Omdömen från Hotel Villa Scapone

Havsutsikt för hela slanten...
Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Hotel Villa Scapone

Läs personliga omdömen av Hotel Villa Scapone som ligger i Apulien. Omdömena av hotellet är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Hotel Villa Scapone. Förutom omdömen av själva hotellet kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Vidunderlig utsikt

När man ska köra till hotellet så gäller det att hålla utsikt efter skylten. Kommer du från Mattinatahållet så har du en skarp högersväng före en rejäl nerförsbacke. Kommer du från Viestehållet så går det knappt att komma ner till hotellet utan att först backa in på mötande körriktning för att komma ner i den branta nerförsbacken – verkligen en skarp kurva, jösses!
Hotellet ligger lite som i ett stup kan man säga. Det är som sagt en rejäl nerförsbacke ner till huvudbyggnaden. Väl inne i receptionen får man ett varmt och trevligt mottagande. Vi bodde i huvudbyggnaden där vi hade ett fantastiskt fint rum med en jätte-jättefin terass med solstolar och hängmatta. Utsikten från rummet var magisk, för att inte tala om utsikten när man duschade – hela medelhavet, wow!
Vi åt på hotellets utmärkta restaurang två av kvällarna. Borden är passerade i små alkover, nästan lite chambre separee med utsikt ut över havet. Servicen är utmärkt, rimliga priser och maten utsökt.
Hotellets frukost är långt över italiensk standard, även den intas i alkoverna med utsikt över havet.
Hotellets pooler ligger väldigt vackert, om man uppskattar lugn och ro och poolbad så är det helt perfekt. Vill man bada i havet så finns ingen strand i anknytning till hotellet utan endast en badstege.
Det känns om att hotellet är perfekt för par, dels pga av de avskilda alkoverna vid middag och frukost men även för att hotellet ligger väldigt avlägset och isolerat. Det finns inget att promenera till efter intagen middag, man blir rätt låst.
Vi stannade tre nätter och trivdes utmärkt. Efter två dagar kände vi dock att det fick räcka med isolering och begav oss till den närliggande staden Mattinata och intog middag där. Väldigt spännande att köra serpentinvägar mitt i natten.

Rekommendationer till andra gäster

Det är väldiga nivåskillnader, har man problem att gå obehindrat så kan det bli knepigt. Hotellet ligger vackert längst en bergsida och det är rejäla lutningar man ska upp eller nerför om man ska till havet eller poolerna.
Det finns mycket att se i krokarna och många fina stränder. Om du kombinerar med Vieste så räcker det med max två nätters övernattning på Scapone eftersom stränder och utflyktsmål är desamma plus att Villa Scapone ligger väldigt isolerat.

Hotel Villa Scapone
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Hotel Villa Scapone
Standardrum med terrass och havsutsikt
 
Faciliteter på stället
Internet-uppkoppling
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2015
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Super skönt ställe!

Man hittar lugn och ro på detta hotell, som ligger helt fantastiskt och bilderna motsvarar verkligheten. Vi ankom sent till hotellet på kvällen och togs vänligt emot av Tonino, som gjorde en bra insats för att få oss till att känna oss som hemma. Tack till Tonino! Det finns så många fina oaser på hotellet och utsikten är helt fantastisk. Har helt klart lust att återvända, kanske i kombination med en vistelse på ett annat ställe. Maten är dyr jämfört med det man får. Servicen är i toppklass. Man skall inte vara gångbesvärad eftersom hotellet ligger i flera nivåer. Det är en liten bit till "stadsliv" och man kör till hotellet längs bergvägar.

Rekommendationer till andra gäster

Vieste by, Sct Giovanni Rotondo och Monte S. Angelo är värt ett besök i närområdet. Fina strander i närheten.
För en heldagsutflykt kan vi rekommendera ett besök i Ostuni, Alberello med 1500 trullohus samt staden Locorotondo med historisk stadskärna. I detta området finns också Castellana-grottorna.

Hotel Villa Scapone
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Hotel Villa Scapone
Dubbelrum De Luxe med terrass & havsutsikt
 
Faciliteter på stället
Internet-uppkoppling
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang

Super betjäningen, men maten var inte den bästa.
 

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet

Villa Scapone

Underbart ställe med fantastik havsbad och vackert område.
Trevlig och serviceinriktad personal

Hotel Villa Scapone
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Hotel Villa Scapone
Standardrum med terrass och havsutsikt
 
Faciliteter på stället
Pool (eventuellt säsongsöppen)
Restaurang
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2014
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Charlotte och Lasse från Frederiksberg bodde på Hotel Villa Scapone i Mattinata

Resan till Villa Scapone var fantastiskt. Det var lätt att ta sig från flygplatsen i Rom och södra Italien. Men utan en bil skulle det förmodligen ha varit svårt;) Hotellet helt levt upp till förväntningarna och jag har redan rekommenderat många att åka på semester där. Vi hade hyrt en överlägsen rum som var belägen i huvudbyggnaden. Fantastisk utsikt från balkongen med utsikt över havet på alla sidor. Balkongen var enormt och innehöll både hängmatta, solstolar och bord + stolar. Helt fantastiskt! Vi tillbringade hela dagen vid poolen, helt ostört när vi var förmodligen lite av säsongen. Men tystnaden var vackra och var definitivt bra för vyn och lyxiga förhållanden. Personalen är trevlig och hjälpsam och frukosten riktigt läcker. Vi valde att gå till Mattinata de flesta kvällar och äta, både eftersom det var billigare, men också på grund av att urvalet på hotellet är relativt liten, och de flesta av fiske genre;) Mattinata är verkligen trevligt och det finns några bra restauranger och glassbarer. ;)

Vi hade en vecka i paradiset och kommer utan tvekan att återvända när tillfälle presenterar sig själv.

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Gitte fra Hårlev boede på Hotel Villa Scapone i Mattinata

Vi kom lite efter lunchtid, blev tilldelade våra rum direkt och efter en rundtur på platsen, kunde vi ta den första måltiden på terrassen med den mest fantastiska vyn (som var den som vi hade kört för) och kunde se att bilderna är inte ljuger
Villa Scapone är en plats där du kan njuta av tystnaden (särskilt efter Neapel buller) slappna av och äta bra mat. Personalen är otroligt vänliga och hjälpsamma .

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är översatt från danska. Klicka här för att se originalet
Eva och familj från Lidingö i Sverige bodde på Villa Scapone i Mattinata från den 19. till den 26. juli 2012.

Resan till Mattinata var jättebra, trevligt hotell med fantastisk utsikt och god mat. Det bästa var trots allt personalen som både var trevliga, underhållande och hjälpsamma. Jag kan varmt rekommendera detta ställe.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2012
Antal resande 2 Vuxna, 3 Barn
Namn
Rolf från Johanneshov i Sverige bodde på Villa Scapone i Mattinata från den 8. till den 12. juli 2012.

Villa Scapone
Ja, vad ska man säga - ett litet romantiskt paradis, som hämtat ur en film. Vi hade beställt superior och överaskades av en egen terass med solsängar och stor jacuzzi, där vi kunde ligga och plaska med medelhavet i synfältet. Svårt att slita sig därifrån....
När vi ändå gjorde det så tog vi trapporna ner till bassängen eller några trappsteg till ner till havet. Där tog vi simturer på ett par hundra meter till en kritvit "egen strand". Vi åkte även runt Gargagnohalvön-naturreservatet och tänkte att hit borde man åka och vandra eller cykla eftersom det var så fint, men det fick vi släppa p g a värmen. April/maj är nog en bättre årstid för sådana övningar.

Vi hade halvpension och åt middag på hotellet för att slippa jaga runt eftersom Villa Scapone inte ligger i nära anslutning till någon ort med restauranger. Fisk- och skaldjur är att rekommendera. Man kan överväga att istället för halvpension välja a la carté och då gå direkt på godbitarna från antipaston och secondon. Pastan var, konstigt nog för att vara i Italien, uppvärmd/överkokt.

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Camilla & Marcus från Malmö i Sverige bodde på Villa Scapone i Mattinata från den 5. till den 8. maj 2012. Sedan fortsatte turen till Sorrento där de bodde på Hotel Plaza Sorrento.

Villa Scapone är ett paradis! För oss var det kärlek vid första ögonkastet och saken blev knappast sämre av att vi förlovade oss på vår terrass med en magisk havsutsikt där Marcus gick ner på knä. Hotellet ligger på en sluttning som stupar ner i det turkosfärgade och klara havet. Poolen är ett kapitel för sig med härlig placering och vacker utsikt över bukten. Vi åt på hotell-restaurangen två av våra tre kvällar och maten var prisvärd och utsökt. Framför allt sista kvällen då vi fick in en marulk tillagad på medelhavs vis. Vi hade tänkt göra fler utflykter än vi gjorde då det finns så otroligt mycket att se och uppleva i området, men faktum är att vi trivdes så bra på Villa Scapone att vi inte kunde slita oss... Dock tog vi ner till den fina stranden vid Mattinata med utsikt till Villa Scapone. Där fanns även en liten lunchrestaurang där vi åt lunch till en billig peng. Vår andra kväll körde vi in till staden Vieste (efter tips från den trevlige och ytterst tillmötesgående Michele i receptionen som alltid gjorde sitt för att vår vistelse skulle vara perfekt) som var otroligt romantisk med sin spektakulära placering ut till havet och sköna gula ljus från stadens lyktor.

Sedan fortsatte vi i vår hyrda Fiat 500 tvärs över landet till Sorrento. Innan vår ankomst gjorde vi några trevliga stopp på den vackra Amalfikusten (lunch i Ravello och en glass i Positano) innan vi ankomst till Sorrento och lämnade in vår bil. Vi checkade in på Hotel Plaza Sorrento är ett utsökt design-hotell med det där lilla extra. Man kan omöjligt bo bättre, och mer centralt i Sorrento med endast 100 meter till stadens centrala torg Piazza Tasso. Dock är omgivningarna runt hotellet lugna och behagliga. Rummen är snyggt inredda men inte extremt stora. Plus dock för badrummen och fint duschutrymme. Sängarna enastående! Något som också var enastående var frukostbuffén! Det fanns allting: färsk frukt i massor, bakelser och sötsaker, bröd, pålägg, varm mat, olika juicer samt kaffe som kunde beställas av den trevliga personalen. En perfekt start på dagen! Förutom att utforska Sorrentos alla gator och gränder tog vi en båttur ut till Capri (endast 25 min med snabbåt från hamnen i Sorrento) där vi besökte Anacapri samt tog en båttur till den Blå Grottan - allt i allt en underbar och romantisk heldagsuflykt.

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 

Liknande ställen

Palace Hotel San Michele

Monte Sant'Angelo, Apulien

Hotel D'Amato

Peschici, Apulien

Hotel Poggio degli Ulivi

Rodi Garganico, Apulien

Rekommendationer till dig

Resort San Matteo

Mattinata, Apulien

Palace Hotel San Michele

Monte Sant'Angelo, Apulien

Hotel D'Amato

Peschici, Apulien

Populärt i Apulien

Masseria Appidè

Corigliano d’Otranto

Trullidea

Alberobello

Palace Hotel San Michele

Monte Sant'Angelo

search map