden.

200 meter på den andra sidan av den lilla, men trafikerade vägen, ligger stranden, där en del tillhör San Matteo. Då vi ankom blev vi mottagna av livräddare, som hänvisade os till ett parasoll och två liggstolar som var våra under den veckan vi skulle vara där. Det finns likaså en strandbar som serverar dryck, glass och lättare lunchrätter. Det är en stenstrand med små runda stenar, så ett par badskor är nödvändigt. Men det är det härligaste och klaraste vatten man kan tänka sig. Det blir snabbt djupt, och man kan med fördel snorkla efter småfiskar och fina stenar. Det finns möjlighet för vattencykling längre ner på stranden.

Det är siesta i receptionen och poolen är stängd mellan 14 och 16. Likaså tar de två killarna, Francesco och Matteo, paus från deras lek med barn och vuxna i den perioden. Det finns möjlighet att beställa mjölk och bröd till frukosten i receptionen, men det finns ingen restaurang. Det finns restauranger i promenadavstånd från San Matteo, som lagar god lokal mat, enkelt lagad, men med fantastisk smak av grönt och fisk. Vi frågade Rosa i receptionen och hon hänvisade oss till Masseria Libertore som ligger 400 meter till vänster om San Matteo, längs vägen. Det slutade med att vi åt där 5 gånger på en vecka. Fantastiska pizzor, pasta och fisk/kött. Och en service och öppenhet utan dess like! Största delen av gästerna på restaurangen är italienare och de är inte vana vid så många utrikes turister - därför saknas det också en del engelskakunskaper.

Vi hittade en liten supermarknad uppe i Mattinata som har det som krävs för egen matlagning, likaså inköp av frukt och grönt i staden. Ett par gånger om veckan kommer en liten lastbil ut till resorten och säljer frukt och grönt.

På helgen är stranden proppfull av lokala som slappnar av, det är kul att vara bland de lokala i stället för att vara omgiven av 100 % turister. På vardagarna hade vi stranden nästan för oss själva (läs: massor av plats). Likaså var många av lägenheterna uthyrda till italienare och inte utländska turister. Vi frågade oss om det till och med var Matteos familj som bodde i lägenheterna...

Det vi saknade efter en vecka var möjligheten för att kunna ta en promenad på en strandpromenad, eller i en liten stad utan att först behöva köra bil dit. Det finns det inte möjlighet för i området. Och det skylls helt enkelt på att turismen inte är så utbredd i området - och det har HELT säkert också sina fördelar!

Rekommendationer till andra gäster

Vi besökte den större staden Manfredonia, som ligger ca 20 km söder om Mattinata. Det är en stad, som utifrån liknar en industristad, och man har fortfarande samma intryck när man kommer in i staden. Många butiker var stängda den måndageftermiddag då vi var där, så det var inte mycket att se och göra där. I industrikvarteret fanns ett litet shoppingcenter, där det fanns en stor supermarknad för inköp av matvaror.

Vi besökte staden Vieste som är känd för sina fina sandstränder och vita klippor. Turen upp till staden går i bergterräng med snirkliga vägar längs kuststräckan. Det är läskigt i ösregn! Och faktiskt var stora delar av stranden/strandpromenaden i Vieste översvämmad på grund av regnvädret. men garanti för ett rikt turistliv i fint väder - bara inte den dagen då vi var där.

Vi brukar besöka en Factory Outlet när vi är i norra Italien. Det finns även ett sådan i Molfetta norr om Bari. Konceptet är det samma som i alla andra outlets, men i Molfetta skiner den ekonomiska krisen igenom. Nästan hälften av alla butiker var stängda, så det är dessvärre inte så lätt att göra några kap där. Det är inte värt ett besök!

Efter vårt besök i Mattinata bodde vi tre dagar i Alberobello. En UNESCO-skyddad stad med trullier. Ett besök i den staden kan varmt rekommenderas. En fantastisk syn väntar dig när du står vid foten av de gamla byggnaderna.

Resort San Matteo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering

Inte i promenadavstånd till staden.
 
Själva boendet på Resort San Matteo
Trerumslägenhet med 4 sovplatser (med terrass och trädgård)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi

Nära receptionen via "wiman" app. Inte optimalt.
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna, 2 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Ett superhärligt semesterställe

Ett superhärligt semesterställe med många aktiviteter i och runt poolen, för barn och vuxna.
Otroligt söta och hjälpsamma.
Kan varmt rekommenderas.

Resort San Matteo
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Resort San Matteo
Tvårumslägenhet med 2/4 sovplatser (med terrass eller trädgård)
Trerumslägenhet med 4 sovplatser (med terrass och trädgård)
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
Pool (eventuellt säsongsöppen)
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2013
Antal resande 7 Vuxna, 7 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Caroline med familj och vänner från Bollebygd i Sverige bodde på Resort San Matteo i Mattinata från den 27. september till den 4. oktober 2012.

Vi har haft en jättebra resa till Mattinata och Garganohalvön. Boendet San Matteo som vi valde att bo på var riktigt fint. Helt nybyggda Bungalows som verkligen var fräscha. Dom som hade stället var väldigt trevliga och gav oss en massa tips på utflykter som vi kunde göra i området. Vi besökte bland annat Vieste som var en väldigt mysig ort med en fantastisk strand, en annan tur gick till Peschici, där vi strosade i det mysiga gränderna, Rodi Garganico besöktes också på samma tur där vi slog oss ner i den fina hamnen och åt god fisk. Vi körde på de små slingriga vägarna och konstaterade att det tog lång tid att ta sig mellan de olika byarna. Den 29 september åkte vi upp till Monte Sant ángelo då firade dom sitt helgon Santángelo så det var fest i hela byn, en riktigt härlig upplevelse. Vi tog också en tur till den fantastiska stranden Spaggia di Vignaotica, det var underbart fint. I er beskrivning har ni dock skrivit sandstrand och det kan jag väl inte hålla med om för stenstrand var det, men väl värd ett besök. Man trodde dock att man kört fel när man körde på den lilla slingriga vägen, men till slut tog den slut och vi gick sista biten ner till stranden.

Under veckan tog vi det också lugnt och slappade på stranden i Mattinata och den fina poolen på San Matteo. Om vi åker tillbaka hit igen så kommer vi dock åka några veckor tidigare, då mycket av restaurangerna längs stranden var igenbommade, solstolsuthyrningen var stängd och det var ganska dött i området där vi bodde. Nu var vi sju personer så vi hade inte så ont av detta, men åker man ett par själva så hade man känt sig lite ensam. Uppe i Mattinata som var närmaste byn var det dock öppet, så vi tillbringade en hel del kvällar där på olika restauranger. Synd att dom slår igen så tidigt för vädret var kanon sol och mellan 26-32 grader är perfekt för oss. Skickar med en badbild från stranden i Mattinata.

Nu pågår planering inför nästa höst-resa, då vi tänkt åka elva personer någon gång i september. Vi har dock inte bestämt mer än att det blir Italien, måste se till så att vi hittar bra flyg, men vi är lite sugna på någon ö som Sicilien eller Sardinien. Så har du bra tips på boende för en familj på fyra (vår familj) en familj på fem och ett par (mormor, morfar, farmor, farfar till alla barn) så tar vi gärna emot det. Det är dock ingen panik ännu, flygbolagen har inte släppt sina resor så långt fram.

Men vi är otroligt nöjda med er service så vi kommer troligtvis välja något av era boenden igen.

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2012
Antal resande 7 Vuxna
Namn

Bedömning av Resort San Matteo

Mattinata som semester-destination

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2012
Antal resande 4 Vuxna, 5 Barn
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 

Liknande ställen

Residence Paradise

Peschici, Apulien

Le Case di Zio Cristoforo

Casal Velino, Kampanien

San Pietro Residence

Maiori, Kampanien

Rekommendationer till dig

Residence Paradise

Peschici, Apulien

Hotel Covo dei Saraceni

Polignano a Mare, Apulien

Terrazza Paradiso

Monopoli, Apulien

Populärt i Apulien

search map