Omdömen från Sotto Le Cummerse

Lägg till som favorit
 
Hämtar innehåll

Gästomdömen av Sotto Le Cummerse

Läs personliga omdömen av Sotto Le Cummerse som ligger i Apulien. Omdömena av semesterbostaden är skrivna av gäster som har rest med In-Italia. Alla omdömen är naturligtvis ocensurerade så du får en ärlig beskrivning och recension av Sotto Le Cummerse. Förutom omdömen av själva semesterbostaden kan du också läsa fina tips från våra gäster om utflykter, restauranger, sevärdheter, strander, lokaltransport och mycket mer.

Underbart boende i vackraste Locorotondo

Vi bodde i en jättefin lägenhet mitt i centro storico. Älskar denna vita, vackra och vänliga lilla stad.

Sotto Le Cummerse
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Sotto Le Cummerse
Suite med 3 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2016
Antal resande 2 Vuxna, 1 Barn
Namn

Bedömning av Sotto Le Cummerse

Locorotondo som semester-destination

Sotto Le Cummerse
Rent och fint
Gästvänlighet
Placering
 
Själva boendet på Sotto Le Cummerse
Superiorlägenhet med 2 sovplatser
 
Faciliteter på stället
Internet / Wi-Fi
 

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2016
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på franska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2012
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på norska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Augusti 2011
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juni 2011
Antal resande 4 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet
Kristina och man från Karleby i Finland bodde på Sotto Le Cummerse i Locorotondo från den 18. till den 21. oktober 2010.

Vi är mycket nöjda med lägenheten i Locorotondo - Sotto Le Cummerse - det var överraskande trevligt ställe - trots att vi är havsmänskor så trivdes vi " inne i landet." Bra att det fanns cyklar ( inga hjälmar men vi använder inte hjälmar hemma heller - kanske andra gör det - det saknades - cyklade hade inte heller lås och vi frågade om de var försäkrade men damen sa bara att de tänker inte så dvs de tänker inte ens på att någon skulle stjäla dem så vi litade på det och lämnade ibland cyklarna för att gå in i butik osv ) .
Först dagen cyklade vi till Alberobello ( två timmar i regn och blev dyblöta ) och andra dagen i strålande sol ner till kusten. det var inte såå superbranta vägar och eftersom det var mountainbikes så fungerade det att cykla uppförbacke också ( ibland räckte konditionen inte till : ) och då gick vi.

Vi brukar ofta hyra bil men eftersom vi skulle vara så kort tid och ville röra på oss så tog vi tåget och det fungerade superbra. Först med buss in till Bari - flygbussen a´ 4 , 15 euro. Och så gick tåget direkt från järnvägsstationen ( som var bussens ändstation ) till Locorotondo ( kostade ca 5 euro ).
Efter regniga cykelturen for vi med tåg på nytt till Alberobello på kvällen när det slutat regna för att se de unika trulli- områdena. Det tog bara ca 10 minuter. Lokaltågen går rätt ofta.

Den ena av damen vid receptionen var otroligt tillmötesgående och talade utmärkt engelska medan den andra hade lite svårare att förstå oss och vi henne men det fungerade i alla fall. Om jag skulle komma ihåg namnet på damen ( unga kvinnan ) som var så supervänlig så skulle jag gärna tacka henne extra.

Frukosten var lite ovanlig dvs man skulle gå till en bar i närheten och så fick man en kopp te´( kaffe den som ville ) och en croissant.
Kanske inte riktigt det man väntar sig när man bokar med frukost men det var lågsäsong eller så är det ordinarie systemet?
Alla matställen var stängda vid Sotto Le Cummerse - antagligen är det mera liv under högsäsong.

Vi har bara goda erfarenheter av In-Italia.
Vi upplever att ni har kunskap om de platser ni rekommenderar eller föreslår.
Vi var för ett år sedan i Moneglia som vi också bokade via er.
Bra förhållande mellan pris och standard. Det känns pålitligt att boka lägenhet via er och vi återkommer gärna om vi far till Italien på nytt.

In-Italias kommentar

att fukosten serveras på en bar står beskrivet i vår beskrivelse

Upplysningar om recensenten

Resperiod Oktober 2010
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Susanne och Åke med vänner från Hässelby i Sverige bodde på Sotto Le Cummerse i Locorotondo från den 5. till den 13. september 2010.

En av många fördelar med små städer, på udda tider, är att man kommer kulturen och människorna väldigt nära. Vi fann en av Italiens omskrivna resturanger i Locorotondo. Omskriven och prisad i "del Gambero Rosso", som är en bibel för matälskare, är Taverna del Duca. Antonella, som är ägare av denna slowfood-resturang, serverade fantastiska middagar till facila priser. För 300:- SEK så åt två personer en fantastisk middag, vilket gjorde att vi bokade om gång på gång. Redan tredje kvällen var vi inne i köket för en översyn. En god grappa på det närbelägna caféet, efteråt, gjorde kvällen komplett.

Staden d.v.s. den gamla delen av staden är fantastiskt vacker. Man har insett värdet av det vackra och underhåller det. Från den lilla parken, som fungerar som samlingsplats för ortsbefolkningen, så ser man över till andra närbelägna städer. Som alltid med gamla bostäder så har behoven ändrats genom åren. Har man precis höftopererats så kanske ett boende i tre plan med smal trappa inte är att föredra men, vi trivdes på vår takterass med milsvid utsikt. Att starta dagen med frukost på takterassen var helt fantastiskt.

Puglia är en region där 80% av Italiens olivolja utvinns och kvaliteten är väldigt god. KÖP OLJA!!

Bergsvägarna passade utmärkt för vår hyrda Alfa 159:a. Mellantiderna slipades varje dag och motorn ylade genom hårnålskurvorna. Underbar sång i dessa motorer!
Nu var då varje dags specialsträckor inte speciellt långa, eftersom det fanns mycket vackert att se.

Att vi hamnade i Locorotondo var faktiskt helt er förtjänst! Tack för gott tips och god service.Tokbra, faktiskt! Vi kommer tillbaka till er. Nästa år, samma tid, på Sardinien.

Bilder

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2010
Antal resande 4 Vuxna
Namn
Anna och man från Stockholm i Sverige bodde på Sotto Le Cummerse i Locorotondo från den 31. juli till den 7. augusti 2010.

Vi hade en fantastisk vecka i Locorotondo och Apulien. Allting var till största belåtenhet. Den lokala befolkningen, personalen på Sotto le Cummerse och ni på In-italia har alla varit otroligt trevliga. Tack för tipset!

Upplysningar om recensenten

Resperiod Juli 2010
Antal resande 2 Vuxna
Namn
Lisbeth med man och vänner från Hyltebruk i Sverige bodde på Sotto Le Cummerse i Locorotondo från den 20. till den 27. september 2008.

Det var med stora förväntningar vi anlände med hyrbilen från Bari. Vägbeskrivningen var bra, vår GPS behövdes egentligen inte. Vi tumlade in på turistkontoret och möttes av en nonchalant, mycket dåligt engelsktalande italienska. Jag skall genast säga att alla de andra som fr.o.m söndagen arbetade på turistkontoret var helt underbara. Vi fick låna litteratur och fick all information vi kunde önska. Locorotondo är en ljuvlig stad. Vårt boende var beläget alldeles intill den stora kyrkan mitt i byn. Staden är som en labyrint med kritvita, uråldriga hus. Vår lägenhet var vacker även om vi saknade ett vardagsrum med en bekväm möbel att sitta i på kvällarna. Terrassen på taket motsvarade alla förväntningar. Vi blev positivt överraskade av att städning, bäddning och disk ingick i hyran. Handdukarna byttes varje dag, om man så önskade, men som miljömedvetna svenskar kunde vi inte tänka oss det, förstås! Frukosten, som också ingick i hyran, intogs på ett härligt café en kort bit från bostaden. Den bestod av kaffe och croissant med choklad- eller crémefyllning. Vi åt först en stor frukost hemma och sedan gick vi till vårt café. Supermarkets upptäckte vi efterhand fler och fler i närområdet. Vår längsta utflykt gick till Lecce, väl värt ett besök liksom Alberobello.
Jag tror att det finns hur många restauranger som helst i Locorotondo. Vi besökte ett antal av dem. Tyvärr var vädret inte helt lyckat så något strandliv blev det inte. Jag vill också rekommendera ett besök i den lokala enotecan där vi betjänades av en helt fantastisk man. Vi köpte förutom underbara viner från Apulien även oljor från lokala odlare. Vi hade såväl vin- som oljeprovning.

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2008
Antal resande 4 Vuxna
Namn
Helen och hennes man från Ursviken i Sverige bodde på Sotto Le Cummerse i Locorotondo från den 6. till den 10. september 2008.

Att bila tvärs över Italien är en upplevelse. Lite långt kan tänkas men vi njöt av att se resan som en del av målet. Fina motorvägar, snabbt körande gjorde att det gick riktigt bra. Via GPS hittade vi direkt rätt och möttes upp av en trevlig tjej som visade oss vårt boende. Här på Sotto le Cummerce pratar de väldigt bra engelska, där man som turist verkligen ska nyttja deras kunskap om området och be dem om tips för resmål mm. Väldigt hjälpsamma. Stort tack till Rubina som verkar vara en klippa där nere.
Boendet var en dröm. Egen lägenhet, i två plan med takterass, bubbelbadkar och behändigt kök. Allt i toppklass. Lyxiga sovrum, två stycken!!
Kanske så bra att man inte vill tala om detta drömställe då risken finns att det kommer att bli svårt att få åka hit igen. Vi SKA hit nästa år igen.
Absolut helt fantastiskt. Om man vill klara sig själv, laga egen mat, äta ute ibland och det bästa: Nära flera små pittoreska städer längst östkusten. Bad, shopping och mycket att se. Trulli-hus mm.
Mat ute och matvaror för att tillaga hemma är i bra prisläge. Billigare än här hemma och som vägledning, en öl och en Martini för 24 sek. kronor.
Vi har rest ute i världen, asien, dominikanske, europa mm. Detta är den bästa resan vi haft. Kombinationen bil ( att ta sig vart man vill) och underbart boende är svåröverträffat. Så pass bra att vi skulle vilja göra om exakt samma resa igen.

Upplysningar om recensenten

Resperiod September 2008
Antal resande 2 Vuxna
Namn

Upplysningar om recensenten

Resperiod Maj 2008
Antal resande 2 Vuxna
Namn
 Omdömet är skrivet på danska. Klicka här för att se originalet

Om ett omdöme inte är skriven av en svensk gäst kan du läsa vår fritt översatt översättning. Du kan dock alltid läsa omdömet på originalspråk.

Förutom omdömen från In-Italias gäster kan du på flera av våra semesterbostäder också hitta omdömen från TripAdvisor, precis som många väljer att rekommendera In-Italia på Reco. Kom ihåg att du också kan få inspiration till din semester i Italien på bloggen.

 

Liknande ställen

Terrazza Paradiso

Monopoli, Apulien

Terrazza Acqua

Polignano a Mare, Apulien

Terrazza Soglime

Monopoli, Apulien

Rekommendationer till dig

Agriturismo alla Poncia

Gravedona, Lombardiet

La Casina

Castagneto Carducci, Toscana

search map